Keresés

Részletes keresés

PNikolett Creative Commons License 2013.05.21 0 0 2110

Sziasztok!

Az autó assistance biztosítással kapcsolatban szeretnék érdeklődni.

Olvastam a Konzuli Szolgálat oldalán, hogy Bosznia-Hercegovinában nem érvényes a biztosítók által nyújtott autó assistence szolgáltatás.

Ugyanakkor az egyes biztosítók oldalán, ahol fel van sorolva, melyik országokban él ez a típusú biztosítás, a felsorolásban szerepel Bosznia-Hercegovina is.

Akkor most igénybe lehet venni vagy nem? Tudnátok ebben segíteni? Van valakinek tapasztalata?

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.21 0 0 2109

Medjugorjeból a Kravica vízeséshez milyen útvonalon lehet leggyorsabban eljutni?

Nézem a térképen, hogy van

- egy rövid útvonal  a Pansion Pero Elez felé majd tovább Zvirovici felé és végül jobbra Studenci felé.

- egy kerülő út Cerno, Mostarska Vrata majd vissza Studenci felé.

Nekem a rövid út lenne szimpatikus, ha járható. Van esetleg valakinek tapasztalata erre?

PNikolett Creative Commons License 2013.05.17 0 0 2108

Szia!

Mi is az idén tervezünk egy Bosznia-Hercegovina kirándulást pár nap Mliniben töltött nyaralással. Megnéznénk Jajce városát, Mostarban töltenénk 3 napot, kirándulnánk Blagajba, Pocitelj, Kravica vízeséshez. Majd innen indulnánk tovább Mlinibe, ahol 2 napot töltenék. Vissza irányban pedig egy napot Szarajevóban. Nektek hol sikerült végül szállást foglalni?

Nálunk a következőképpen alakul:

Jajce városában még nincs a szállás lefoglalva

Mostarban-Apartments Konak

Mliniben is még keresek apartmant

Szarajevó-Art Hotel

Előzmény: Krisztina K (2083)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 0 0 2107

Köszönöm mindenkinek az információkat. Van még indulásig bő egy hónap. Úgy tervezek, hogy nem tervezek pontosan előre. Mivel csak pár órára akarunk beugrani Dubrovnikba, ezért könnyű helyzetben vagyok. Ha nem lesz gond a horvát határon Bosznia felé, akkor megcélozzuk Metkovic-ot, ha gond lesz, akkor irány egyenesen Trebinje. Nem szeretnék határátkeléssel eltölteni egy fél napot. Biztosn nagy lesz a káosz első napokon.

emojnarode Creative Commons License 2013.05.11 0 0 2106

E lapok szerint, mivel még nincs kiépítve teljesen a határátkelő, szigoritani fogják az utasok átvizsgálását, különösen az áruforgalom terén. Nem csináltak titkot belőle, szigorú vámvizsgálatnak néz elé aki erre megy. Ez nem véletlen, hiszen Prigradica is utalt arra, hogy ez a szakasz a kétes elemek kedvenc átkelője volt. Mivel odalent most mindent az eunak vetnek alá, ezért az elején még elég nagy a szolgalalelküség az eu iránt, de gondolom majd ráébrednek, hogy nem is olyan szép a menyasszony.

Előzmény: oleandro (2105)
oleandro Creative Commons License 2013.05.11 0 0 2105

Kösz a pontos info-ért, de számomra totál felfoghatatlan. 

(mármint, hogy m,i lenne olyan  bonyolult a shengenesítésben, amit egy  viszonylag kisforgalmú  határátkelőhelyen  nem lehet megvalósítani nem évek, hanem akár napok alatt.... beleértve a gyors onlien kapcsolat kiépítését  a központi adatbázissal)

amúgy mi a ... az a "szigorított határátkelés?" :)

Előzmény: emojnarode (2104)
emojnarode Creative Commons License 2013.05.11 0 0 2104

Egy hasznos tanács számodra. Ezek a határátkelők, amelyekről itt említést tettél, juli 1 után megszünnek. Ebben a térségben/ tehát Neumtól délre/ egyedűl a Brgat határátkelő marad, mert át van minősítve nemzetközi átkelőnek, annak ellenére, hogy van még ott sok mindent csinálni. Mivel a jelenlegi állapotában nem felel meg a schengeni kitételeknek, ettől még működik, de szigorított határátkelésben lesz része annak, aki itt megy át. Ezek a hírek az elmúlt héten voltak napirenden a dalmát lapokban. Nem sokkal jársz jobban tehát, ha erre mész.

