Az az alsó rózsaszín, az nagyon húúúúúú! (Korábban ki nem állhattam a pasztell színeket, de ahogy öregszem, egyre több szentimentalizmust engedek meg magamnak...)
Jajj de csodalatosan neznek ki ezek a rozsak!!! Egyik szebb mint a masik. . .
Nekem meg mindig nincs teljesen kinyilt rozsam - csak csodalatos bimbok, igeretek. . .:))
Ma kitakaritottam a rozsaagyast, mert a gaz hatalmas volt ott is - nagy oromomre nem talaltam pajort benne - ilyenkor mar hemzsegni szoktak. Nagy az en oromom :))
Amig az enyemek nyilni fognak - tegyetek fel kepeket - legalabb azokat lassam!!!
Mézontófű, tudnál segíteni? Szeretnék egy angol rózsát, aki rózsaszínű, tartós virágú, ellenálló, illatos, kis bokrot növeszt. Ismersz ilyet? Milyen néven keressem?
Én erős vízsugárral szoktam leveretni őket. Olyan erőssel, hogy a növényt még ne tépje, de a tetveket levigye. Eddig még bevált. Persze, ha sok a kinyílt virág, akkor már nyűgösebb, mert azokat megtépázná, úgyhogy még bimbós állapotban próbálj megszabadulni a nagyjától ilyen módon. (Éppen egy nemrégi tapasztalatomról számoltam be a Kerti tó, dísztó topicban ma reggel. Magam sem hittem volna, ha nem a saját szememmel látom, hogy egy bio "módszer" ilyen hatékony is tud lenni.).)
"Mikor van Szőregen a rózsa kiállítás? Nem tudod véletlenül?"
A rózsaünnepre gondolsz? Véletlenül tudom :)) Júni 24-26 -ig lesz. Ez péntek-szombat-vasárnap, de lehet hogy már csütörtökön is lesz valami program, ezt nem tudom. Ha majd lesz részletes program akkor beírom ide, már ha érdekel valakit.
Az előzőt kicsit el.asztam. Természetesen az utolsó a vad.
A tetvekről, illetve az ellenük való védekezésről: Ajánlani tudnám a Bi 58 nevezetű rovarirtó szert. Ez garantáltan jó. A hátránya, hogy akkor célszerű alkalmazni, ha nagyobb mennyiséget vegyszerezel. 2 dl-es kiszerelésben van, 1 liter-hez 1ml kell. Magyarul a két deciből az egész utca összes kertjét le tudod permetezni:) De számtalan más rovarirtó is van kisebb kiszerelésben ami mondjuk 10 liter vízhez elegendő. Meg lehet kapni spray formában is különböző növényvédőszer boltokban. De ha nem vagy odáig a vegyszerekért, akkor abszolút környezetbarát módszer a következő: ha rendelkezésre áll fahamu (kizárólag fa, tökéletes elégése után visszamaradt szürke, nagyon finom por), akkor beleteszel egy papírzacskóba valamennyit, az alján csinálsz egy kis lyukat, majd összenyomkodva ráfújod a rózsákra.
A rozsaimon megjelentek a leveltetuk. Meg nincsenek nagy szamban, de a tavalyi biokertemet ezek a mutyurok a rozsarol kiindulva leptek el. Van valami hatasos ellenuk?
Én Érden a Berkenye Kft. árudájában vettem a 6-os út mentén. Úgy tudom, hogy a kertje az M1-M7 bevezető szakaszán van Törökbálinton; még soha nem mentem el oda, csak mellette...