Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2004.12.06 0 0 760

Egy kis OFF Bogdán Csaba vendégkönyvéből :o)

Katus írta: "Most olvastam az újságban, hogy azoknak a troliknak, amiket már tesztelnek Pesten, SOLARIS a nevük... Gondoltam érdekes lehet..."

Itt képek is vannak róla: Ganz-Solaris trolibusz .

tillA Creative Commons License 2004.12.05 0 0 759
Van olyan Solaris-hallgatás közben, amikor - gitár, szintetizátor, fuvola zsenialitása ide vagy oda - azt érzem, hogy a dob és a basszus brilliáns megszólaltatása a zenéjük exkluzivitásának kulcsa.
Előzmény: Youwine (758)
Youwine Creative Commons License 2004.12.04 0 0 758

A Napoleon Boulevardos korszakukban a dob és a basszusgitár is zseniális volt, szerintem.

Irány egy Progress koncert!

Előzmény: cirrocumulus (757)
cirrocumulus Creative Commons License 2004.12.03 0 0 757

Sziasztok!

Addig is, amíg nem lesz valami konkrétum (lemezek, koncert - bár Attilának egyelőre nem nagyon van ideje koncertezni), egy friss infó.

Mozibusz-tól már hallottam róla, de azóta Pócs Tamástól megtudtam, hogy nem titok: ő és Gömör Laci augusztusban tagja lett egy együttesnek, mely már régebb óta működik és a PROGRESS névre hallgat. Dob, basszusgitár, gitár és ének a felállás.

A zenekar eddigi zeneszerzője, aki a gitáros, a következőket írja magukról az együttes honlapján (ahol rengeteg kép is látható róluk): "A zenekar zenéjét kategorizálni egy elég nehéz dolog, hisz a műfaj keretei igen tágak és ha azt mondjuk rockzene, tíz emberből tíz féle dologra gondolnak attól függően milyen életkorúak és milyen hatások érték őket. Azt lehetne mondani, hogy ez egy olyan rockzene, amelyben erősen dominál a gitár kemény remélhetőleg egyedi hangzása, és a jól felfogható, erősen dallamos jól énekelhető populárisabb keményrock, amely tartalmaz lírát, vad szenvedélyt és mindezt kicsit úgy hogy néhány klasszikus hatása is kiérezhető. Itt a komolyzenei klasszikusokra gondolok.
A zenét én szerzem, de a zenekar minden tagja kiveszi a részét az alkotó munkából és mivel az új tagok elég termékenyek zeneszerzés terén, a jövőben az ő, illetve teljesen közös szerzeményeinkkel is találkozhat a közönség.
Feldolgozásokat jelenleg nem játszunk, hatások érezhetőek, régebben játszottunk néhány ismert zenekar dalaiból, Deep Purple, Guns'n Roses. Ma már kizárólag saját dalokat játszunk, nagyritkán előfordul bizonyos esetekben, hogy előveszünk egy két ilyen dalt.
"

Nemrég egy 8 állomásos turnén vettek részt az EDDA együttes előzenekaraként, vidéki nagyvárosok sportcsarnokaiban léptek fel. Erről szintén az együttes gitárosa a következőket írja: "Az Edda turnén, az ott megjelent rockos közönség fogadtatása csodálatos volt. Ez úton is köszönetet mondunk minden kedves rockszeretőnek, aki ott volt. Azt lehet mondani, hogy minden helyszínen sikerült a közönség szívébe lopnunk magunkat és ez a sikerben nyilvánult meg. Hálásak vagyunk!"

mozibusz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 756

A Noab-részlet ugyanaz, mint ami abban a rövidke wroclavi archive-klipben szól, csak valamivel hosszabb.

Az Amygdala nagyon érdekes valami. Nem tudom semmihez sem hasonlítani.

Előzmény: cirrocumulus (755)
cirrocumulus Creative Commons License 2004.11.24 0 0 755

A 364-es hozzászólásban volt szó az amygdaláról. Robi levelét másoltam be, amit a lemezével kapcsolatban küldött nekünk még tavaly májusban.

És milyen a zene??? Írj valamit róla!

