Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
A tvben úgy sincs semmi. Bár tegnap este láttam egy iráni filmet és elgondolkodtam, hogy menyire kevés amit tudok ezekről a távoli kultúrákról és azis mennyire manipulatív.(m1-filmklub Szinetárral-Távolban-Iráni film-2006.)
Én baromi jól szórakoztam rajta pár napja, most olvasom éppen harmadszor, és egy csomó olyan részlet került elő, amit én kifelejtettem, és a fejemhez kaptam, hogy az a rész hogyan is maradhatott ki. Aztán volt olyan rész is, ahol szinte szóról szóra ugyanazt írtuk, na meg olyan is, amiket teljesen máshogyan éltünk meg. Az viszont biztos, hogy ugyanott voltunk :). De teljesen újraéltem az utunkat ismét, és nagyon jól esett feleleveníteni a nyáron történteket. Szerintem nagyon jól sikerült írás, érdemes elolvasni! Jó szórakozást mindenkinek Szabi nevében is!
Visszaszereztem a lányomtól a videómat, és megnéztem a 2005-ös tdf kazettámat. Tisztára olyan volt, mint Ősvilági kaland. A dzsungel egykori rémületes urai mára kihaltak, de már megjelentek azok a kicsiny, ravasz emlősök, akik a nagy kataklizmák túlélői lesznek.
Ha tehetem meg is fogom nézni, mert elég kevés nézhető műsor van most a tvben.
A tvről jut eszembe, valamelik nap olvastam egy hülye kritikát a deltáról. Az ember örül, hogy van erre az a féleszű, degenerált, öntelt paprikajancsi lehúzza a sáros földig!
1. Sose szerettem a Cofidist, de végre van egy emberük, akikt nagyon kedvelek. Arra ugyan nem jöttem rá, miért lesz jobb Sammy Dumoulinnek, mint volt az Ag2r-ben, de ő tudja. Neki azt kívánom, hogy nyerjen egy szakaszt a touron! Vagy bármilyen más nagy versenyen:-) 2. Szegény Gibonak már nem jár menő öltöny, egy szál lycrában kellett dideregnie a csapatbemutaton. Ő így is elegáns. Neki egy pódiumos helyet kívánok Milánóban:-) 3. Zandio rém viccesen fest a frissen nyírt táltos frizurával ebben az elegáns ruhában. Neki azt kívánom, hogy ismét menjen végig touron, segítse hozzá egy jó helyezéshez Valverdét, és ha lehet, kerüljön be egy nagyon-nagyon jó szökésbe. 4. Jon Brunak sikerült kiválasztania a rokonságból egy kedves nagynénit, aki még nála is kisebb, és vele kisértette el magát a csapatbemutatóra. Jon azt nyilatkozta, hogy nincsenek konkrét céljai, csak a tavalyi rossz éve után idén szeretné újra élvezni a kerékpározást. Az okos kis navarrainak azt kívánom, hogy legyen nagyon boldog, és lelje sok örömét a munkájában.
Na még annyit értettem, hogy a bringán kívül két szenvedélye van, a család és a "porcse". A családról vannak képek a mókusok rajongói oldalán, az autóról még nincsenek, úgy látszik, az még csak vágyálom. :-)
Ezt a tiszteletlenséget. Meghallgattam Xabier Znadio bemutatkozó videóját a caisse honlapján, amiből kiderült, hogy a barátai "el mono"-nak nevezték el, annak alapján, ahogy a biciklin ül.
Az el monora elég sok mindent megad a szótár, de sajnos az egyetlen lehetséges, és ide illő megfejtés a "majom".
A TDF topicban szó esett a spanyol kerékpársport nagyasszonyáról, a női tour, giro, olimpiai bajnokság, világbajnokság győzteséről, Joane Somarribáról. Egy ötéves, de igen tartalmas riport a kitűnő sportolónővel: