Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
A kerékpársport alfája és omegája a jó felkészülés. Nézzük például Boogerdet. Csak holnap lesz a nagymúltú Amstel Curacao race, és a már hivatalosan visszavonult versenyző máris teljes versenylázban van - persze az esemény stílusának megfelelően. :-))
Alapvetően nagyon jó film, remek alakításokkal, de azért kétapró észrevételem lenne.
- ha a projekt célja az volt, hogy egy Idi Amin Dada-ról vagy esetleg Ugandáról szóló filmet készítsenek, akkor teljes a csőd. Amin és Uganda szinte lényegtelen mellékszereplői a filmnek. A film főszereplője az odakeveredett naív doktor és az ő meghasonlása/metamorfózisa.
- Whitaker zsenális, de a vérengző diktátort sajnos kábé akkora hitelességgel tudta alakítani, mint Tapsi Hapsi. Mondjuk ez nem feltétlen az ő hibája, ha egyszer ennyi volt a forgatókönyvben, akkor ennyi.
Ettől függetlenül egy remek alkotás, csak éppen benne van az a hűvös távolságtartás, amivel az un. "civilizált világ" szemléli az Afrikában zajló eseményeket...
Köszi az ajánlatot. Bár a legjobb modelljüket kikapta a sorból a sportbürokrácia, a többi közel sem olyan érdekes látvány. Arról nem is szólva, hogy az én kedvenc rabosomat a videon hagos kiabálással köszönti mindenki, de látni nem látjuk:-(
Szeritem a vörös hajú hölgy kék gyögysorral, aki Lius Leonnal és Bobbyval is fényképezkedett Luis Leon édesanyja lehet, mert olyan velem korabeli és az arcuk nagyon hasonlít.
A második képen ha jól tévedek a Főszervező Luis Leon látható az idei Sárgatrikós és szép számú széphölgy társaságában, akiket sajnos nem tudok megnevezni. :-) A harmadikon megintcsak a Főszervező, egy újabb ismeretlen széphölggyel. A negyediken mintha az áldott-átkozott Saiz bácsi szervezkedné az illegalitási mozgalmat, hogy kivel, azt sajnos nem tudom. Az ötödiken a széphölgyekkel körülvett Roberto Heras figyel az ismeretlen úr és hölgy beszélgetésére, és a két további fotón is Robi a hölgytársaság kedvence. :-)
Két éve halt meg Luis Leon Sanchez bátyja, akinek a tiszteletére tavaly emlékversenyt alapítottak. A képek a tavalyi versenyt követő banketten készültek. kíváncsi vagyok kiket ismertek meg. Általában olyan embereket, akiket mindig egy megszokott szituációban, megszokott öltözékben lát az ember, nehéz civilben felismerni. Én például csak negyed óra múlva jöttem rá egyszer, hogy az állatorvosunk köszönt rám a boltban. Itt is volt olyan kép, amin Ana Galvezt ismertem fel először, őt is az ékszerről, ami a nyakában van. :-)
Szerintem nem lehetett volna elmondani a tv nyilvánossága előtt, amit gondolt. Nem is lehet civilizáltan elmondani azt, amit egy ilyen óriási tehetségnek a cserben hagyásáról gondol az ember.
A múltkor önkormányzati képviselőknek beszéltem a gazdálkodásról. Föltettem az obligát kérdést, hogy mi minden önkormányzat legesglegnagyobb kincse, amire a legjobban kell vigyázniuk. Bezzeg ők tudták, hogy az ott élő emberek azok. Jó volna ha ez a gondolkodás egy kicsit magasabb szinten is meg tudna gyökeresedni.