Előzmény: Törölt nick (2094)
SlatkaVila Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2103

Miért nem mész a Volujac határ felé? ( Trebinje után ) így megspórolod a horvát átlépést, a Kotori öbölbe pedig Risan közelébe lehet megérkezni.  

Buhul Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2102
De mi a végcél Montenegroba,mert van új út Mostar-Hercegnovi ill. Kotori öböl között.Én haza úton álltam meg egyszer Hercegnoviból jövet Dubrovnikba,fáradtan nem állnék meg napközben bolyongani,csak este v. éjjel. 13 éve Klekről kirándulgattunk a hegyekbe Hutovo felé,de Montenegroba menet nem ajánlom.(Dubrovnikba menet sem)
Előzmény: Törölt nick (2100)
Prigradica Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2101
Felejtsd el ezt az útszakaszt (The Rible néven én is írtam róla, ahogy hivatkoztál is rá).Órákat veszítesz, ha erre mész. Nem lehet akkora dugó a határon, hogy megérje. Ráadásul a rendőrök is lépten-nyomon igazoltatnak majd, hogy mit csempészel a hegyeken keresztül.
Előzmény: Törölt nick (2098)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2100

Hát, ha útminőségre gondolsz, akkor vannak tapasztalataim... Pár évvel ezelőtt még ugrattam a feleségemet, hogy a szülővárosában, Huszton olyan katasztrófálisak az utak, hogy csak lépésben lehet autózni. Idén, már nem mertem egy szót sem szólni.

De a korábbi tapasztalatok szerint 1.5 óra minuszt lehet összeszedni azon az útszakaszon. Abba meg már belefér /remélem/ két határátkelés és még a kocsit sem amortizálom le.

Előzmény: oleandro (2099)
oleandro Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2099

hol élsz? Magyarországon, nem? akkor nem lehetsz olyan finnyás..... :)

Előzmény: Törölt nick (2098)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2098

Találtam egy leírást 917-től 931 -ig tárgyalnak erről az útvonalról. Elég rossz a minősége...

Milyen napokon van a turnusváltás? Én is csak beugrok Dubrovnikba pár órára. De ha nagy lesz a káosz, akkor kihagyom. Én elvileg június 28-án pénteken mennék arra.

Előzmény: oleandro (2097)
oleandro Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2097

nem tudom, mi úgyis főleg Boszniába megyünk, ak pár napra leugrunk le a tengerhez, úgyhogy Trebinje felé megyünk majd. az biztos, hogy a turnusváltásos napokat mindenképpen érdmes elkerülni.

Előzmény: Törölt nick (2096)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2096

Köszi. Látom, igazad van.

Lehetséges, hogy még így is érdemes ezen az útvonalon lemenni a tengerparti útig és ott átlépni Horvátországba. Még ez is kisebb kerülőnek tűnik mint a Brgat-Dubrovnik kerülő.

Milyen lehet ennek az útnak a minősége? Próbáltam a google street view-n megnézni horvát oldal felő, ott a határon még egész jól néz. De ki tudja benn a hegyekben milyen?

Előzmény: oleandro (2095)
oleandro Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2095

Nemrég csekkoltam, mert minket is érint a dolog. Az nem nemzetközi határállomás, csak horvátok és bosnyákok használhatják. Tehát a partmenti mellett a másik nemzetközi határállomás Dubrovnikból Bosznia irányába a trebinjei úton van, Brgat.

(jelenleg legalábbis. mert július 1-től akár nyilván ez is változik. Lehet, h  teljesen bezárják, de az is, hogy majd mindenki, de legalábbis minden EU-polgár használhatja )

http://www.croatia-travel-info.com/maps/croatia-road-map.htm

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2094

Sziasztok!

Nyáron megyek Bosznián keresztül, Dubrovnikon át Montenegroba. Eddig úgy terveztem, hogy Metkovic-nál lépem át a határt. Most viszont felmerülhet az a probléma, hogy Horvátország júlisu 1-től EU tag lesz és szigorodik a határ ellenőrzés. Megspórolhatnék két határátlépést, ha Hutovo-Duzi útvonalon mennék. Járt már arra valaki? Milyenek az utak arra?

Előre is köszi.

