Keresés

Részletes keresés

lizzi* Creative Commons License 2012.08.01 0 0 340

A legtöbb recept egy kg ledarált paprikához 20 dkg sót ír, mert ugye ez tartósítja, de én kipróbáltam 10 dkg-val és nem romlott meg. Ledarálod, összekevered a sóval, mehet rá a tető és kész. A bolti erőspistás kis csavaros üvegekbe rakom.

Előzmény: v2rider. (338)
lizzi* Creative Commons License 2012.08.01 0 0 339

Köszönöm. Néha ilyen tapasztalatból adódó tanács a leghasznosabb:)

Előzmény: v2rider. (337)
v2rider. Creative Commons License 2012.08.01 0 0 338

Semmi dunsztolás? Kb. milyen arányban kell a só?

Előzmény: Törölt nick (324)
v2rider. Creative Commons License 2012.08.01 0 0 337

Szép estét!

 

igen,csapvizet,a sót meg belerakom kanalanként a tolcsér oldalára,úgy,hogy ne potyogjon a lyukba és a vízzel lassan belemosatom.

Előzmény: lizzi* (329)
Mariska néni Creative Commons License 2012.08.01 0 0 336

A kertben nekem is csak a megevett zöldhagyma szára, cékla levele, felmagzott spenót, saláta, borsóhüvely- és szár felaprítva, stb. A csalánt zsákba szedjük itt a Duna partján, a füvet pedig a környék összes füvesétől hozzuk el. Tehát ilyen szempontból jó környéken van a telek.

Előzmény: zsebi41 (331)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 335

Ha tudnád milyen drága az a borkénsav.

Előzmény: atandi (162)
atandi Creative Commons License 2012.08.01 0 0 334

Vicc vagyis inkább szégyen, de én csak 4-5  éve tudom, hogy a kukoricát felforrás után csak 5 percig kell főzni. Régen, azelőtt órákig főztük...:S Pedig az 5 perc után csak visszakeményedik. Épp tegnap szedtem először a saját csemegekukoricánkból(9 csőből 2 volt kukacos!:( ). Viszont fonom édes volt, de én még gyengébben szeretem, kicsit elbambultam a dolgot.

Előzmény: zsebi41 (332)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 333

Én is csak áldom a szerencsémet, hogy az almakompótból sült alma lett és nem lakástűz.

Nagy riadalmamra a múlt héten 2x is azt monták, hogy a tüzet a gázomfelejtett étel okozta.

Borzasztó gogyelmetlen az ember:((

Előzmény: zsebi41 (332)
zsebi41 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 332

nagyon jó, én faszenet gyártottam kukorica főzés helyett, egész éjjel kint az udvaron égett alatta a gáz, a fazék is menthetetlen volt.

Előzmény: atandi (326)
zsebi41 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 331

köszi de ezt nem tudom csinálni, ebben a kicsi kertben nincs semmi amivel tudnám takarni a virágok latt is mulcs van, de az drága mulatság

Előzmény: Mariska néni (327)
atandi Creative Commons License 2012.08.01 0 0 330

Én ugyanígy járok állandóan, vagy leszedem őket kisujjnyi  "angyalbögyörőként", vagy hirtelen már óriásiak és már sárgulnak. A fene se érti ezt, alattomos jószág az uborka...:)

Ezért is csináltam már kétszer csalamádét, abba nagyon jók szelten, ezért csaptam le a Gazpacho-receptre, a fülünkön jön ki már a görög saláta, és lassan a tyúkok, birkák is uborkamérgezést kapnak...

DE van olyan savanyúság-receptem(még az NDK-ból...:P), amibe hámozott, darabolt uborka kell.

