Keresés

Részletes keresés

xyzw Creative Commons License 2005.06.20 0 0 605

Ismét:

"Hali!

A dunsztos üveg, vagy üdítős palack alatt gyökereztetett rózsákról csak tavasszal szabad levenni a "palántát" borító palackot?

Valamint ezektől a tövektől mit várhatok jövőre, lesz-e már rajta virág, s ugyanolyan szép lesz, mint amiról levágtam? (fix helyre palántáztam, onnan már nem kell átültetnem)

Köszike!"

Bocsi az ismétlésért!

Tud valaki segíteni?

Pussz!

dithke_ Creative Commons License 2005.06.20 0 0 604
Aha értem nagyából, és mi lesz ezekkel jövöre, tavasszal ezeket hogy vágom vissza?
Ja és igen keskeny a rácsom, talán negyven cm-is az még jó?
Előzmény: stiglinc (602)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.20 0 0 603
En is lehajlitottam. . .van harom futorozsam - nem akarnak futni!

Viszont a picik szepen nonek, mar azokrol is tudtam kicsi viragot csipni, amiket tavasszal ultettem!

Előzmény: stiglinc (602)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.19 0 0 602
Igen, hajlítsd le úgy, hogy a rács vízszintes száraihoz tudd kötni. Ha több idei hajtásod van, az egyiket a legalsóhoz, a másikat a következőhöz, és így tovább. És persze egyet jobbra, egyet balra. Ha keskeny a rácsod, lapos ívű spirálban vezesd körbe. Persze a kötözést csak a fiatal, hajlékony ágakkal tudod csinálni, úgyhogy ez egész nyáron folyamatosan végzendő igazgatás. Ha nagyon távol a tőtől hajtott ki, azt vágd ki, ha nincs túl távol, nyomd hozzá.
Előzmény: dithke_ (600)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.19 0 0 601

Nyáron, a nagy melegekben szellőzőnyílás legyen az üvegen, és legyen felette árnyék. Tavaszig hagyd rajta, mert télen kell neki a védelem. Tavasszal pedig fokozatosan szoktasd a levegőhöz. Az első képen lévő bordó rózsa egy januári időpontban került gyökereztetésre, a lakásban, egy cserépben. Tavasszal kitettem szabad földbe. Követjező évben már volt rajta virág, és ugyan olyan szép, mint az eredetin.

A lila rózsabokor most van teljes pompájában. Bimbó már alig van rajta.

Előzmény: xyzw (599)
dithke_ Creative Commons License 2005.06.18 0 0 600
Sziasztok! Hogy érted a visszintes lekötözést? tehát ha nekem mondjuk egy rács mellé vannak kötve az ágak. Akkor huzam le visszintesre? és mit csináljak ha a rácstól kilyebb nőt? bocsi hogy ilyen érthetetlen vagyok.
Előzmény: stiglinc (594)
xyzw Creative Commons License 2005.06.18 0 0 599

Hali!

A dunsztos üveg, vagy üdítős palack alatt gyökereztetett rózsákról csak tavasszal szabad levenni a "palántát" borító palackot?

Valamint ezektől a tövektől mit várhatok jövőre, lesz-e már rajta virág, s ugyanolyan szép lesz, mint amiról levágtam? (fix helyre palántáztam, onnan már nem kell átültetnem)

Köszike!

ZsuR Creative Commons License 2005.06.17 0 0 598
Akkor vagy mind a kettonknek romlott a szaglasa - vagy valami "egyetemes rozsaillat csokkenes" erte e foldet :((

Ma csodalatos az ido - most fel kilenc van reggel, enyhen huvos, de napos, es minden zenel, illatozik (kiveve a rozsat), madarak rohangalnak, mokusok eszetlenkednek. . .
Ugy nez ki ilyen lesz a hetvege, meg a hetfo-kedd! Mazli!!!
Előzmény: stiglinc (595)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.17 0 0 597

Májusban (kicsit későn) adtam neki rózsatápot.

Amelyik hajtáson van a bimbó, az kb 40cm, de az összes többi csak kb. 20cm magas. Nem egy látványosság .......még! Legalábbis remélem, hogy jövőre megembereli magát, s hatalmasat nő, és csak úgy ontja a virágokat! :)))))

Előzmény: Merci! (592)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.17 0 0 596

Egyre rosszabbul gépelek!  Természetesen : megtámadták! :(((((

Szegény anyanyelvünk!!!! :(((((((

Előzmény: tücsökmadár (591)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.17 0 0 595

Megszagolgattam az összes rózsámat közelről, hát, ugyanaz a tapasztalatom, mint neked: az idén több, nagyobb a virág, de mintha korábban illatosabbak lettek volna. A piros futó meg mintha egyáltalán nem lenne az.

A munkahelyi rózsák között is kerestem nemrégen azt a tövet, amelyik tavaly bódító illatot árasztott és nem találtam meg...

???

Előzmény: ZsuR (582)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.17 0 0 594

Futórózsa sok virággal:

Az olvastam valahol (és azóta úgy csinálom), hogy a futórózsán akkor lesz sok virág (jövőre), ha az idei hajtásait vízszintesre lekötözöd. Akkor jövő tavasszal szinte minden levélhónaljból rövidhajtások törnek elő és virágoznak ezerrel. Nálam ez bejött - első dolgom volt a vadiúj burkolatot megfurkálni és drótokat kifeszíteni, amihez rögzítem az ágakat :-). Ritkítani is szoktam, csak néhány - a legerősebbek közül- hajtást hagyok meg, a többit kivágom. Az én rózsám sajnos csak egy hullámban nyílik, nem is túl illatos, de legalább nagyon ellenálló, egészséges.

