Keresés

Részletes keresés

Dobri Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2480
Előzmény: gabordelonnn (2479)
gabordelonnn Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2479

Üdv,,

Egyetértek veled..itt egy 4 tagu család,ha megszünik a melohelyed, akkor kb 350-400eurot kap hetenként minimum 2 évig....persze igazolni kell,h a gyerekek suliba járnak, lakást bérelsz stb,,,otthon elöbb hagynak éhenhalni,,,tényleg nemérdemes összehasonlitani,,,itt külföldön amit befizettsz adót, ebbe az esetben visszajön...örömmel hallom,hogy Franciaországban is hasonloan müködnek a dolgok ,mint itt,,,

Más kérdés,,,Cherbourgh környékén lakik valaki, a fórumozók közül?,, Ott fogunk sátrazni pár napig,,egy ismerősőm ma ment át hajóval,azt mondta 28 fok van nálatok,hmm,,, itt csak 20...:(de süt a nap, és hideg a Guinness:) )

Még egy utolsó kérdés,,Ha valaki tudná a választ,belinkelek egy oladlt, azt az épületet hol lehet megtalálni?,Nemtudom sajna a nevét, csak a képet tudom mutatni,,,

https://resanet.webcamp.fr/resa.php?Camping=ansedubrick&Sflag=dispo&SLg=fr&Sidcat=2058,33

az első képen, ahol a sziget van...ez egy erődítmény, vagy templom,,?,,

Gábor

Előzmény: piela (2477)
piela Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2477

Sziasztok,

szerintem nem nagyon érdemes összehasonlítani a fizetéseket az otthoniakkal, hiszen teljesen más életkörülmények vannak itt.

Alapvető eltérés számomra, hogy például itt a munkanélküli segélyből igenis meg lehet élni abban az időszakban amíg újra talál

munkát az ember, míg Magyarországon még ha a maximálisra is vagy jogosult, a számládra akkor sem érkezik 90.000 Forintnál

több az első 3 hónapban. Ebből ugye nem lehet kifizetni egy albérletet, nem lehet segítség nélkül normálisan megélni...Nem

beszélve arról az egetrengető összegről, amit a 3. hónap után kap az ember...

A minimálbér ugyanez a kategória szerintem, hozzáteszem nem tudom mennyi itt vagy otthon de ismerek 3-4 fős családokat akiknél

a családfő 1200 Euró körül keres, a feleség otthon van a gyerekkel/gyerekekkel és normális körülmények között élnek, míg ugyanezt

Magyarországon nem tudnák megtenni a minimálbér körüli fizetéssel.

Összességében lehet, hogy valamennyivel drágább a megélhetés Franciaországban de maximálisan támogatva van az ember (legalábbis

az én magyar szememmel nézve mindenképpen), főleg ha családot alapít -mert a lehetőség adott- vagy már van családja.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2476

Teljesen egyett értek veled! :)

Sőt, ha még csak nem is a kereseti lehetőséget nézi az ember, akkor is előbb-utóbb váltani érdemes irodai tevékenységre,

mert ha csak magamból indulok ki nekem sem vágyam egész életembe szakmunkát végezni, tehát már csak ebből a szempontból is megéri nem leragadni egy szakmánál!

Előzmény: gabordelonnn (2474)
piela Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2475

Helyesen: Boulogne-Billancourt. Versailles nincs messze, szerintem nagyobb az esélye, hogy a közelben lakik valaki.

Előzmény: Törölt nick (2472)
gabordelonnn Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2474

Udv,,

Altalaban a szakmunka tobbet fizet,, egy sima elado Egy Sparban,vagy Tescoban alt minibalbert kapja...Es ahhoz meg mindig teljes nyelvtudast igenyel,mig egy szakmaban nem feltetlen kell. Magasabb rangot kell elerni egy irodai meloban a magasabb fizetesert, csak akkor jon vissza a sok eves tanulas,diploma stb...

toth0816 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2473

Szia!

Meg tudlak érteni,az Én férjem is kb ennyit kap,4-en jövünk ki ebből a pénzből.Mi sem szándékozunk haza menni.A lakástámogatást most igényeltem meg és biztatnak a gyerekek után is valamennyi összeggel.Maradunk itt:-)

Előzmény: gabordelonnn (2469)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2471

Ja még csak annyit, hogy párom is keresgélt, ő pl. úgy látta, hogy az átlag bérek 1400 és 2500 euro között mozognak, de szerintem te pl. idegenvezetőként kinn biztos többet tudnál keresni és jobban tudnál belőle kijönni ottani körülmények között, mint itthon, legalábbis, ha arra gondolok, hogy az én idegenvezető ismerősöm mennyit keres itthon és ahhoz viszonyítom a dolgokat! :)

De egyébként szerintem ennél az itthon helyzetnél mindenhol csak jobb lehet, bárhová is készül unión belül az ember! :(

Előzmény: Törölt nick (2470)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2470

Hát nekem azt mondták itt fórumozók, hogy pl egy pék melós keresete 1400 euro, deha egy pék kinn annyit keres, mint amennyi majdnem a minimálbér, amit ugye írtál, hogy 1200 euro, akkor az azért elég durva, mert még ha túl sokat nem kapnak itthon a pékek, de azért "jobban" megfizetik őket, mint aki mondjuk egy boltba sima eladó lenne, igaz többet is dolgoznak!