SlatkaVila Creative Commons License 2013.05.07 0 0 2093

Igen, én is óvatos duhaj vagyok... de itt úgy látom, hogy ezeket a dolgokat ( pl. kígyó, skorpió ) megfelelő tisztelettel, de bizonyos lazasággal is kezelik. Megfogta ( persze tudta, hogy hogy és hol ), megmutatta, majd megfelelő távolságban útjára engedte. Ez így a jó. :) Üdv Neked is!

Előzmény: emojnarode (2092)
emojnarode Creative Commons License 2013.05.07 0 0 2092

Bátor ember a férjed, biztos ismeri a jellemzőjüket, hiszen helyi. Én magam Orebić  külterületén találkoztam ilyennel és egy ízben Splitnél fent a Mosor hegyen. Jobb a békesség ezért "bátran" elkerűltem őket. Hercegovinában nem volt szerencsém hozzájuk, egyébként tudom, védettek. Üdv Neked.

Előzmény: SlatkaVila (2091)
SlatkaVila Creative Commons License 2013.05.07 0 0 2091

Mi Trebinjében lakunk ( nem a centrumban, közvetlenül a folyó mellett, szomszéd kb. 800 m ), idén már 1 db-ot láttam is... Napozott. A bolond férjem ( helyi ), pedig meg is fogta, hogy le tudjam fotózni :DDD

Blavor viszont nagyon sok van!! ŐKET NEM SZABAD BÁNTANI, mert ők vadásszák a mérgeseket! A blavor elég félelmetesnek néz ki, akár másfél m hosszú, zöldes-barnás színű, jó vastag is, sokan kígyónak hiszik ( turisták ). Egyébként homoki vipera tudtam otthon is él... 

Előzmény: emojnarode (2087)
Szajci Creative Commons License 2013.05.05 0 0 2090
Előzmény: emojnarode (2089)
emojnarode Creative Commons License 2013.05.05 0 0 2089

Ismereteim szerint a viperafajtákhoz tartozik,  csak simán Poskok, valamit még elfelejtettem ehhez a rossz hírhez, mégpedig a jó hírt - szérum van bőven.

Előzmény: lborli (2088)
lborli Creative Commons License 2013.05.05 0 0 2088

Ez(ek) a Poskok (nem tudom egyes-, vagy többes számban írod) melyik fajta?

Előzmény: emojnarode (2087)
emojnarode Creative Commons License 2013.05.05 0 0 2087

A Boszniai lapok komoly figyelmet szentelnek a Hercegovinában kirádulók felé, ugyanis az utóbbi időszakban, az időjárás kedvező körülményei miatt, elszaporodtak a mérgeskígyók. A környéken ismert Poskok nagy számban található, különösen Mostartól délre, Stolac, Blagaj, Trebinje térségében. Kéretik a nagyobb óvatosság.

Szajci Creative Commons License 2013.05.05 0 0 2086

A pestiek figyelmébe ajánlom az alábbi valutaváltót: http://www.jokervaluta.hu/uzleteink/

Bosnyák Márka vételi árf. 130.00 eladási árf. 155.00 (változhat természetesen)

oleandro Creative Commons License 2013.04.30 0 0 2085

Kösz, de az most kimrad, mert Mostarból mennénk gacko felé, nem Szarajevóból

Előzmény: Prigradica (2084)
Prigradica Creative Commons License 2013.04.30 0 0 2084
A Foca - Gacko szakasz egy jó része durva. Helyenként 20-30 km/h egy sáv (igen egy sáv), millió kanyar, visszatolatás, elengedés és a hátul ülők miatt megállás, szellőzés és/vagy hányás. De gyönyörű helyeken megy az út (Sutjeska Nemzeti Park)Tavaly márciusban jártam arra, itt írtam róla többször is.
Előzmény: oleandro (2078)
Krisztina K Creative Commons License 2013.04.30 0 0 2083

De, nagyon jó barátok vagyunk ... elkerülte a figyelmemet! Nagyon köszönöm a segítséged :-)

Előzmény: oleandro (2082)
oleandro Creative Commons License 2013.04.30 0 0 2082

gugli nem barát? :)

"with extra payings you can get a parking space for your car, its one of the safest in the city with 24-hours under surveilance camera"

http://www.sgpansion.co.ba/english.html 

Előzmény: Krisztina K (2081)
Krisztina K Creative Commons License 2013.04.30 0 0 2081

Esetleg még abban tudnál segíteni, hogy a parkolás miként van? Külön fizetős, van-e zárt parkoló (tele lesz pakolva az autó, így nem szívesen hagynánk "szabadon").

Köszönöm!

Előzmény: BHJ-962 (2069)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!