És a Noab részlete??? Arról is írjál, légyszi ... :o)

Előzmény: mozibusz (754)
mozibusz Creative Commons License 2004.11.24 0 0 754

"Rajta lesz Erdész Robi új szólólemezének címadó száma, a Welcome To My Brain...."

Sikerült egy kalózpéldányt szereznem a CD-ből, a szám nem a címadó száma a WTMB-nek, hanem csak egy (több, mint 6 perces!) részlete (vagy tétele? ez nem világos). A címe: "Amygdala", ami valamilyen része az agynak - mintha egy korábbi hozzászólásodban olvastam volna....

Előzmény: cirrocumulus (753)
cirrocumulus Creative Commons License 2004.11.24 0 0 753

Az előbb értesültem róla, hogy hamarosan megjelenik a Periferic Records idei válogatáslemeze, a PERIFERIC 2004 SYMPHONIC-ART ROCK.

Rajta lesz Erdész Robi új szólólemezének címadó száma, a Welcome To My Brain, aztán egy rövid, 1'40"-es részlet a Noab c. számból, valamint Kollár Attila egyik új száma is, az Utazás az Andokban.

Lehet, hogy ez a válogatáslemez hamarabb jelenik meg, mint Robi szólólemeze és a NOAB c. CD? :o((

cirrocumulus Creative Commons License 2004.11.23 0 0 752

Elszomorodtam egy kicsit ...

Az előzményben ismertetett instrumentális lemezen mégsem Attila fog fuvolázni: a november végén megjelenő lemez ismertetőjéből egyedül Kollár Attila neve hiányzik...

Helyette a SHANNON együttes fuvolása (ex-M.É.Z.), Péter János játéka hallható a lemezen. Aki persze szintén nem "piskóta" ...

Az album elkészítésében vendégként közremûködtek:

Györei Ildikó - Hegedû

Keiko Kumagai (ARS NOVA) - Keyboards

Chris Brooks (Mark Boals Band) - Gitár

Péter János (Shannon) - Fuvola

Szabó Sándor - Akusztikus gitár

Alapi István ( Jeff Porcaro Band, Edda) - Gitár

Nagy Zsolt (Special Guest, Varga János Band) - Keyboards

Mátyás Szabolcs (Hot Shot) - Gitár

Nagy László - Dob

Krecsmarik Gábor - Basszus

Nagy György - Keyboards

Fábián Zoltán - Gitár, Keyboards, Basszus

Nem tudom, mi lehet Attilával; teljesen kivonta magát a forgalomból, nem is koncertezik...

Előzmény: cirrocumulus (717)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 751
  Sziasztok!

Biztos nem Spielbergre bíznám a megrendezését, valami Hoolywood borzalom jönne ki belőle.

Előzmény: clavicula (750)
clavicula Creative Commons License 2004.11.19 0 0 750
Én se voltam elvágódva a 2. résztől amit láttam... Bár én annak gondoltam a dolgot, hogy baromi régen készült és az akkori technika még nem tartott ott mint most... Most mekkora filmet tudnának belőle csinálni! Spielberg modjuk...
cirrocumulus Creative Commons License 2004.11.18 0 0 749
Ezek után tényleg kíváncsi vagyok a filmre, mert ezt a sorozatot nem láttam eddig.
Előzmény: tillA (748)
tillA Creative Commons License 2004.11.18 0 0 748

Sose sajnáld: általános vélemény (http://users.freestart.hu/orion8/forum/forum.html),

hogy siralmas szegény tévésorozat, dacára hogy '78-ban készült, botrányos a megjelenés, sekélyes a szellemiség... nekem nagy csalódás volt először látni.

Előzmény: cirrocumulus (747)
cirrocumulus Creative Commons License 2004.11.16 0 0 747

Nahát, tényleg! Most nézem a műsorban, hogy vasárnap, 21-én már a 6/3. részt láthatjuk. De kár, hogy nem figyeltem a tv-műsort :o(

Köszi, hogy szóltál!

Egyébként épp az elmúlt 2 hétben olvastam el ismét Bradbury novellás köteteit és épp ma akartam elővenni újból a Marsbéli Krónikákat :o))

Milyen véletlenek vannak!! Nagyon szeretem az ilyen egybeeséseket :o)))

Előzmény: clavicula (746)
clavicula Creative Commons License 2004.11.16 0 0 746
Vasárnaponként az m1-en reggel megy a Marsbéli krónikák c. tv film sorozat. Gondoltam mint érdekesség leírom.
cirrocumulus Creative Commons License 2004.11.12 0 0 745

Már én is szkeptikus vagyok, inkább nem élem bele magam...

