A Fairyk majdnem megtriplázódtak! Van ahol már összeérnek. Pedig az előírt távolságot tartottam. Lehet, hogy túl jól előkészítettem? Nem baj, majd innen vágok hajtatni.
A rugosa ontja a leveleket, már ezekkel a kis fodrosokkal is szívderítő látvány. Örülök, hogy megvettem ezeket!
Én is!!! Ha holnap megmutatja magát a nap lefotózom a bimbókat!
Az normális, hogy az őszi ültetésű rózsáimon (bokor és futó angolrózsák) még csak kb. 5cm-esek a hajtások? Ezeket még trágyázam meg rózsatáppal (az őszi ültetéskor kaptak zacsis-trágyát)?
Spriccelj. . .nekem mindig van keznel egy boltban vett ize - valamilyen keverek bogarakra. . .nem szeretem oket a rozsaimon. A eten kiszorok pajor ellen valami szert, mert nem akarok rozsabogarakkal harcolni. Ha idoben kiszorom akkor csak az eltevedtekkel kell harcolnom :)) Sajnos a rozsaagyas mogott hibiszkus soveny van - rozsabogar paradicsom!
Tegnap elott lespricceltem oket valami keszen vett szappanos oldattal, ami elpusztitja oket. . .meg nem neztem meg mi is van veluk - remelem igazat szolt az iras.
Pedig a kedvencük a rózsás és a cseresznyés pizza! ;)))
Nálam is megjelentek, de erős szél fúj, így rá kell hagynom a katicabogarakra a nagytakarítást! :( Elég soknak biztosítottunk téli szállást, így remélem, hogy most is itt kószálnak a kertben, s jókat falatoznak!
Köszönöm! Köszönöm Tücsökmadár, meg-esz- a -sár-ga -irígy-ség! (a sárga szín nem látszott)
Nekem nem tudom hova tüntek a békáim, már írtam és megkérdeztem régi topic-társunkat kOMÁROMOT, de Ő sem tudja, azt mondja valami ragadozó él a tóban! Na de kérem ez nem a Nessi,- vagy mégis-? Félre a viccel, tényleg nincs egy fia ebihal sem a tavunkba!
Rózsák jól vannak!
üdv: szilencium
Tücsökmadár Te mit kérsz? Mi a kedveced cserébe a békáért?
Jajj de jo, hogy irigykedsz, az SI a legjobb hangulat novelo. . .:))
Azt hiszem ez az elso ev, amiko rtenyleg ilyen szepek a rozsak. Elsoszor is, itt NJ-ben a levego annyira paras, hogy nagyon sok rozsa megsinyli a fekete foltosodast es nem fejlodnek szepen. Aztan volt sok-sok rozsabogaram. . .na az sem hasznal. Meg nem is kezeltem oket jol - kezdve a metszessel - iden idoben tettem, es meghalalja.
Van harom "The Fairy"-m nekem is, szepen nonek ok is, majd teszek be kepeket roluk is ha elallt az eso.
Vettem harom uj rozsatovet: mint soveny rozsa, ok meg eleg picikek, alig bontogatnak levelet - remelem megmaradnak.
Meg van egy helyem a rozsaagyasban: azt hiszem anyak napjara meglepem magam egy feherrel - mert azom meg nincs.
Nekem az őszi ültetésű bokorrózsák és futók még alig bontottak ki néhány levélkét, azonban a szintén akkor ültetett Fairy-k és törperózsák szépen hajtanak!
Csak az a vígaszom, hogy az egyik szomszéd azt mondta, neki is a második tavasztól hajtottak erősen a rózsái.