Állítólag novemberben kijön a Use Your Illusion I & II. (Tokio koncert) DVD-n.
Remélhetőleg ez nem olyan dolog, mint a budaörsi koncert. Mindenesetre megnyugtató, hogy utánvéttel veszed meg (csak akkor fizetsz, ha már a kezedben van), továbbá megbízható magyar DVD oldal hirdeti. Részletek
A Fábry és más egyéb "szakemberek" egyébként kiválóan mulatnak mások bajain, én is jót röhögtem, mikor a szerencsétlen leesett a lóról és hetekig nem tudott felállni...
Én ugyan nem vettem jegyet, sőt mindenkit kértem, hogy várja meg a hivatalos bejelentést, viszont nem tudok nevetni azokon, akik megvették, sajnálom, hogy egy országban megtörténhet az, hogy valaki teleplakátozza a fővárost és büntetlenül árulhatja a jegyet, majd egy egészen jól készült fénykép alapján hetekig nem tudják elkapni a tettest. Szerintem inkább ez a nevetséges és példázza a magyar helyzetet...
A kamu Guns-koncert még a Fábry-show-ba is bekerült. Láttátok? A mester szerint egy ország szellemi színvonalát jól példázza a bűnözők szellemi színvonala, úgyhogy szerinte ez a koncert-mizéria jó fényben tünteti fel szellemünket. Csak azokét nem, akik vettek is jegyet :)
Azért új GN'R-logót a neten is ezret lehet szerezni. De lehet, hogy ez volt a minta.
Chinese Democracy-update: Stinson szerint a jövő év elején jó eséllyel megjelenik az album. LOL
Tízévente van koncert :)
Amúgy Sorum Máté Hollywood Zen című szólóalbumán nem csak énekel, gitározik és dobol, hanem zongorázik is. Nagyon összekaphatta magát.
Örülök, hogy legalább szóltál azzal kapcsolatban, amit nem értesz. Kb. 80-100 hozzászólással ezelőtt már bőségesen ki lett elemezve, mindenki leírta a véleményét, hogy ki az, aki a jegyvásárlókat sajnálja és ki az, aki röhög a naivításukon.
Konkrétan én most nem erre gondoltam, hanem az egész helyzetre, amivé kinőtte magát. Természetesen én is sajnálom a becsapott embereket, de ettől függetlenül ez az egész már réges-rég egy nagy tragikomédia. Mint írtam, a két fráter ötlete zseniális és egyben undorító. Ezt a sajtó igyekszik totálisan kivesézni és számomra ez az egész kezd már röhejjé válni. (a smiley erre akart utalni, nem pedig a becsapott emberek felé, amire te gondoltál)
Sztem viszont egy G'nR-t abszolút nem érdekelne két bunkó, nem befolyásolná egy koncert létrejöttét. (amire egyébként sztem sincs túl sok esély)
Így is fellehet fogni, meg úgy is hogy nyilvánosan is ismertethető, alapos indokot kell szolgáltatni az emberkéknek(+ a rajongóknak), amiért is többet nem jönnek erre a vidékre.
Az amcsik nem magyarok ám, ott másképp szokták a problémákat megoldani! Az ottani elképzelések és beszámolók szerint néha előfordul, hogy kisebb nehézségekbe ütköznek a dolgok, de még hasonló eszközökkel nem éltek, hasonló azaz többnyire kisebb volumenű produkciók esetén sem mint mi magyarok. Kissé megviseltek voltak a turné után a fiuk, azt mondták többé soha. pl: van akinek megdöglött a "kígyója" a turné alatt=> legalább 3 hónapig nem lehetett látni stúdió, gitár, zenekar közelben. Ja jut eszembe majd ezek után, lassan szét is széledt az egész zenekar.
Ja és nagyon csodálkoznak a mai napig a tengerentúlon, hogy létezik ekkora furkó népség.
Ez nem az én véleményem, én itt nőttem fel, ezt láttam, ezt szoktam meg. De a "jó, illetve a csere" kívánságaikat lassan megkapja mindenki:) Lassan beérik az a gyümölcs, bár nem nagyon tűnik édesnek.
Bocsi, ha nem jól adom vissza, a dolgokat majd 10 éve jött erre a G'n'R. Azóta nem halottam semmit sem felőlük. Régen elég sokat zenéltem és a koncerteken a fent említett zenekar egyik volt hangosítója segítette. Természetesen magyar volt az ürge.
Ha akkori pletyi kell, azzal tudok szolgálni, de a többihez már lehet, hogy kevés vagyok.
