Néhány újévi versikét tennék ide a költők utólagos engedelmével, nehogy azt higgyétek hogy mások tollával akarok ékeskedni! ;) Szal az egyik versike, igazi Biges versike, a másik az olyan általános, de szerintem az is nagyon jó:
Ez egy új ev, de a motor régi Biges vagyok, csak ha bárki kérdi Egy henger, az kell, nem árt még két kerék Nyomaték legyen, nem baj, ha nincs fék.
Van ennél jobb is (pedig nincs), de nekem megfelel, Olaj legyen benne, oszt versenyre kel Ha kérdésem van a fórumon szólok, Segít a sok guru, ha nem akkor sz*pok.
Japex
Eljött az új év, itt az első napja, másnapos egy kicsit az apraja nem, csak a nagyja.
Motorosnak mi az első? kimegy a garázsba, lovának is kíván ő szépeket sorjába.
De mi ez a sok kosz? ez így mégsem járja... Így hát Újévkor a motorját sikálja.
Lemosta a sok koszt csak úgy csillog a küllő menni kéne egy kört várja őt az erdő.
Felöltözik vastagon, a biztonság az első, a hang után a kipuffón érkezik egy gőzfelhő.
Hideg van így reggel, Új évnek napján nem fordul a motoros a kanyarba lapján.
Nem tapad a gumi, de nem is ez a lényeg, csak menni egy jó kört, Kívánok Boldog Új Évet!
Én nem bánnám ha a jeges szó benne lenne, nem kötném a nevemhez, igaz attól még bújtatva valahol tényleg benne lenne! :) Na jó nem borzolom az idegrendszered, látom már Takin felborzoltad! ;) Nyugodj meg, délután otthon lesztek, lehet hogy felétek is elszaladnék?!
Jóóóvan akkor legyen, ötlet: Évvégi Fagyos Futam, de a HOMOKOSból nem engedek! :) Ha meg nem fog fagyni, hát így jártunk, akkor majd visszagondolunk szépen azokra a fagyos Évvégi Fagyos Futamokra! :)
Taki levele: Bocsi, hogy igy ismeretlenül zargatlak, csak épp ma volt nálam az egyik haver, aki részt vett a tájékozódási versenyen és ehhez főznék egy-két teljsen magán véleményt. De mielőtt ezeket megtenném szeretném kihangsúlyozni, hogy imádom az endurózást és üzöm is... :))
Szóval gondolom nem kell különösebben részleteznem, hogy milyen rossz az endurósok megítélése manapság kishazánkba... és ezért sajnos igen sokat tettünk mi endurósok is - persze tőlünk függetlenül mindig is lesz olyan tábor, aki alapban gyűlől bennőnket, de szeritem azért nekünk is illenék megtenni mindent annak érdekében, hogy ne szitsuk tovább a negatív megítélést. A haver vidáman mesélte, hogy ők 4-en indultak, ebből 3-an érvényes forgalmi nélkül, a negyedik meg rendszám nélkül... és, hogy ez elmondható az induló csapat kb. 99%-ról. Kifejezetten elítélem azt a szervezést, ami ilyenben partner... ha már veszik a fáradságot, hogy csinálnak egy jó bulit, akkor odafigyelhetnének olyan apróságokra is, hogy ne serkentsék a résztvevőket szabálysértésre. Milyen dolog az, hogy műszaki vizsganélkül közterületen szervezett formában motoroztatunk emberkéket?? Attól, hogy egy úton nincs szilárd burkolat, attól még ugyan olyan szabályok vonatkoznak rá, mint az aszfaltútra... Régebben én is kifejezetten sokat endurózgattam itt az Alföldön és igen, én is otthon szoktam hagyni a rendszámot, mert igen a 12eFt-t sok egy elhagyott rendszám pótlásáért... meg hát kapjon el aki tud... meg stb... DDEEE szervezett formában??? Naaa neeeeee.... A rendszámtalan motorok maradjonak a krosszpályán. Nem hiszem, hogy felmernétek vállalni felelősséggel, ha a versenyen történne valami, bármi... értem én, hogy mindenki saját felelősségre - de te meg azt érted, hogy ha nem lenne a verseny, akkor még sem lenne ott... tehát csak van benne szerepetek. Szóval ha lehet, akkor máskor legyen alapkövetelmény az érvényes műszaki vizsga és legalább a rajt pillanatában fennt lévő rendszám. Ez már csak azért is jó lenne, mert elmondhatnántok, hogy ezáltal tettetek valamit a helyzet normalizálásán, mielőtt teljesen betiltanák az endurók használatát (bár a rendszámtalan motorok használata jelenleg is csak magánterületen engedélyezett). Ne vágjuk magunk alatt a fát - tegyünk mi is a helyzet normalizálásáért.
