Mézontófű, tudnál segíteni? Szeretnék egy angol rózsát, aki rózsaszínű, tartós virágú, ellenálló, illatos, kis bokrot növeszt. Ismersz ilyet? Milyen néven keressem?
Én erős vízsugárral szoktam leveretni őket. Olyan erőssel, hogy a növényt még ne tépje, de a tetveket levigye. Eddig még bevált. Persze, ha sok a kinyílt virág, akkor már nyűgösebb, mert azokat megtépázná, úgyhogy még bimbós állapotban próbálj megszabadulni a nagyjától ilyen módon. (Éppen egy nemrégi tapasztalatomról számoltam be a Kerti tó, dísztó topicban ma reggel. Magam sem hittem volna, ha nem a saját szememmel látom, hogy egy bio "módszer" ilyen hatékony is tud lenni.).)
"Mikor van Szőregen a rózsa kiállítás? Nem tudod véletlenül?"
A rózsaünnepre gondolsz? Véletlenül tudom :)) Júni 24-26 -ig lesz. Ez péntek-szombat-vasárnap, de lehet hogy már csütörtökön is lesz valami program, ezt nem tudom. Ha majd lesz részletes program akkor beírom ide, már ha érdekel valakit.
Az előzőt kicsit el.asztam. Természetesen az utolsó a vad.
A tetvekről, illetve az ellenük való védekezésről: Ajánlani tudnám a Bi 58 nevezetű rovarirtó szert. Ez garantáltan jó. A hátránya, hogy akkor célszerű alkalmazni, ha nagyobb mennyiséget vegyszerezel. 2 dl-es kiszerelésben van, 1 liter-hez 1ml kell. Magyarul a két deciből az egész utca összes kertjét le tudod permetezni:) De számtalan más rovarirtó is van kisebb kiszerelésben ami mondjuk 10 liter vízhez elegendő. Meg lehet kapni spray formában is különböző növényvédőszer boltokban. De ha nem vagy odáig a vegyszerekért, akkor abszolút környezetbarát módszer a következő: ha rendelkezésre áll fahamu (kizárólag fa, tökéletes elégése után visszamaradt szürke, nagyon finom por), akkor beleteszel egy papírzacskóba valamennyit, az alján csinálsz egy kis lyukat, majd összenyomkodva ráfújod a rózsákra.
A rozsaimon megjelentek a leveltetuk. Meg nincsenek nagy szamban, de a tavalyi biokertemet ezek a mutyurok a rozsarol kiindulva leptek el. Van valami hatasos ellenuk?
Én Érden a Berkenye Kft. árudájában vettem a 6-os út mentén. Úgy tudom, hogy a kertje az M1-M7 bevezető szakaszán van Törökbálinton; még soha nem mentem el oda, csak mellette...
Be tudnátok azonosítani a következő rózsát? A munkahelyemen fényképeztem, de ilyen fajtából már vittem haza ágacskát, most rengeteg virágot fog hozni.
Nagyon jó édes illata van, messziről lehet érezni. Van piros virágú is, annak kicsit sötétebbek a levelei, de ők még nem virágoznak. (Pedig egymás mellett vannak)
Igen, egyformák. Csak nekem fura, hogy ilyen kókadtak a szirmai. Ha azt mondod, hogy így jó, akkor jó :)) Nem tudom milyen fajta, az előző lakótól örököltük, de kizárt, hogy ő tudná. A virágai több napon keresztül virítanak és kifejezetten tömény pacsuli szappan illata van.
Jajjjjj de szép! Irigykedek-. Az én pirosom sajnos 2 éve kifagyott. Most csak rózsaszín, meg vajszínű van. De még csak bimbósak, mert elég sokat vannak árnyékban.
kb. 2 hónapja ültettem egy fehér futórózsát (életem elsö rózsáját), amit kertészetben vettem, nagyon szép volt, Szöregröl származik. Elültettem, ahogy kell, elég hamar kihajtott, hozott 4-5 ágacskát, szép levelekkel. Aztán kb. 3 hete észrevettem, hogy valami megrágta a hajtáscsúcsokat és azóta semmit sem nö. Kapott tápot, locsolom, nézegetem, nincs ötletem, hogy mi baja lehet és mit kellene vele tennem.
Háááááááát erre nem tudok válaszolni; vagy 10 éve rendeltük Szőregről vagy annak környékéről...
Nagyon erős növekedésű; sok virágot hozó, néha remontál augusztus táján, most kezd virágbaborulni; tavasszal újabb fiatalító metszést kap, mert nagyon magasra nyúlt.