A jobbant, azért is tettem idézőjelbe, mert enyhén túlzás kifejezés, de inkább nem folynék bele a részletekbe!

Én egyébként ahol néztem állás ajánlatokat, sima szakmunkákra, így pl. pékekre, eladókra stb. én azokban a hirdetésekben azt láttam, hogy az átlagbér valóban 1400 euro ... és hangsúlyoznám, hogy az átlag bér, tehát nem a minimálbér, mert ugye a kettő nem ugyanaz! De már linket nem tudok mutatni, hogy ott is nézz körbe, mert én is csak úgy találomra kerestem rá google és ugye egyszerre több ilyen oldalt is végig böngésztem!

Előzmény: Meske84 (2466)
gabordelonnn Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2469

Mi nallunk 1340korul van a 39oras heti szamolassal,,,es ez a minimalber,,,en pl 100at kapok egy napra(8-17ig)....tulora nelkul(azaz plusz tulora,plusz szombat..)....es mivel egyedul tartom el a csaladom,meg lakasberlesre kapok tamogatast is,,,,asszem maradok itt.....

Mar varom a nyaralast,23 indul a hajonk Franchbe:) 14-18ora hajozas:)

Előzmény: Dobri (2468)
Dobri Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2468

Ha jól tudom,akkor nincs is egészen 1200 euró.

Előzmény: gabordelonnn (2467)
gabordelonnn Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2467

Csak 1200euro??Igaz ez???  Ez a minimalber?

Előzmény: Meske84 (2466)
Meske84 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2466

Sziasztok!

Ma elég sokat olvasgattam a hozzászólásaitokat, mert érdekel, hogy milyen kinn az élet. Egy ismerősöm Bayonne-ban él, azt mondja, hogy kap egy csomó támogatást (lakás, bútorvásárlás, a gyereke oviba jár stb.) + takarítgat és milyen szuperül eléldegél. A barátom is belelkesedett (sajnos 8 hónapja nem talál itthon állást), hogy menjünk ki, próbáljuk meg. Úgy tudjuk, hogy arrafelé az élelmiszer és a ruházkodás sokkal olcsóbb (szinte fele) mint itthon. Lakhatnánk az ismerősnél, így nyugodtan keresgélhetnénk. Olvastam, hogy a nagyobb városokban és azok környékén milyen horror árak vannak az itthonihoz képest. Ha figyelembe vesszük a fizetéseket (ami átlagosan 1200?) sincs olcsóság. Kétszer annyi pénz, kétszer annyi költség, így ugyanott tart elvileg az ember mint itthon. Megnéztem, hogy milyen állásajánlatok vannak ebben a városban, sajnos csak a Friday's-be és a Pizza Hut-ba keresnek embert (legalábbis az egyik oldal szerint).

Mi franciául nem beszélünk. Én angolul és picit olaszul, a barátom angolul. Nekem idegenforgalmi végzettségem van és ebben a szakmában dolgozom.

Érdekel, hogy ti hogy látjátok a lehetőségeinket, illetve megkérdezni, hogy valóban ennyivel jobb kinn?

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Meske84

toth0816 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 2465

Én le is adtam az összes papirt amit kérnek egyedül a családi lemondásárol kell igazolás,és iy nem csak lakhatásit kapunk hanem egyéb támogatásokat is.De ez a jövő,majd látjuk mi lesz a vége.

Előzmény: GrG (2462)
GrG Creative Commons License 2011.08.11 0 0 2462

Mi nem fordultunk a CAF-hoz. Majd talán idén, ha úgy döntünk. Mi most úgy vagyunk vele, hogy az asszony és a csajok alapvetően otthon vannak és én itt. Persze ehhez képest itt jár oviba a nagyobb, de elég sokat van otthon is.

Szóval ha úgy döntünk, hogy fordulunk, akkor majd otthon lemondjuk.

Előzmény: toth0816 (2456)
Rufella Creative Commons License 2011.08.11 0 0 2461

En is akkor dolgozom, amikor màsok vakàcioznak. Helyettesitem ôket. :-) De itt a "mély" Fr.orszàgban mindig nyugalom van.

