Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Simoni teliszájjal mosolyogva: "Hé Paolo, egy kicsit mintha vastag lennél. Kellene még pár kilót veszítened a Corones előtt. Hé Cunego, csak nem nőttél? Azt tanácsolom, hogy készülj ellenem, nemsokára jön a Mortirolo. És hé Stefano, Tiszta úr azt mondta, hogy vissza akarja növeszteni a haját"
Azt nem tudom, hogy Mr Clean (Tiszta úr) kit takar.
Di Lucához bezzeg nem volt egy kedves szava sem. :))
Izé... Ne vegyétek árulásnak. Mégiscsak szégyen, hogy ilyen nagy sportoló a vékonypénzű hegyizergék, dimanitlábú sprinterek, tagbaszakadt rolőrök, ravasz mosolyú szökevények, szorgalmas vízhordók és egyéb furcsaságok között húzza meg magát, azon az alapon, hogy vélhetően ugyanaz az üzemanyag hajtja.
Ezt a Pajolót ki kellene találni, ha nem volna. December 2-ára a pekingi olimpiai tiszteletére meghirdette az I. Bettiniadi-t. A rendkívül izgalmas sportversenyen kitűnő összeálításban állt fel az azurri válogatott, akik a legkülönfélébb sportágakban mérték össze erejüket. Mind ők maguk, mind a közönség remekül szórakozott, a rendezvény bevételét humanitárius célokra ajánlották fel.
Rettenetesen sajnálom, hogy nem térhet vissza. Rendkívül tehetséges fiú volt, és nagyon jó ember. A hét végén volt az esküvője Hawaii-n. Sok boldogságot kívánunk neki,és azt, hogy találja meg a helyét a világban.
The saga of Saul Raisin apparently won't have a happy ending after all, at least in terms of the talented young American returning to the European pro peloton.
Raisin, 24, had hoped to race again in 2008 for the French team Credit Agricole, but for his safety and those who'd be in packs with him, doctors will not allow it.
Thus ends a sports comeback story that might have been great. Raisin acknowledged on his website, http://www.saulraisin.com, that he accepts the medical decision and will no longer pursue a pro career.
Raisin suffered a near-fatal brain injury in a crash during a French stage race in April 2006. The impact caused hemorrhaging, days in a coma and partial paralysis. He later underwent surgical removal of the second and third gyri of his brain’s temporal lobe. After weeks in a French hospital he was flown home to Georgia, where his recovery astounded physicians.
He eventually was able to ride again and he built enough fitness to compete in the U.S. PRO time trial championship last September. He set a goal of rejoining the pro peloton next season, but it was not to be.
"I did very well on my neuro-psych tests," Raisin writes on his website, "but the doctors said it would be too dangerous if I were to crash and hit my head again. It is hard to take in the fact that all the last 13 years of hard training are now over."
"I did my best and gave my all to get back to the sport of professional cycling," he continues, "and am content with the fact I did my best and I will never ask, what if? Now it is time to move and start new a new life."
The future includes marriage to Aleeza Zabriskie (sister of Slipstream pro Dave), but Raisin admits, "I do not know what I want to do or what I will do for a living. I now have a normal life and have pledged to give back and help others. . . ."
He indicates he will turn his Raisin Hope Fund into a foundation for helping people do what he's done -- recover from major brain injury.
Bizony láttam, nagyon örültem is, mert a sprint nem igazán az ő műfaja. Ma annál mérgesebb voltam, mert az utolsó lövészetet annyira elkapkodta, hogy ihaj. Azt nem tudom miért nem bírta megvárni, hogy érezze a célt, miért kellett neki az orosz előtt befejezni a lövést. Grrr:-(
Lehet, hogy csak szombatonként jó a lövőkéje. :-) Sanja a két kozák addig lihegett a nyakán, amíg nem rontott. Azt hiszem túlságosan hozzászokott, hogy ő a legjobb futó a mezőnyben. Közben meg az orosz hadfiakat farkasokkal hajszolták egész nyáron a sarkörön túl, hogy felnőjenek a feladathoz. De majd kiderül, hosszabb távon mit bír a konkurencia.
Szia Vanda! Köszönöm szépen a fordítást, nagyon megfogott ez a cikk, háromszor is elolvastam.
Viszont egy részen igencsak megakadt a szemem...
"A nagy körversenyeken az első 10-ben lenni szerek nélkül esélytelen. Úgy gondolom, hogy a '90-es évekkel ellentétben, amikor a profi versenyzők 99%-a használt doppingszert, mára ez nagyon megváltozott és jelenleg a mezőny legalább fele tiszta."
ezt másnak nem hinném el, csak egy volt profinak. De neki el is hiszem! Remélem tényleg így is van... És azt is remélem, hogy a későbbiekben valamikor talán lesz egy olyan lebukott versenyő, aki valami olyasmit nyilatkozik majd, hogy:
"azelőtt a Tour szakasz előtt álmomban sem gondoltam volna, hogy bármi esélyem lehet, hiszen nem vettem be előző este a szereket, mert nagyon kemény ellenőrzések voltak, de mégis megpróbáltm a szökést, mert ez volt megbeszélve. A mezőny azonban valamiért nem indult el és nem kezdett el dolgozni úgy, ahogyan szokott ilyenkor, így haza tudtunk érni. Nem értem miért, pedig összeálltak a vonatok. Aztán a cél előtt 10 km-rel éreztem, hogy jó erőben vagyok, támadtam, és végül megnyertem a szakaszt..." .