Hát lehet, hogy más zenekarok is bojkotálnak, de a GnR jó eséllyel nem fog eljönni ezek után. (ha egyáltalán lesz európai turné valaha)
off:
látom, minden beszólásod végére raksz egy smiley-t, ami jó is ha humorosat írsz de ezzel a két gazemberrel kapcsolatban nekem nem lenne kedvem mosolyogni. Csúnyán kib@sztak sok sok emberrel:(
Persze; én is arra szerettem volna utalni, hogy az egész már csak a szenzáció miatt van!
pölö el tudnám képzelni, hogy a két csávónak hamarosan műsora indul a gagyi tv2-n v az RTL Klubon.:))
Érdekes lenne, ha netán jövőre megpróbálnának egy Aerosmith koncit Pestre szervezni és a manager csak csóválná a fejét és emlékeztetne a Lurdy Ház parkolójára, valamint a két parasztemberre.....:)
Erre leginkább azt tudom mondani, hogy a tv2 nem hiteles hírforrás. Az egyetlen törekvésük, hogy hergeljék az embereket. Náluk mindennek beláthatatlan következményei vannak.
A múltkori kamu koncerttel kapcsolatban még annyit mondott a tv2, hogy ennek a balhénak beláthatatlan következményei is lehetnek, mégpedig a külföldi nagy zenekarok bojkottálhatják a Mo-i fellépéseket......
(állítólag néhány éve a szerbeknél is volt egy hasonló átverés és ott ez történt)
Híres lett ez a két gazember!!:)
Szerintem sem szabad összekeverni a korai idők emtíví arculatát a mai kor gépezetével.
(Már több topicban olvastam ilyen felülről indított elmélkedést divatok összehasonlításáról; spice girls-ök, britnijszpirszek emlegetéséről:)))
A G'nR -t én inkább a '70es évek nagy rockbandáihoz hasonlítanám, akik emtíví és rádiók nélkül is óriásokká nőttek, mert erős, rocktörténelmi albumokat tettek le az asztalra. Ráadásul abban az időben a lemez mellett a nagy turnékkal lehetett kitűnni. Ez a két dolog(fantasztikus lemezek + nagy turné) a G'nR-nál is megvolt, így előbb-utóbb beérett volna a dolog. (mint egy Stones-nál a '60as években)
Az emtívít, mint jelenséget sem szabad összehasonlítani.(a korai és a mostani időket)
E TV csatorna a '80as évek közepén indult és az első 6-8 évben kifejezetten egy egyedi stílus kialakítására törekedtek minőségi zenékkel (mind a rock, mind a pop zenéből), újszerű, de eredeti műsorvezetőkkel, fazonokkal. Akkoriban sokkal több értékes zene volt jelen e csatornán, de később pont ettől vált trendivé.
Aztán megjelentek a másolók (VIVA, MCM stb.), majd az emtíví is átszabta a fazonját. Lekódolták, elküldték a műsorvezetőket (akiket manapság 2 évente cserélgetnek, mert ez olyan újszerű, olyan liberális:))), és kialakítottak maguknak egy több al-csatornából álló gépezetet, majd beálltak a sorba.....azaz az időközben 25-35 évesekké felnövő 'MTV-generation' helyett a tiniket célozták meg, mint célközönség.
A régi műsorvezetőkkel együtt repültek a régi csapatok is. Előtérbe kerültek a hangszer nélkül táncoló kis csapatok (Spice Girls), majd a nyivákoló tinilányok. (Britnij)
A kettő között óriási különbség van, melyet a zenéhez egy picit is konyítónak észre kell vennie. Attól, hogy az értékesebb csapatok divattá váltak a '80as években, nem szabadna őket a maiakkal egy lapon említeni!!
....és azt is látni kell, hogy nem csak a G'nR nőtte ki magát az emtívi segítségével, hanem az emtívi is a hatalmasságokba emelkedett az ilyen nagy zenekarok felkarolása, támogatása által.
Persze azt nehéz most megmondani, hogy mi lett volna, ha a G'nR-t nem sugározza annyit ez a zenecsatorna, de biztos vagyok benne, hogy a zenetévé nélkül is sikerült volna több millió lemezt eladni (OK, biztosan nem ennyit), de a Spice Girls-ék tuti, hogy nem tudtak volna a magasságokba emelkedni klipek nélkül!
a So Fine komolytalan, és ez nagyon helyes, az egyszerűséggel meg hagyjál, kb 1977 óta legalábbis ciki zenében egyszerűséggel meg bonyolultsággal jönni, ráadásul a Think About You se valami bonyolult, valamint nyers erő my ass, csak ennyit akartam még
Hát nem tudom. Nem azt mondtam, hogy a 4/4 a gázos. Nincs nekem azzal semmi bajom. De szeretem, ha megírnak egy számot. És inkább fejtsd ki a véleményedet bátran, miért jók ezek a számok.
938-939....
Inkább ne szóltál volna semmit, vagy konzervatóriumba jártál? akkor gyorsan keríts egy konzervnyitót, hogy kikerülj a négyötödök, meg a szinkópák rabságából. Esetleg a Zámbó Jimmy topikban kellene hasonló szellemű gondolatokat kifejtened, a "király" hívei talán méltányolni fogják. :))))
Az "Axl-dalok Slash nélkül"-rovatból a Shotgun bluest kifelejtettem. Ugyan a mester legalább imprózott valami szólót, de az Axl-féle "rocker"-számoknak nagyon gáz az ütemezése. Ez sem fért volna fel az Appetite-ra...