Előzmény: GrG (2445)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.11 0 0 2460

Ahogy hallottam, Párizsban több munkalehetőség van, nem is kell semmi engedély, ám drága nagyon az élet. Ezzel szemben vidéken olcsóbb, de nincs munka..."

Tu as tout compris ! En deux phrases, tu as résumé la situation. J )

Előzmény: bumbika! (2453)
mr.ton Creative Commons License 2011.08.11 0 0 2459

erről szerintem nem kapsz igazolást automatikusan. meg kell igényelni franciaországban, és az ottani hivatal, küld egy E-411 nyomtatványt a magyar államkincstárnak, amiben megkérdezik, hogy milyen ellátásokban rendelkezel. nem tudom hogy a franciák esetében ez mennyi időbe tellik pontosan. elvileg, itthon a beérkezéstől számítva 90 nap az ügyintézési határideje.

esetleges szállással kapcsoaltos tippeket továbbra is várom

Előzmény: toth0816 (2458)
toth0816 Creative Commons License 2011.08.11 0 0 2458

Milyen folyamata volt?És mennyi idő alatt jön az igazolás?

A lemondo nyilatkozatott Én is elküldtem,de eddig semmi vissza jelzés nem jött.

Előzmény: gabordelonnn (2457)
gabordelonnn Creative Commons License 2011.08.11 0 0 2457

Szia!

Igaz én másik EU-országban élek,de a törvény azt mondja,hogy lekell mondani otthon a családi pótlékot.Én is így tettem.

Gábor

Előzmény: toth0816 (2454)
toth0816 Creative Commons License 2011.08.11 0 0 2456

Nálunk sem érdekli,csak tájékoztatóan írtam.A CAF-hoz kérik.

Előzmény: GrG (2455)
GrG Creative Commons License 2011.08.11 0 0 2455
Nalunk az iskolat nem erdekelte a csaladi potlek. Szerintem a ketto nem fugg ossze.
Előzmény: toth0816 (2454)
toth0816 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 2454

Sziasztok!!

Már emlitettem hogy itt fognak a fiaim iskolába járni,egy dolgot viszont kihagytam odahaza a családi pótlékot le kell mondani,Ti hogyan intéztétek?(itt kell erről egy igazolás hogy odahaza már nem kapjuk)

Előre is köszi Vera

bumbika! Creative Commons License 2011.08.10 0 0 2453

Üdvözlet mindenkinek!

Már egy másik topicba is feltettem kérdésem, de hogy látom, ez jobban pörög, így ide is beillesztem, hátha...

Érdeklődnék, hogy mit gondoltok, van-e értelme, lehetősége egy magamfajta embernek kimenni Franciaországba? Elég jól beszélem a  franciát, mellette az angol is egyre jobban megy. Francia, ill esztétika szakot végeztem, ez nem nagyon segíti elő a keresést... :) Bármit elvállalnék, a lényeg az lenne, h kijöjjek (legalább) nullára, s fejlesszem a nyelvet. Ez az elsődleges. 

Ahogy hallottam, Párizsban több munkalehetőség van, nem is kell semmi engedély, ám drága nagyon az élet. Ezzel szemben vidéken olcsóbb, de nincs munka...

Köszöm előre is a  tippeket!

MmeErrant Creative Commons License 2011.08.09 0 0 2452

http://www.bonjourdefrance.com/index/indexapp.htm

Kb. 1 hónapja már tettem fel pár linket.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.09 0 0 2451

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Hát tanárra egyenlőre nem futja, úgyhogy akkor marad az, hogy keresek vkit, akivel beszélhetek...egyébként angollal is ugyanígy vagyok - évekig tanultam - még a filmeket is szinte teljesen megértem, felirat nélkül, de kb. annyit nem bírok megszólalni, hogy útba igazítsak egy eltévedt külföldit. :(

Van egy-két rokonom kint is, és itthon is akik beszélik a nyelvet, ha ők nem érnek rá - eléggé elfoglalt emberek -, akkor, ha minden kötél szakad itt kérek segítséget beszélgető partnerhez! :)

Úgy is szoktam ide irogatni, úgyhogy majd írok erről is, hogy hogy állok és sikerült-e vkit találnom!

Előzmény: zümyke (2450)
zümyke Creative Commons License 2011.08.09 0 0 2450

Egyetértek!