Az ilyen versenyeken soha nem volna szabad arra késztetni a résztvevőket, hogy minél gyorsabban menjenek. Tehát a leggyorsabban telejesítők valószínűsíthetőleg a legállatabb, legszabálytalanabb érdem rendet kellene, hogy megkapja és nem a legjobb helyezést... Én is olyan helyen lakom, ahol gyakran elszáguldoznak az endurósok és néha nekem is nagy-nagy ingerülenciám lenne arra, hogy egy lapáttal kiemjek és lassítsak rajtuk, mielőtt valamelyik elgázolna az utcán KÖZLEKEDŐ gyerekemet... Persze lagott területen kívül elvileg 90-nel ők is mehetnek. De a haver mesélte, hogy egyesek teljes falun átvágtak egykerekezve... az ilyen mentalitásnak semmi keresni valója az endurósok táborában. Ezt már a verseny kiírásánál is ki kell hangsúlyozni és az útbaeső településeken nem árt egy-két ellenőrző emberkét felállítani, akik simán feljegyzik az állatkodó rajtszámát és indoklás nélkül kizárják a versenyből őket. A közterület nem versenypálya! És zárkozzunk el minden olyan rendezvénytől, ami ezt az érzelmet kívánja sugalni... Még a dakarnál is előre meghatározott, LEZÁRT utakon folyik a verseny közterületen... Ha nem sikerül az útvonalat előre lezárni ugye egy tájékozódási versenyen ez elég necces... akkor is oldjátok meg, hogy az állatkodókat, a természetvédelmi területre "tévedőket", az útról letérőket regisztráljátok és az értékelésnél kapják meg a minusz pontokat ezért. Erre pl. kötelezhető lenne a gps használata és az utólagos log állományok elemzése, mert ott nem csak a nyomvonal, hanem a pillanatnyi sebesség is rögzítésre kerül.
Szóval nem kötekedni szeretnék és nem is okoskodni... Nem veszem zokon, ha megrántjátok a vállatokat és kitörlitek az egészet... de jól esne ha figyelembe vennétek, átgonolnátok és a jövőben olyan rendezvényeket szerveznétek, amikben legalább elvileg nem lehet belekötni.
TRobe: Ha úgy érzed, hogy belekotyogok a dolgaidba - már itt sem vagyok... Bár nem rémlik, hogy bármi sértőt is mondtam volna bárkinek is... Ha a lelkedbe gázoltam volna - bocsi. És persze - hogy úgy nevezitek a rendezvényt, ahogy akarjátok.
Eddig ez mindig 31.-én volt,nem Újév napján.Ezután sem lesz máskor.Egyébként köszönjük az ötletet,de majd mi kitaláljuk mi legyen a neve.Mint a TTV-n,amit te nagyon elítéltél.Írtál is egy szép levelet Nekem.Várom is az alkalmat rendesen,hogy megbeszéljük személyesen!
Megtisztelő mindkettő,de valahogy a szilveszterhez,vagy az év végéhez kellene kötni,illetve, rólunk majd csak halálunk után nevezzetek el versenyt.Ha kiérdemeljük.
Pedig mehetnél a zaránd hegységbe most is.Viktor-husabergel volt tegnap-hívott,hogy akinek kedve van mehet vele motorozni.Misiék voltak velük is többször.
Ha motoroztam még szarabb volt, ez most nem úgy működött mint amikor mondjuk 8°C-ba motoroztam ugyanitt /és nem fagyott talajon/, ill. mivel jeges volt a pálya, csak óvatos tudtam menni ergo nem volt miben megizzadni, szal a kör bezárult, megvolt írva a láblefagyás meg a kéz is, de az egy másik történet! :) /és persze ez csak az én egyedi esetem :O :)/ Ja meg dehogy ácsorogtam, direkt mászkáltam a pályán a futamok alatt fel s alá! ;) /Védőitalt sem ittam /eleget/, merthogy 0 tolerancia, szóval volt bajom rendesen, de nem baj, arra legalább rájöttem hogy mi a hőmérséklet tűrés határom, vagyis az hogy -2°C alatt legközelebb nem erőltetem a dolgot!/
/nem hiszem hogy csizma függő a dolog/ Valami vérkeringési problémám van, nekem sem fázhatott volna ennyire ja és ráadásul 2 zokni volt a lábamon /lehet hogy éppen ez volt a baj :)/!
A versenynek meg valami nevet kellene kitalálni, írjunk ötleteket és amelyik legjobban tetszik Robinak az marad!;) Szerintem, egy pár ötlet: Jeges Évzáró Futam vagy KHG Évzáró Futam, ANF /Akik Nem Fázósak/ Évzáró Futam, Az Év Utolsó Esélye Futam. Meg majd még agyalok, Ti is agyaljatok, most lesz rá még egy pár nap!
A verseny résztvevőinek meg még nem is gratuláltam, szóval GRATULA, kemény legények, legalábbis keményebbek mint pl. én! :)
nekem a lábam abszolut nem fázott,nagyon jó ez a Bobby doki féle diadora csizma(csak ne váltanék vele annyi üreset),amugy csak amikor megálltam akkor fáztam egy kicsit.
1. nem szeretem az ilyen drasztikusan megváltozott terepviszonyokat, lélekben már napokkal előtte felkellett volna készülnöm, de ez nem történt meg! :) 2.Ha ez én vagyok akkor igen ott voltam! :) 3.Motoroztam egy picit, de rájöttem hogy nem tudok normális tempót /a saját tempómat :)/ motorozni, ezért el is ment a kedvem az egésztől, utána meg amikor akartam 5 perc motorozás után szétvagyott a kezem, de olyan szinten hogy ha nem lett volna Jana melegedője hát még ordítani is tudtam volna, majd egyszer megmutatom a kis kezemet és akkor látni fogod hogy nem sok zsír borítja! :) A lábam meg csak olyan szinten vagyott szét, hogy még most is mintha tűkkel szurkálnák, tegnap még közvéleményt is kutattam, de 10 emberből csak nekem fázott a lábam, ezt nem értem, még kikell nyomoznom a probléma okát! :) Egyébként tök jó volt, én élveztem a nézelődést is, bejártam az új nagypályát, nagyon tetszik, már várom a tavaszt nagyon, mikor lesz már tavasz?! ;) Na most hirtelen ennyi, délután folyt.köv.!