Chism-a anno úgy került hozzánk, hogy Sopronból elzavarták, mert nulla erőnléttel érkezett. :) Amikor Báne felhozta igen hasznos volt, igazi hülyegyerek egyébként, amolyan vicces fiú :)
(Kár hogy Hollisszal túlzásba vitték a lazulást a végén, rá is ment a rájátszásunk...)
Ő állítólag NBA szinten is felmerült valamennyire anno, de egy sérülés ezt a kis esélyt is eltüntette. Mintha valaki mondta volna, hogy valami szalagja nincsen és úgy játszik, de ez nem tudom, hogy igaz-e.
Pesicnél klasszisokkal jobb center, a kérdés hol-merre járt az elmúlt időszakban és milyen állapotban van. Érdekes lesz, hogy pont ellenünk játszik először :(
Végre center érkezett, aki nem csak papíron az, képes a festéket uralni, pattanózás, plusz védekezésben sem elveszett.
Ha fizikálisan, mentálisan is a korábbi Alba szintet hozza erősítés lehet főleg a nem létező center rotációban, minden előnyével és hátrányával együtt, mert ismerjük mire képes.
Jó lenne, ha időben megjönne, attól függetlenül, hogy nekünk volt itt még pár plusz nap a hétközi meccs miatt. Gerit nagyon sajnálom, tavaly is sérülés miatt került lemaradásba már a szezon elején, most meg hónapokig nem lesz...
Attól félek Geri nagyon hosszú időre esett ki, úgyhogy nem lesz egyszerű dolgunk. Időleges Jancsikin és Soma segíthet be magas posztra, egyébként ma mindketten jól szálltak be. Előbbi egészen komoly perceket kapott és fog is kapni szerintem, lepattanózásban nagyon nyújtott. Soma pedig frissen beszállva bőven hasznos volt a kiélezett végjátékban is.
Hinnant és Puljko is végre hozta, amit kb. várunk tőlük. Puljko a végére elfáradt, de ma látszott, hogy vajkeze van. Pesicről annyit, hogy már a meccs előtt megvolt, hogy megy, így annyit azért, hogy az szép volt, hogy küzdött, hajtott. Voltak jó passzai és szedett pattanót is... Ettől függetlenül a távozása érthető, jó döntés. 1,5 hetünk van igazi centert találni, bízom, hogy sikerülni fog.
Markovicson kívül ma teljesen rendben volt a Berény is, nem volt nagy hiszti. Raivion nagyot védekeztünk, ez Ádám munkájának eredménye is.
Végre meg van az első győzelem, komoly bravúr, főleg az eddig mutatott gyenge teljesítmény, 0-3 után.
Ehhez mindenképp gratulálok és elismerésem, mert egy erősebb és papíron jobb csapatot győztünk le hazai pályán, ami a majdani végelszámolásnál komolyan számítani fog.
Uralva a meccset, végig vezetve magabiztosan, többször kifejezetten jól játszva.
Elkezdte a szezont Puljko és Hinnant is, Pesic kissé kilógott a negatívan a csapatból, mert adós maradt a jó teljesítménnyel, bár gólpasszai szépek voltak.
Elküldése abszolút nem meglepő, remélhetőleg az érkező center jobb teljesítményre lesz képes, nem lesz nehéz.. Szervezett támadás, gyors, tudatos, labdajáratás, volt lepattanó, festékben védekezés, gyors indítás, szerzett labdák, Raivio megfelelő semlegesítése, árnyéka volt önmagának és az eddigieknek, szóval összességében megérdemelt siker, még ha néhány bosszantó labdaeladás és védekezésbeli figyelmetlenség is fűszerezte az összecsapást.
Dávid Geri kiesésével egyértelműen látszott az utolsó negyedre a fáradtság, rotáció hiány magas poszton. Pótlása és helyettesítése az érkező légiós center mellett is nehéz feladat.
A meccs döntő momentuma az utolsó negyedben, hogy Hinnant Lajos felvállalta idén először a vezérszerepet és jó döntést hozott egálnál megtörve a kosárcsendet, onnan nem volt kérdés a kimenetel. Ronca hetek óta legjobb játékosunk, masszív dupla-dupla jött tőle.
Fodor sokat melózott, Jancsikin padról hasznosan szállt be, Somának örültem, hogy lehetőséget kap és élt is vele.