Előzmény: lizzi* (329)
lizzi* Creative Commons License 2012.08.01 0 0 329

Nagyon érdekes, köszönjük. Épp azon gondolkodom mit csináljak a hirtelen előbukkant nagyobb uborkáimmal,  melyek rejtélyes módon kiskorukban nem láthatók mikor vizslatom reggelente, aztán egyszercsak ott díszelegnek méreten felül:DD Akkor kipróbálom. Sima csapvizet öntesz rá?

Előzmény: v2rider. (317)
islamorada Creative Commons License 2012.08.01 0 0 328

Felviditottal a keppel meg a lampionos hasonlattal, annal is inkabb mert en is megjartam nehanyszor, utoljara 2 eve a sutoben dedelgetett szilvalekvarral, en is elaludtam es az alom kimosta a fejembol az szilvalekvart hogy picike langon ott a sutoben. Es a lekvar mumia nagyonis ragaszkodott a tepsihez, volt vele dolgom mire ki tudtam belole mosni.

Nem baj, azert meg akad nalad padlizsan, tudod potolni.

Előzmény: atandi (326)
Mariska néni Creative Commons License 2012.08.01 0 0 327

Eddig még semmivel. Pedig nagyon sűrűn vannak, széles ágyásban, azaz alig tudok közé menni. Vastagon takarva van a talaj (időrendben: nyesett csalán, hagymaszár, spenót, céklalevél, fű). Tavaly is így volt, úgy látszik, szereti a homokos talajunkat.

Előzmény: zsebi41 (325)
atandi Creative Commons License 2012.07.31 0 0 326

Nekem meg arra van receptem, hogyan lehet pehelykönnyű lampionokat készíteni padlizsánokból...

 

Egyszerűen csak el kell aludni, mielőtt kikapcsolnánk a sütőt, és egy egész éjen át sütni...:S  Semmi húsa nem marad, pár gramm lesz a 2 és fél kilóból is. :(

 

 

 

Így jár, aki azon sopánkodik, mit kezd ennyi padlizsánnal. Megérdemlem, ráadásul egy hétig most nem is szedhetek újakat. MInt mondani szokom, a sors igazán igazságot tesz mindig. S lőn.

zsebi41 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 325

nekem csak 6 volt egy darabig gyönyörűen termett, aztán elkapta valami nyavalya most rossz ránézni.

 

Mivel kezelted?

Előzmény: Mariska néni (321)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 324

Daráló és sok só!

Előzmény: v2rider. (323)
v2rider. Creative Commons License 2012.07.31 0 0 323

Szívesen! :-)

 

Ha valakinek van receptje házi eros pistára,megkoszonném! (lehetoleg tartósítószermentes)

Előzmény: borsika79 (318)
Mariska néni Creative Commons License 2012.07.31 0 0 322

Nálam még csak most kezdenek igazán érni a hosszúkásak, de készül az első:

Előzmény: zsebi41 (320)
Mariska néni Creative Commons License 2012.07.31 0 0 321

Köszönöm, ezt megcsinálom!

 

A hét végén leszedtem némi padlizsánt:

 

Ebből már téli padlizsánkrém készült. Az esti tüzelésnél megsütöttük a rácson három adagban, reggelre kihűltek. Akkor olivaolajban pároltam hagymát, fokhagymát, pároltam hozzá jó sok darált kápiát és pritamint (vegyesen, mert egy-egy fajtából nem volt még annyi piros), a végén pedig a padlizsánok belsejét. Sóval, borssal jól összerottyant, majd ment az üvegekbe forrón. Utána még nagy fazékba vízgőzben dunsztolódott, így nem kell bele tartósító. Ebből én még soha nem tudtam eleget készíteni, a két nagyfiú reggeli pirítóshoz egy üveggel fal be. Idén kifogok rajtuk, 100 tő padlizsánt gyártottam, csak elég lesz talán...

Előzmény: zsebi41 (306)
zsebi41 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 320

elkészült az első 6kg. paradicsomból a napon szárított paradicsom. Már olajban üvegekben a kamrában vannak.