Rendben. Ha harc, hát legyen harc :) Akkor legyilkolom az egész UYI-albumot :) Előre bocsátom, csak negatív véleményt fogok írni, mivel pozitívból túl sok van. Vagyis: az egyik kedvenc albumom az UYI, de...
1. Duff száma - ezek Duff számai... a So Fine kedves, de komolytalan, a Get in the ring pedig lendületes, de szintén egyszerű.
2. Izzy "félig sült" számai - a RockPower írta ezt róluk, én akkor nagyon berágtam, elvégre napi 8 órában hallgattam az UYI-t, de igazuk volt. Szóval a 14 Years nincs kész, a You ain't the first is csak egy kiforratlan ötlet. Don't cry-ból meg elég lett volna egy is, a másikat meg odanyomni a maxira, a GN'R úgyis mindig fukarkodott a bónusszámokkal.
3. Axl számai, amikhez Slash nem nyúlt hozzá: Yesterdays, Dead horse. Ez így kevés a GN'R-hez.
4. Egyéb: a Don't damn me-ben nem szeretem az éneket, pedig a szöveg és a gitár jó. A KOHD túl nyálas változatban került az albumra.
5. Összegzés: nincs meg benne az a nyers erő, ami az első lemezben megvolt. "Túlproducelt". Túlságosan aggódtak, hogy jó legyen, plusz minden rajta legyen. Emiatt félek a Chinese Democracy-tól is: Axl most már igazán nagyon görcsösen törekszik a tökéletesre. Pedig az úgy nem megy.
Ha már ilyen lavinát indítottam el UYI-kritkai hozzászólásommal, jó, hogy újra benézek :)
Tehát a következőket vélem (a könnyebb érthetőség és az irodalmi élmény megölése miatt pontokba szedve):
1. Az UYI fantasztikus album. Az, hogy eklektikus, nem baj.
2. Az UYI dalai nem négy év termései, hanem nagyjából a fiúk egész addigi életéé, csak volt, amit nem tudtak áterőltetni a többieken (pl.: Just Another Sunday), így nem került föl rá, vagy egyszerűen csak megfeledkeztek róla (pl.:Crash Diet).
3. Az album erősebb lett volna, ha végig együtt dolgoznak rajta, de ez nem ment, mert Axl éppen színésznői korszakát élte felváltva a "nagy magányos művész, aki megírja a tökéletes November Raint"-korszakkal, Izzy pedig besokallt és elment autókázni Amerika-szerte. Mivel nagyjából mindenki otthon irogatott, mire összeültek, mindannyian tökéletesnek gondolták a "hazait", s nehezen engedték, hogy mások belenyúljanak.
4. Emiatt az UYI kicsit olyan, mintha a négy eredeti tag szólóalbuma lenne - mindenkinek megvannak a számai.
5. A "következő lemezt" úgy tervezték, hogy együtt írják rá újra a számokat. Axl is így gondolta, csak bekavart a Paul Huge-dologra, amitől az egész "bedőlt".
Más: szerintem kár azon vitatkozni, hogy aki szerint a SCOM a legjobb szám az Appetite-on, az csupán softcore rajongó. Én a legjobban a Rocket queent és a Jungle-t szeretem - és akkor mi van? Inkább azok gyanúsak, akik a November Rainre vannak bevadulva :) Csak vicceltem.
És a Roses igenis MTV-zenekar volt, de ez nem azt jelenti, hogy ők lettek volna műanyagok, hanem hogy volt idő, amikor az MTV-n sem csak szar ment. Uff.
Már megbocsáss, de ha a GNR magyarországi promoter partnerénél dolgozik a jóbarátod, miért vettél jegyet? Legalább megkérdezhetted volna tőle mi ebből az igazság. De ha nekem ilyen jóbarátom lenne, én a jegyet is tőle szerezném.
A segítségeteket kérem, a hamis GN'R koncert szervezőinek lebuktatásához. Az egyik jó barátom a Guns N' Roses magyarországi promoter partnerénél dolgozik, és a GN'R menedzsmentje őket kérte fel a magyarországi eset feltérképezésére, hogy megindítsák az eljárást a feltételezett elkövetők ellen.
Plakátok már vannak, de a feljelentéshez koncertjegy is szükségeltetik. A sajátomat én ma odadtam nekik, és kérem akinek van még a kezében adjon még, mert az eljárás megindításához többre van szükség.
A jegyekért az első 10 jelentkezőknek kifizetik a 11.900 Ft-os "vételárat" és egy utalványt is adnak, amely beváltható a következő magyarországi legális Guns N' Roses koncert jegyére.
Akinek tehát van jegye, és szívesen venné a pénzt, az utalványt és ezzel is előrelendítené a tettesek kézre kerítését kérem jelentkezzen a jegyfutar@axelero.hu e-mail címen, vagy a 06/30-921-9393-as telefonszámon.