Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
1. Sose szerettem a Cofidist, de végre van egy emberük, akikt nagyon kedvelek. Arra ugyan nem jöttem rá, miért lesz jobb Sammy Dumoulinnek, mint volt az Ag2r-ben, de ő tudja. Neki azt kívánom, hogy nyerjen egy szakaszt a touron! Vagy bármilyen más nagy versenyen:-) 2. Szegény Gibonak már nem jár menő öltöny, egy szál lycrában kellett dideregnie a csapatbemutaton. Ő így is elegáns. Neki egy pódiumos helyet kívánok Milánóban:-) 3. Zandio rém viccesen fest a frissen nyírt táltos frizurával ebben az elegáns ruhában. Neki azt kívánom, hogy ismét menjen végig touron, segítse hozzá egy jó helyezéshez Valverdét, és ha lehet, kerüljön be egy nagyon-nagyon jó szökésbe. 4. Jon Brunak sikerült kiválasztania a rokonságból egy kedves nagynénit, aki még nála is kisebb, és vele kisértette el magát a csapatbemutatóra. Jon azt nyilatkozta, hogy nincsenek konkrét céljai, csak a tavalyi rossz éve után idén szeretné újra élvezni a kerékpározást. Az okos kis navarrainak azt kívánom, hogy legyen nagyon boldog, és lelje sok örömét a munkájában.
Na még annyit értettem, hogy a bringán kívül két szenvedélye van, a család és a "porcse". A családról vannak képek a mókusok rajongói oldalán, az autóról még nincsenek, úgy látszik, az még csak vágyálom. :-)
Ezt a tiszteletlenséget. Meghallgattam Xabier Znadio bemutatkozó videóját a caisse honlapján, amiből kiderült, hogy a barátai "el mono"-nak nevezték el, annak alapján, ahogy a biciklin ül.
Az el monora elég sok mindent megad a szótár, de sajnos az egyetlen lehetséges, és ide illő megfejtés a "majom".
A TDF topicban szó esett a spanyol kerékpársport nagyasszonyáról, a női tour, giro, olimpiai bajnokság, világbajnokság győzteséről, Joane Somarribáról. Egy ötéves, de igen tartalmas riport a kitűnő sportolónővel:
A vörös ijász idén is a macskaköves klasszikusokat tartja a fő céljának, szeretne még jobban szerepelni, mint tavaly. Utána tudja, hogy Mencsovért és Freireért kell küzdenie a nagy körversenyeken. Jól érzi magát a csapatban, nagyon élvezte az első közös tábort novemberben. Nem látja úgy, hogy sokat változott volna a csapat. Szeretne egy olyan szezont, ahol a szurolók önfeledten figyelhetik a versenyt a tévé képernyőjén, és csak a sporttal foglaékozhatnak, botrányok nélkül.
Csak siekrült zsákmányolnom egy Flechát:-) Péter közzétette Bram Tankink topicjában, hogy hollandéknál meg volt a csapatbemutató. Brammal, mint új szerzeménnyel minden rendben is volt, nagy kép, önálló riport. Na de Flecharól nem volt közeli, és a videon meg *fejet csináltak belőle :-) Konkréten egy ideig mutatták, de utána valakinek az impozáns hátsója kitakarta a képből. De legalább a CN-ben benne volt:-)
Remélem idén végre megnyeri a Párizs- Roubaix-t. Volt már harmadik, második, ideje, hogy végre neki is összejöjjön. Én látom a szeméből, hogy meg tudja csinálni:-)
A kétszeres világbajnok Paolo Bettini mostanában a pilótaengedély megszerzésével tölti az idejét, és már meg is vette új repülőjét.
"Egy Tecnam P92 gépet rendeltem, ami sokkal kifinomultabb szerkezet, mint amivel az iskolában repültem. Behúzható futóműves, 100 lóerős, 230 kilométeres utazósebességre képes, a tavasz végére érkezik majd meg, 50 000 euróba került. Teljesítenem kell még 35 repült órát egyedül, utána utast is vihetek."
Sajnos Il Grillónak komoly áldozatokat kellett hozni az új jármű miatt:
"Volt két Ferrarim, de eladtam az F360 Challenge-et, csak az F430 maradt."
Bettini azért a bringázásról is nyilatkozott:
"Minden versenyemet az alapján fogom értékelni, hogyan mentem, nem az eredményem szerint. Ha megcsináltam, amit akartam, elégedett leszek. Szeretném megvédeni mindkét címemet, a VB-n és az Olimpián is. Most úgy néz ki, mégis szívesen folytatnám 2009-ig, hogy részt vehessek a 100. jubileumi Giro di Italián."
A "trónörökösökről" is beszélt Bettini:
"Riccardo Riccót emlegetik sokan, amit alá is támaszt eredményeivel. Belőle lehet nagy körverseny- és klasszikus menő is. Aztán ott van Pozzato, aki jó barátom, de Pippo nem élhet meg egyetlen Milano-San Remo győzelméből. Ő nagyon tehetséges, és nem vesztegetheti el ezeket az éveket. Ha nem veszne el az órák és a ruhák között, bármilyen versenyt megnyerhetne."
Nem rossz mancsaft az, Graeme Brown-nal és Will Walkerrel.
De csak ideiglenes, a Jacko Bay sorozat kedvéért álltak össze. A tesója pl. a Geelong Mazda-ba került, asszem lesz is családi balhé, mert a szintén Mazdás Renshaw leszedte Allanről a sárga trikót az utolsó szakaszon. :-)
Egyik legkedvesebb egykori kék zergém, az első sprinter, akit megkedveltem. Allan Davis, aki most OP ügyből kifolyólagv alami FRF Couriers nevű együttesbe van számon űzve :-(
Vanda! Ezt ajánlom a hasonmás albumodba! Károly megúnva a várakozást az angol trónra elszegődött bringásnak, de sajna meg kellett tapasztalnia, hogy egy rider élete sem fenékig tejfel!