Urbánnak a Somogyiba adott nyilatkozatán meglepődtem. Most ő tényleg ilyenre is képes vagy csak a vezetők megmondták neki, hogy ezt kell mondania. De a tartalma teljesen igaz és fair!
Végülis ez nem baj, mert sokkal inkább lehet így biztosan bentmaradni, mint néhány bravúros eredménnyel és sok kínos vereséggel. Ez pedig azt jelenti, hogy így van több esély arra, hogy stabil élvonalbeli csapatunk legyen, és előbb-utóbb azt is el lehessen érni, hogy a csapatot ne kapkodják szét idény végén.
A mezőny első felében végzett hét csapattal (azért csak hét, mert mi is ott végeztünk :-)) szemben pocsék mérleget produkáltunk.
Otthon:
1 győzelem (Fehérvár)
2 döntetlen (Tatabánya, FTC)
4 vereség (Debrecen, Újpest, MTK, DVTK)
Idegenben:
0 győzelem
1 döntetlen (FTC)
6 vereség (összes többi)
Összesen 1 győzelem, 3 döntetlen és 10 vereség, vagyis bravúros eredményeink az idén (az egy szem Fehérvár elleni hazai meccset leszámítva) nem voltak.
Ezzel szemben a mezőny hátsó felében végzett nyolc csapattal szemben elég jó mérleget mondhatunk magunkénak.
Otthon:
5 győzelem (Győr, Sopron, REAC, Vasas, Pápa)
3 döntetlen (ZTE, Pécs, Honvéd)
0 vereség
Idegenben:
4 győzelem (ZTE, Honvéd, REAC, Vasas)
1 döntetlen (Pápa)
3 vereség (Győr, Sopron, Pécs)
Összesen 9 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség, ami azért jelzi, hogy azokat a meccseket, amelyeket illett hoznunk, azokat nagyrészt hoztuk is.
Jó lenne jövőre még tovább javulni, remélhetőleg nem csak vágy marad!
Nagyszerűen zárta a csapat az évet! Minden elismerésem az övék! Nem gondoltam volna, hogy 7.ek leszünk, de nagyon nagy gratula hozzá! Micsoda gólt rúgott Alves! Rajta kívül szerintem senki nem gondolta, hogy bemegy!
No igen, bár pár év elteltével már csak kevesen emlékeznek arra, hogy az MTK milyen körülmények között lett negyedik, csak azt látják, hogy az érmet nem szerző csapatok között végzett.
A legbátrabb tippelők (kaposvari és Simi23) csak egy helyet tévedtek, őket meghívom egy-egy sörre a következő bajnoki év valamelyik őszi hazai meccsén, majd egyeztetünk később!
Ja és ha csak a számokat nézzük, a REAC elleni magabiztos győzelmet most egy pillanatra elfelejtve, döntetlennel csak 12. lett volna a helyezésünk. Durva, mi?
Igen, tényleg a legkedvezőbb felállás jött létre a Rákóczi számára azzal, hogy a Diósgyőr egyenlített a Győr ellen. Annyiban mondanék ellent, hogy a szakadék a tabellán nem a harmadik, hanem a negyedik helyezett után található, és tavasszal láthattuk, és saját bőrünkön érezhettük is, hogy az MTK megüti az első három helyezett szintjét.
Annyiban helyesbítek, hogy a mi helyzetünkben a hetedik hely igenis kiváló eredmény! Csak ugye, a magyar bajnokságban, annak színvonala miatt, legfeljebb az első három helyezésnek van bármiféle a szakmai értéke, a többi az lényegében érdektelen.
0-2, innen már remélem, nem engedi ki a kezéből a győzelmet a csapat. Kár, hogy ezzel együtt is bentmarad a REAC. Azért Urbán, és az ősszel itt pofátlanul beszólogató reacosok is megkapják, ami jár nekik. Az egész bajnokságot tekintve is elégedett lehet minden Rákóczi-szurkoló.
Szerintem tizedikek leszünk. De nem vagyok teljesen fair, mert azt már tudjuk, hogy nem nyert a Sopron. Viszont előrébb gyakorlatilag csak győzelemmel léphetünk, ezért annyit még hozzáteszek, hogy szerintem egy góllal nyerünk Rákospalotán. Remélem, a játékosok nem felejtették el, mit mondott ősszel az a suttyó Urbán...
Tényleg nem láttam őket. De Dénes az U19-ben, Halmos pedig a ligacsapatban elég sok gólt szereznek. Ettől még lehet, hogy másodosztályú nívón játszanak, nade Waltner talán megüti az első osztályt? Neki ráadásul jövője sincs, szemben a másik kettővel.