 

Tegnap tettem el  a  csalamádét ma reggel azok is bekerültek az üvegbe.

zsebi41 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 319

ebben a döglesztő hőségben, egy kis felüdülés

 

 

Kovászos uborka krémleves
Hozzávalók (2-3 adag)

4 nagyobb kovászos uborka, felkockázva
3dl kovászos uborkalé
3dl leszűrt, hideg zöldségleves
3dl natúr joghurt
fél gerezd fokhagyma, lereszelve
kb. 3dkg füstölt császárszalonna, felkockázva
tetejére: olívaolaj

A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára (esetleg egész éjszakára) behűtjük. A tetejére ropogós pörcöt szórunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a felkockázott császárszalonnát, konyhai papírtörlőn leitatjuk. A leves jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi jófajta olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket, amelyekkel ki-ki ízlése szerint gazdálkodhat.

 

Aki fél az olajtól hagyja ki de szerintem ha tesz is rá attól nem fog elhízni.

 

borsika79 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 318
Szia. Csuda 1 ötlet,és különleges. Köszi,hogy megosztottad,én biztos,hogy kipróbálom!
Előzmény: v2rider. (317)
v2rider. Creative Commons License 2012.07.30 0 1 317

szép estét!

 

tegnap raktunk el pillepalackba csemageuborkát télre,ez a módszer nekem ismeretlen volt,barátnömtöl tanultam. A nagyobb uborkát hasábokra vágom,beleszurom a palackba,kozé rakok kaprot,szórok rá 2,5-3 kanál sót,felontom vízzel és lezárom.kamrába rakom,télen levágom a palack tetejét és fogyasztható az ubi,íze olyasmi mint a kovászosnak.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.30 0 0 316

Nálam az asszony a turmixgép fedelét elrakta és mivel nincs botmixerem...(kergetem a nejem ).

Előzmény: atandi (315)
atandi Creative Commons License 2012.07.30 0 0 315

Kipróbáltam!! Nem bírtam várni holnapig, lebotmixeltem, vettem ki pár merőkanállal, felengedtem, tényleg isteni!! Nagyon jól esett  a felforrt agyamnak, 1-ig gazoltam a kertben, tiszta gőzfürdő volt, jól jött a hideg leves, köszi a tippet.

Előzmény: atandi (314)
atandi Creative Commons License 2012.07.30 0 0 314

Meg vagyok győzve. KI kell próbálnom. Amint rendbejött az áramunk, neki is esek(nem merem addig nyitogatni a hűtőt, a tegnap esti vihar miatt oda egy fázisunk vagy mifene)

Addig viszont elő tudom készíteni. KÖszönöm a tippet, nagyon kváncsi vayok, milyen lesz, úgyhogy izgulj, mert csuklani fogsz, ha emlegetlek!! :)

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.29 0 0 313

Egy álooom az ize...! Me karbantartja az emésztőrendszert. Ha olyan dolgod van mikor csak hip-hop szénhidrát meg, zsír. No ekkor be a turmixba és...

Uborkalevest én joghurtal csináltam fokhagymával és sóval, hidegen. A szervezetnek ha ez kell akkor kell!

 

Előzmény: atandi (312)
atandi Creative Commons License 2012.07.29 0 0 312

Huhh, te csináltál már ilyet? Nagyon idegenül hangzik, de ha finom, érdemes lenne kipróbálni, csak valahogy annyira más, mint amit megszoktunk. Jó helye lenne a sok uborkának.

Bár nekem a Tarator is ízlett a bulgároknál, az összes fiú meg fintorgott. (hideg, joghurtos uborkaleves-féle). Szóval van személyes tapasztalatod vagy itt valakinek?

Előzmény: Törölt nick (311)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.29 0 0 311

Kilók ellen úgy védekezz, hogy 16.00-után csak iszol vagy Recept: Gazpacho (gaszpaccsó).

Előzmény: Törölt nick (310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!