Egy évvel ezelőtt jól beleéltem magam, aztán csak annál rosszabb volt!

Most már jegelem a témát... Legalább amikor (valamikor) majd megjelenik, akkor annál jobban fogok neki örülni!

A DVD-t viszont nagyon vártam, úgy látszik, ezügyben is jól le kell hűtenem magamat :o((

Előzmény: EeToN (744)
EeToN Creative Commons License 2004.11.12 0 0 744
Szintén Csaba vendégkönyvéből:

"Egy jó és egy rossz hír a Solaris kedvelőinek,meg nekem is.Úgy néz ki még év vége előtt megjelenik a NOAB /Archív 2./ CD !!!
Viszont a monterrey-i DVD jövőre csúszik át."

Bár már nem tudom, mennyire lehet egy ilyen hírnek hinni... Volt már néhány várható megjelenési időpontja a NOAB CD-nek...

EeToN
cirrocumulus Creative Commons License 2004.11.09 0 0 743

"...a vendégkönyvben pedig ő maga válaszol a hozzászólásokra."

Valóban, nagyon gyorsan válaszolt Bogdán Csaba.

A múlt péntek du. feltett kérdéseimre következő nap már válaszolt is. Íme:

"Cirrocumulusnak üzenem, ne csüggedjen, a mexikói Solaris DVD készül. A javításokkal már készek vagyunk. Erdész Robi már az utómunkáknál tart. Megigérte,hogy idén befejezi, s reméljük, meg is jelenik. Tulajdonképpen a Noab CD is egész jó stádiumban van. Ha többen írtok ezügyben, legalább tudom noszogatni a Robit.

A 25 éves Solaris koncert szervezése elkezdődött, csak minden annak a függvénye, találunk-e támogatókat. Látványos és emlékezetes, a zenekarhoz méltó koncertet szeretnénk. Viszont ehhez komoly anyagi háttér szükséges. Sajnos Amerikában vagy Mexikóban - úgy tűnik - könnyebb Solaris koncertet szervezni, mint itthon. De nem adjuk fel a reményt."

A vastag kiemelés tőlem származik; szóval, írjatok Ti is Csaba honlapján a vendégkönyvbe, hogy gyorsabb sebességre késztessük Robit! Legalább a DVD jöjjön már ki idén Karácsonyra ....

Előzmény: BaSa (740)
BaSa Creative Commons License 2004.11.04 0 0 742

Szívesen.

Szerencsés helyzetben voltam, és e-mailben azonnal megkaptam az információt az oldal indulásáról, mert a felesége oldalán rendszeres látogató vagyok. :-))

Előzmény: cirrocumulus (741)
cirrocumulus Creative Commons License 2004.11.04 0 0 741
Köszönjük szépen!
Előzmény: BaSa (740)
BaSa Creative Commons License 2004.11.03 0 0 740

Talán érdekel valakit, ezért beírom. Ma elindult a Solaris gitárosának, Bogdán Csabának a hivatalos honlapja:

www.bogdancsaba.com

Vannak képek mindegyik korszakából (Solaris-os képek is), diszkográfia, infók, stb, a vendégkönyvben pedig ő maga válaszol a hozzászólásokra.

cirrocumulus Creative Commons License 2004.10.20 0 0 739
A végét elszúrtam: szóval a NOAB CD részletébe ITT hallgathatsz bele.
Előzmény: cirrocumulus (738)
cirrocumulus Creative Commons License 2004.10.20 0 0 738

Szia merrin!

"Találtam a Bartók Béla úton egy kis zeneboltot egyszersmind kiadót (Periferic Records), ahol jól ismerik a SOLARIS-t, korrekt információik vannak pl: a NOAB-ról is, t.i, hogy tulajdonképp' készen van, csak még Robi, ill. hangmérnök fia szuttyog rajta egy kicsit."

Igen, igen; Böszörményi Gergely kiadójáról van szó, a honlapjukon megnézhetsz és meghallgathatsz egy Solaris webvideót is (az oldal alján). 