Én még annyival egészíteném ki a Grg által leírtakat, hogy Én magam is, önállóan kezdtem tanulni a nyelvet a mínuszok mínuszáról :) És baromi lassan haladtam, és sokszor bizonytalan voltam abban, hogy jó e a kiejtés, helyes e nyelvtanilag az amit mondok. És néhány hónap után úgy döntöttem, hogy kell egy kis segítség, és most egy franciául tanító magyar ismerősöm ad nekem órákat skypon heti 3 alkalommal. Én is több mindenből tanultam, de úgy éreztem, hogy ebből így nem sok minden lesz. Káosz volt a köbön, és én is leblokkoltam.Na szóval fél éve vagyok kint, és kb 2 hónapja veszem igénybe az ismerősömet. És ebben a két hónapban ezerszer többet fejlődtem, mint korábban. Most már ott tartok, hogy egész jól elbeszélgetek bárkivel, pedig csak egy erős alapfokú nyelvtankönyvnek járunk a vége felé, sokat fordítok, beszélek az órákon. Most már  haladunk a középszintű tudás felé. Szeptembertől pedig regisztrálom magam és munkát keresek majd. Így már bátrabban keresgélek.

Ami fontos, nagyon sokat kell beszélni. Állandóan beszéltet a tanárom, sokszor úgy kifacsarta az agyam, hogy csak na. :) De most már minden nap látom az eredményét. Szóval önmagában a nyelvtankönyv nem elég, és szükség van valami segítségre, hogy meg legyél erősítve abban, hogy helyesen beszélsz. Tudom, nem vagyunk egyformák, de ez nekem pl. nagyon fontos volt.

Én amit javaslok nyelvtanból Allons-Y, Grammaire Progressive du Francais (kék színű, ez fent van neten is pdf fromátumban). Szerintem baromi jó. Először egy rövid összefoglalóban elmagyarázza a nyelvtani szabályokat és utána gyakorló feladatok vannak.

Nézz/hallgass francia nyelvű filmeket, zenét, rádiót és keress valakit, akivel gyakran tudsz beszélni franciául.  És meglátod pikk-pakk megtanulsz egy csomó mindent, és nem fogsz leblokkolni sem.

Kitartás !

Előzmény: Törölt nick (2447)
GrG Creative Commons License 2011.08.09 0 0 2449

Bocs, most egy kicsit hosszabban és talán érthetőbben:

Nagyon jó, hogy ismered a nyelvtant, meg tudsz szavakat, mivel ezek nélkül esélyed sincs beszélni, de a legfontosabb, hogy kezdj el élő emberrel beszélni. Erre több lehetőséged is van:

- interneten vannak olyan weboldalak, ahol franciául tanulok vannak együtt

- elmész olyan helyekre, ahol franciákkal tudsz találkozni (mondjuk most a sziget fesztivál, vagy szeptembertől a Francia intézet) / ha már kint vagy Fr.oban, akkor meg kimész az utcára

- keresel egy olyan tanárt, akivel tudsz beszélni.

Azért hangsúlyozom ezt, mert elég sok olyan embert ismerek, aki nagyon jó elméleti nyelvtudással rendelkezik, de a gyakorlatban nem tud megszólalni. Ez az utcán és az életben rosszabb, mint a fordítottja.

Szóval mars beszélni élő emberekkel, ha másként nem megy, akkor itteniek közül valakinek (aki kint él) kérd el a skype elérhetőségét és dumálj vele.

G

Előzmény: GrG (2448)
GrG Creative Commons License 2011.08.09 0 0 2448
Beszélni beszélni beszélni
Gondolom nem műfordító akarsz lenni mint Arany börtönben ergo menj és gyakorold az élő beszélt nyelvet
Előzmény: Törölt nick (2447)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.08 0 0 2447

Szerintetek mennyire van értelme annak, ha három féle tananyagból folytatom tovább otthon tanulva, egyedül a francia nyelvet?

Az a bajom, hogy eddig a Villám francia tananyagát tanultam, ami jó meg minden és némileg haladok is vele, de pl. hiába tudok oda-vissza fordítani kb. 400 szót és kifejezést akár dialógusokban is, hiába megy azon szavak kiejtése, ha pl gondolatban próbálok egyedi mondatokat alkotni a már megtanult szavakból egyszerűen semmi jelentés nem jut eszembe, totál leblokkolok.

Szóval most egy olyan ötletem támadt - mivel időmből kitelik -, hogy folytatom tovább a villám tananyagát, mellette elkezdeném a kreatív francia tananyagát, amibe több nyelvtani oktatás is van + egy-két órában az allons-y anyagát, mert abban meg vannak nyelvtani gyakorlatok is, de nem nagyon merek viszont belevágni, mert nem tudom, hogyha párhuzamosan csinálnám a 3 féle tananyagot az vajon mennyire kavarna össze?

Szóval, ha valaki esetleg ismeri ezeket a tananyagokat az tudna nekem tippet adni, hogy ez mennyire jó ötlet a részemről?

Mert annak viszont nem látom értelmét, hogy neki esek és a végén még azt is összekutyulom, amit meg már tudok.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!