Hogy a rózsa gyökere milyen mélyre fut, azt nem tudom, de hogy egy 30 cm mély ládában a rózsafa nem fog szépen fejlődni, az biztos. Gondolom nem bonsai fát akarsz nevelni belőle.
A képen törpék vannak. Van még vörös futórózsám egy 45 cm mély ládában, az jól bírja, már rügyezik.
Ami köré pedig a borostyánt kérdeztem az egy fehér rózsafa. Még nincs nálam, most készül a ládája. Ha a 30 cm mély ládát kicsinek találod mélyebbet csináltatok. A rózsa gyökere mélyebbre fut, mint a lilaakácé? A lilaakácom 1 m mély ládában van.
Milyen rózsa? Törpe? Annak elég a láda, de mivel kevés benne a föld, hamar kiszárad. Sokat kell öntözni. Ha viszon rendes méretű rózsa, akkor ne tartsd ládában, mert hamar elpusztul
Hahó! A ház melletti futórózsám (állítólag futó......) alatt és körött van borostyán. Elférnek. Tavaly dugtam a tövébe dughagymát is, mert a rózsa vetélkedik és illaban el akarja nyomni a hagymát. Biztos erős rózsám van, mert ahagymát azóta sem láttam...
Csak nappalra vettem le, meg most a fényképezéshez. Majd holnap megint leveszem. Ma 14 fok volt nappal, holnapra még melegebbet mond a meteorológia. Egyébként tényleg Pécs környékén lakom. Annyira, hogy egészen Pécsett:))
Kertészke! Nem korai így hirtelen levenni a búrát? Én nem mertem még. (Nem csak azért mert töltőn voltam....) :))) Nekem még csak rügyek vannak rajta. Igaz, ha jól tudom akkor Te a mediterán Pécs környékén laksz.
Az ősszel dugtam le ezt a rózsát. Télen, a nagy hidegekben aggódtam miatta, hogy nem fogja bírni, mert még csak kicsi a gyökere. Egy 5 l-es olajosflakon volt rajta a télen. Ma levettem, és ilyen zöld volt alatta a levél. Egy kicsit életlen a kép, mert most csináltam a sötétben.
Ma végre meg tudtam nézni a rózsáimat. Szépen rügyeznek. Metszéshez még nem fogtam. Ősszel én (lehet, hogy a szakértők szerint nem jól tettem, de) egy kicsit visszavágtam őket és aztán takartam be valamelyest széna féleséggel. A dunsztos üveg alatt gyökeresített példányok is szépen hajtanak. Csak az a baj, hogy túlzottan bíztam abban, hogy megjegyzem melyik üveg alatt mi van! Hát fogalmam sincs.
Azt áruljátok el nekem: hogy van az, hogy a Szőregvirág honlapján átlag 600Ft egy rózsa, addig én a Bricodgsfdsban 300Ft -ért láttam sokféle szőregit?????
Írigyellek a mai napodért!!!! Majd megesz a fene a kertért, de nekem tagnap is ma is vendégeskednem kellett! Hát azért sajnálni nem kell, mert amikkel traktáltak....
Itthon a virágvályúban a sok távollét miatt kövirózsát és pórcsint tartok, de évekkel ezelőtt elduggattam több tavaszi hagymást a mama kertjéből és azok most tényleg elemi erővel törnek fel. (Szerintem innen származik a hóvirágom is a ládában, ami most kezd kornyadozni.)