B.G. menedzser és koncertszervező is egy személyben, 2 nagy kedvence a Solaris és az After Crying. Egy régebbi cikk róla, és egy idei tavaszi képen Mexikóban a Solaris együttessel - a kép jobb szélén szerényen meghúzódva Böszme. Solaris in Monterrey

Ja, a NOAB megjelenési dátuma már sokszor változott: legelőször 2000.08.12-re volt beharangozva..., itt egy rövid részletébe hallgathatsz bele (az oldal legalján).

Előzmény: merrin (737)
merrin Creative Commons License 2004.10.20 0 0 737

Kedves cirrocumulus és tillA!

Köszönöm szíves útbaigazításotokat, a kazi sajna nem az, de eccer meglesz, az tuti!

Mindjárt önrevízióval kell kezdenem, az ominózus "bakelit" vásárlás persze, hogy nem '94- ben, hanem tíz évvel korábban történt. Úgy tűnik, hogy már tudat alatt fiatalítani kezdem magam :))

A Marsbéli krónikák rongyosra hallgatása közben folyton vártam az újabb lemezt, amihez bizony sok türelem kellet, de amikor végre kiadták, rögtön lecsaptam rá. Kazettán jutottam hozzá és vagy fél tekercs celluxot elragasztottam a maxellre, mire CD-n is kijött.

Örömmel fedeztem fel a Zsoldos Péter regények címeit a Track-listán, hatásukra újra elolvastam valamennyit. Különösen teteszett még a Los Angeles 2026, és a Kígyó szíve.

Anno láttam a Feladat című regény magyar filmváltozatát is. Szerintem - különösen a kor műszaki színvonalán - nagyo jó volt. A zene is telitalálat, (a Pink Floyd, WISH YOU WERE HERE c. lemezét használták háttérnek).

Asszem a fórumon olvastam, hogy Erdész Robi járt úgy Zsoldos Péterrel, hogy már nem tudta életében kifejezni Neki a nagyrabecsülését.

Én a szomorú esemény után kb. két évvel - nyilván nem a médiából - tudtam meg, hogy nem dedikáltathatom Vele a FELADAT-ot.

A média kapcsán: A SOLARIS előtt EAST-et hallgattam, az első két lemezük, vmint a Sodoma című balettzenéjük szerintem kiváló művek. Mégis stílusváltásra kényszerültek (és itt érzek némi analógiát a SOLARIS-NBLD-dal) a "közizlés avatott meghatározói" miatt, akik, ha progresszív zenét véltek hallani, mindjárt  "megkésett mágia"-ról pofáztak.

Gyerekkorom másik meghatározó élménye a Zórád Ernő által rajzolt SCI-FI-k olvasása volt a FÜLES nevű hetilapban. Elolvasás után azonnal kipengéztem az inkriminált oldalakat, nemegyszer nagyszülői retorziót kiváltva ezzel. Sokáig meg is voltak a primitíven összekötött füzetecskék, de vmelyik költözézem közepette sajna elkallódtak.

... Na szóval Zórád Ernő utolsó kiállításán ott voltam a kARTon Galériában és ezúttal sikerült dedikáltatnom Vele könyvét az "Egy vándorfestő ifjúságai"-t.

Haláláról persze a média egy szót sem szólt, művészetét a kutya sem méltatta....

Befejezésül vmi jót: Találtam a Bartók Béla úton egy kis zeneboltot egyszersmind kiadót (Periferic Records), ahol jól ismerik a SOLARIS-t, korrekt információik vannak pl: a NOAB-ról is, t.i, hogy tulajdonképp' készen van, csak még Robi, ill. hangmérnök fia szuttyog rajta egy kicsit.  Remélem hamarosan a polcokon lesz! Kollár Attila is volt bent Náluk, Ő ez ügyben kissé szkeptikusabb volt, a boltos szerint:)))

Későre jár (vagy korán van?) üdv mindenkinek: merrin

cirrocumulus Creative Commons License 2004.10.18 0 0 736

"... másrészt a betűtipus okán, mely rendkívül emlékeztetett egy Keith Emersonhoz kötődő kazettán látott grafikára, melyet azóta is (hiába) keresek vmi  "The NICE Featuring" címmel, szimfónikus zenekar támogatással, frenetikus hangzással."

