Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Pedro Horillo dícésri benne agyba-főbe a kapitányát. Többek közt elmondja, hogy Mencsov sokkal inkább tekinthető navarrainak, mint orosznak, mert 19 éves kora óta él pamplonában és itt neveli a három fiát is.
1.Hát ez még mindig jobb, mint a lengyel körön a rendőrautó!
2. Na jézus: Szalto mortale!
3. Remélem nem lett nagy baja!
Ui.: Én is mindig megfogadom, hogy falun kivül felötöm a sasikot, de aztán megnyugtatom magam, hogy én fegföllebb gondolatban tudok ollan gyorsan menni mint a fiúk.
Nálunk meg abból is vita volt, hogy Öcsi bácsiról nevezzük el az ex-Népstadiont. A Joseba Beloki kosárlabda-centrum és a Jose Angel Gomez Marchante asztalitenisz-központ mikorra várható? :-))
Jaja " el lehet menni"... de pl. a Bükkben van több monti maraton, de nincs egy jó országútis buli. (volt 90-93 között, kaja-pia-nő, strand, ja és bicikliversenyek) Vagy vénségemre ismét én szervezzek? :(
"Tömegsport jellegű országúti maratonokat is kellene szervezni"
Ez már nem divat több mint egy évtizede. Csak a montisoknál van a lefejhető jópénz. Csak azokat támogatja, azoknak szervez Egerben is a kerékpárkereskedelem. Csoda, hogy volt egy kritérium mostanávban. Igaz, az ősországutisok szervezésében.
Végre felnyílt a szemed :) Nem csak a nyugati profikat (heras, j.a.g.) kell isteníteni hanem észre kell venni a hazai mostoha körülmények között tengődő hazai kerékpársportot
Idén terveztünk menni, de jobb hogy nem jött össze mert nekem tavaly túl erős volt ez a mezőny. Nem egyenlőek a feltételek van profi, fizetett amatőr, magamfajta hobbi amatőr Tömegsport jellegű országúti maratonokat is kellene szervezni
Bár profi versenyt már láttam, a saját hazai amatőrversenyeinkről eddig mindig lemaradtam, most végre pótoltam a mulasztást. Ajánlom mindenki figyelmébe, járjatok amatőr versenyekre. Aki tud versenyzőként, aki pedig nem, az tapsoljon nekik az út széléről, hálásak lesznek érte.
A lassú rajt előtt fél órával értünk a Turul madárhoz, ahol a parkoló dugig volt tömve kisebb-nagyobb, jobb-rosszabb autókkal, furgonokkal, amelyek körül lázas készülődés folyt. A csapatok utolsó megbeszéléseiket tartották, a versenyzők banánt eszegetve öltözködtek, tűzködték a rajtszámokat, izgatottan csiviteltek. Messze földről jött csapatok tisztelték meg a várost, láttuk a híres tamási, gyömrői, pécsi klubok képviselőit, a fradi kisbuszát, de voltak Esztergomból, Békásmegyerről is, sőt az index.hu amatőrjeinek, a Grupetto-nak is volt harcosa. A legfiatalabb versenyzők aprócska 8-9 éves gyerekek voltak, de láttunk a mezőnyben meglett ősz hajú urakat és hölgyeket is. Volt olyan fiú, aki alig több, mint egy óra alatt lezavarta a tarjáni szerpentint oda-vissza, már ki is lihegte magát, már a zsírosdeszkából és narancsléből álló kinációt is elfogyasztotta, mire az apukája is beesett a célvonalon. Hihetetlenül aranyosak voltak, ahogy utána nagy komolyan tárgyalták a taktikai és stratégiai kérdéseket. A nagy mezőny a Gerecse legszebb részét járta végig, a Tatabánya-Tarján-Tardos-Bikolpuszta- Süttő útvonalat mindenkinek melegen ajánlom, óriási kiránduló útvonal. Én ugyan kocsival szoktam bejárni, egy kis megállással, sétával az erdőben nagyon szép őszi program. Aki azonban nálam sportosabb, gyalog vagy kerékpáron is bejárhatja, úgy még szebb. A Gorba-tető és a kilátás csodálatos élmény, bár azt hiszem versenyzőikn igencsak megszenvedtek vele. Gorba tető ide-vagy oda, a srácok 2 óra alatt úgy lezavarták a 80 kilométert, mint a pinty. Először egy húszas csoport érkezett, félelmetes sebességgel száguldottak fel mellettünk a panoráma úton. Még két csoport vetődött be hasonló gyorsasággal, utána azonban már fáradtan, nehézkesen gyűrte maga alá a szálanként, kisebb csoportokban szivárgó vert mezőny az emelkedő utolsó száz méterét.
Azt hiszem, a férjemmel mi képviseletük a lelkes nézőket, a rajtunk kívül csak a versenyzők hozzátartozói voltak ott. Én mindenkit harsány tapssal bíztattam, legnagyobb örömömre volt, aki meg is köszönte. Akárhogy is nekünk nagyon tetszett, legközelebb is eljövünk.
Vanda, kedves jogvégzett barátosném szted nem lehetne elintézni az őszi szünetet a Vuelta idejére, a tavaszi szünetet pedig a Giró idejére? Ez nem igazság, hogy ma is este keveredtem haza!
Szerencsére csak vaklármának bizonyult, hogy Magnus nem ír többé az Iban Mayo blogba, igaz, most az euskaltelről szokott írni. Ő tette fel a következő képet, ami alapján a pamplonai chi kung mester és hazánk legszebb zöld szempárja közötti hasonlóság teljesen nyilvánvalóvá vált.
Cycling: Sutton, O'Grady caught up in nightclub incident - 2007-09-07 07:46 (New York)
NICE, France, Sept 7, 2007 (AFP) - Paris-Roubaix winner Stuart O'Grady was among a number of Australians caught up in a midweek altercation with nightclub staff which led to a hospital visit for fellow cyclist Chris Sutton, according to police here Friday.
According to Nice Matin newspaper, Sutton, who rides for the Cofidis team, was slightly injured and taken to hospital after the incident which occurred in the early hours of Thursday morning.
Sutton was with O'Grady and "other Australian athletes", according to the paper, celebrating a birthday party when there was a disagreement about the bill.
The paper said blows were exchanged and Sutton was then taken to hospital with injuries to his face. The nightclub staff were interrogated police before being released.