Puljko keze elsült, de remélhetőleg nem 4 meccsenként fog, kellettek a kinti kosarai, amiből több emberről esett be. Remélhetőleg a következő meccsekre állandósul a formája, nem szürkül bele a mezőnybe.
Iszonyú kétarcú és hullámzó a csapatunk, persze még szezon eleje van, összecsiszolódás hiánya, folyamatos érkezők-távozók, nem éppen ideális körülmények, stb. de miért nem lehetett, ennek a teljesítménynek a felét hozni a Zete ellen, mert akkor simán nyerünk és rögtön más a szájíz, a taps a végén járt és megérdemelt.
Így is az általam előzetesen várthoz képest meglepően sok néző kijött, ők döntöttek jól, mert talán a csapathoz hasonlóan az önbizalmukat és a kissé megtépázott hitüket is sikerült visszaszerezni ezzel a győzelemmel legalább a következő meccsig biztosan. Remélhetőleg az Alba ellen többen lesznek a most már a lelátón lévő székeken.
Szép volt Fiúk!
Dávid Gerinek innen is mielőbbi gyógyulást és felépülést kívánok!
Meglepetés Pesic elküldése azok után, hogy a delfineken kaposkosar a türelemről szónokolt, meg a csapatépítésről. Na, nem mintha Pesic elküldése nem lenne helyes döntés, mert egy kalap szart ért, remélem, akkor már meg is van a kiszemelt center posztos. Meccs közben Geri sérülésekor gondoltam pont azt, hogy ez menti meg Pesicset a kirúgástól... Gerinek mielőbbi gyógyulást!
Ja és Roli állat volt ma, nagyon nagyot játszott. Fodor és Puljko dicséretes, Hinnant is javult. Jancsikin egyértelműen többet tesz hozzá, mint Szikó tudott az utolsó éveiben, és most Soma is jól szállt be a végén, el kell ismerni!
Közben infó: sajnos Gerinek részleges achilles-ín szakadása van :( Ugyanakkor Pesics számára ez volt a búcsúmeccs, már a meccs előtt eldőlt, hogy nem marad. Van 1,5 hét a pótlására.
Azért jól leírtam Dramicsanyin nevét az előbb :)) Raivióval én is így vagyok, ő az egyik legjobb légiósunk volt all-time. Én úgy tudom megkerestük, de a Berényt választotta, gondolom az általad is írt pénz plusz a nemzetközi kupa miatt.
Vicces, inkább pénzes, irigylem a gondjaikat, bár nálunk kéne beszélni minőségi légiósokról meg, hogy ki maradjon ki. Szerencsére Dramicsanyin nem játszik, tavaly volt vele gondunk bőven, Mladenovics sem.
A három légiós spílerünket elcserélném Raiviora azonnal, az, hogy őt nem hoztunk vissza egyértelműen rossz döntés.
Egy matchup kedvez nekünk a hazai pálya mellett, Ronca, a többiben egyértelműen jobbak, komoly bravúr lenne a győzelmünk a jelenlegi forma alapján. Kíváncsi leszek Dukics-Lázár duóra, mert eddig a festékben, pattanózásban és védekezésben is harmatgyengék voltunk, ebben javulni kell mindenképp.
Azért ez a JKSE vicces csapat: Mladenovics, Dukics, Lázár már honosított. Dramcsianyin, Markovics és Ravio légiós, egyelőre Savic is, de elvileg ő is honosítva lesz.
Kár, hogy kb. annyi néző lesz, de nem semmi szám, plusz még ugye másodedzőként sem kevés találkozó, Stole mellett jelenleg a legrégebbi vezetőedző az A csoportban.
A vége kiütés lett, mert teljesen szétestünk, főleg védekezésben, ahogy a közvetítésben is említették.
Szükség van légiós változtatásokra, mert ez harmatgyenge, amit mutattak ma is, rossz volt nézni az erőlködésüket.
Ronca mellett talán még Fodor dícsérhető pozitívumként, aki 4 faulttal kintről betalált és sikerült felzárkóznunk. Voltak fellángolásaink, de, amint az Ase megrázta magát, rögtön nem volt válaszunk.
0-3 gyenge szezonkezdés, kérdés milyen lesz a folytatás, van honnan feljönni..