Esetleg erről a kaziról van szó? Bár ezen nem látok olyan grafikát, amit említesz...

All About The Nice Featuring Keith Emerson
Előzmény: merrin (733)
cirrocumulus Creative Commons License 2004.10.18 0 0 735
"...Fórumotokon nagy örömmel olvastam, hogy gyermekeitek számárai is élmény a hallgatása. "Akkor Neked nagyon jó napod volt".

Az öt éves kisfiam imádja a SOLARIS-t, ha nem a jól ismert CD hallható, mikor óvodába viszem, rám szól, hogy "a szép zenét" szeretné hallani."

Mindig meghatódom, amikor ilyen hozzászólásokat olvasok. Régebben nem is gondoltam volna, hogy már ilyen fiatal korban rá lehet érezni erre a zenére!

Nagyon nagy öröm számomra, hogy a Solaris zenék szeretete ezek szerint nem tűnik majd el a mi korosztályunkkal, hanem tovább él majd a zenéjük, hiszen megvan az utánpótlás :o)))

* * *

Az "elszállt" hozzászólásod pótlását kíváncsian várjuk :o)

tillA Creative Commons License 2004.10.18 0 0 734

Emerson-lemez:

http://audiofind.ru/artist.phtml?id=1764&album=4161#1

ehhez nincs köze?

Attila

merrin Creative Commons License 2004.10.16 0 0 733

Vhol  szerencsére - véletlenül  megtalált - fórumotok (fórumunk) tájékoztatójában olvastam, hogy illik bemutatkozni, de nem tudom, hogy ezen ablakban -e vagy máshol, ezért magamról ezúton csak szükség szerint:

A SOLARIS-szal, illetve a "Marsbéli krónikák" című lemezével Győrben, '94-ben egy könyvesbolt kirakatában találkoztam.

A neves városba vonattal érkeztem - sikertelenül - főiskolát cserélni.

A borító tetszett, nem csak a kompzíció miatt, hanem - egyrészt SCI-FI mániám miatt, másrészt a betűtipus okán, mely rendkívül emlékeztetett egy Keith Emersonhoz kötődő kazettán látott grafikára, melyet azóta is (hiába) keresek vmi  "The NICE Featuring" címmel, szimfónikus zenekar támogatással, frenetikus hangzással.

Meg is vettem 90.- Magyar Királyi Ft-ért az ominózus fekete korongot, alig vártam, hogy meghallgathassam.

A MARSBÉLI KRÓNIKÁK az idő tájt mindennepjaimban, később a kollégiumban, még később útözben autóban, irodában, otthonomban megnyugvást, feltöltődést jelentett nekem.

Fórumotokon nagy örömmel olvastam, hogy gyermekeitek számárai is élmény a hallgatása. "Akkor Neked nagyon jó napod volt".

Az öt éves kisfiam imádja a SOLARIS-t, ha nem a jól ismert CD hallható, mikor óvodába viszem, rám szól, hogy "a szép zenét" szeretné hallani.

Később, ha nem túl személyes, megosztanám Veletek a progresszív zenével öszzefüggő nézeteimet, tapasztalataimat. Most - az idő előrehaladtára tekintettel -meg sem kísérlem újra összeszedi a két órával ezelőtti "értekezés"- t.

Üdvözlettel: Merrin

merrin Creative Commons License 2004.10.16 0 0 732

Kedves SOLARIS-osok!

Eddig tartott, míg rájöttem, hogy a mai napon nagy-nehezen össszezedett és begépelt soraim a SOLARIS-ról, ELP-ről, Pink Floydról, Rick Wakemanról, Zsoldos Péterről és Zórád Ernőről elszálltak az éterben egy jelszó pontatlan megadása miatt.

Remélem, hogy a jövőben találtok észrevételre alkalmas alapot soraimban, bár azok már szükségképpen vmennyire mások lesznek az eredetieknél.

Üdv: Merrin

Youwine Creative Commons License 2004.10.15 0 0 731

Én is beszéltem Balázzsal, a lemez anyaga 1,5 éve kész, feljátszották. Tényleg "csak" a keverés van hátra ...

Előzmény: cirrocumulus (728)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!