Szilenciumnak más trükkje  van, de az is működik, mint látjuk.

Előzmény: Kiskertész (580)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.16 0 0 593

Nekem sajnos a lila apró virágú (eredetileg futó) rózsám sínylette meg a leg jobban a rossz időt, mert a virágcsokrokban sok a foltos, ázott, tépett virág. Így sajnos nem olyan szép, mint szokott lenni.

A törpe rózsám idén nagyon sok virágot hozott.

Előzmény: stiglinc (588)
Merci! Creative Commons License 2005.06.16 0 0 592
Milyen magas most? Kapott valamilyen tápot?
Előzmény: tücsökmadár (591)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.16 0 0 591

Képzeld megtámatták a levéltetvek! A katica-bogár hadsereg pedig sehol sincsen!!!

(A jezsámenemet is ellepték a fekete-tetvek!!! :((((  Remélem hamar észreveszi valami kóbor katica-lárva, s befalja őkelméket!)

Előzmény: Merci! (590)
Merci! Creative Commons License 2005.06.16 0 0 590

De jó neked! Remélem azért előbb-utóbb az enyém is produkál valamit :) Itt nálunk minden kicsit később jön... ezzel vigasztalom magam novemberig :)

Előzmény: tücsökmadár (589)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.16 0 0 589

A mi házunk is sárga, és nagyon szeretem! Már az utcáról derűs, még ha az idő borús is; engem pedig jókedvre hangol ez a napsütötte szín!!!

Merci! A Nahéma rózsámon megjelent egy bimbó!!! És bizony rajta hagyom, mert a Habsburg rózsám azóta se mutat még csak egy bimbó-kezdeményt se, hogy leszedtem az első bimbóit!! Biztosan megsértődött!!! :((

1) A cserépből tavaly kiültetett törperózsám tömve van virággal!

2) Beindult a Fairy is (Hasand! Hol vannak a képek a Fairy-kről???)! Ha még illatos is lenne, akkor ez lenne a csúcs!!! Egy igazi "tündér-rózsa"!!! (A barátnőm semmi különbséget nem lát a megmetszett és a metszetlen bokrai között. Tehát tetszés szerint ki-ki metszheti, vagy hagyhatja szabadon nőni!!! Az eredmény ugyanaz!)

3) Egy hete vettem ezt a virginiai rózsát, mert illatos és bájos! Mintha az erdő szélén nyílna!

törpe rózsaRosa FairyRosa virginiana
stiglinc Creative Commons License 2005.06.16 0 0 588

A patinával nem lenne gondom, de az ujjnyi réseket már kevésbé kedvelem...

Tegnap akkora felhőszakadás volt nálunk, hogy minden nyílásban lévő rózsa tönkrement! Pedig most vannak a csúcson! :-(((

A munkahelyemen lévő kétféle angol rózsa secperc elnyílott! Ők ilyenek, ez normális? Mert akkor lehet, hogy mégsem kell nekem. A többiek még ontják rendesen.

Előzmény: Kiskertész (587)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.15 0 0 587
A korlát nem sokáig fog ilyen világító fehér lenni, bár tényleg szebb lenne, kicsit mohásan. A teraszajtó patinája pedig nem rossz. Nekem nagyon tetszik az egész így, ahogy van. Imádom a régi stílust. Olyan romantikus. A páfrányokért tényleg kár. Talán idővel újra települnek. Próbáld meg spórával behinteni a nyirkosabb részeket. Egy szó mint száz. Én is elfogadnék egy ilyen teraszt.
Előzmény: stiglinc (581)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.15 0 0 586
En is sargat akartam, de most az nagy divatszin ( a beige mellett), es ugy dontottunk, inkabb mast valasztunk.

A csalad ovatos velemenye az volt, hogy . . . *os szinu lett :)) De en szeretem! Mondhatnak amit akarnak!

Evekig a haz kekes-szurke volt, es mikor levettunk a spalettakat akkor lattuk, mennyire kifakult! Tobbet soha kek-szurke!

Hogy a rozsaknal maradjak: jol mutatna elotte par rozsabokor. . .:))
Előzmény: stiglinc (584)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.15 0 0 585

Mohásodás: már megindult a maga természetes módján! (Még yoghurttal se kentem le, állítólag az segít, mert lusta voltam :-))

A kövek között nőtt páfránytöveket nagyon sajnálom, nem élték túl a megmentésükre indított akciómat az átépítés alatt :-(

A hűvös kert nagyon jól jön a kánikulában, szerintem a növények se igazán haragszanak érte. Mondjuk a füge nem érzi jól magát, meg a császárfának lefagytak a bimbói, de különben OK.

Előzmény: ZsuR (583)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.15 0 0 584

Na, a szín az a mi bűnünk már... Sárgát akartunk, ketten választottuk ezt egy körömnyi méretű színmintáról, majd jól megrendeltük. Mikor megérkezett és felkenték egy darabon, azt hittem, elájulok! Te még olyan citromsárgát (IKEA-sárga) nem láttál, mint az volt, ezen az öreg házon, a régi cserepek alatt, hát egy okádék volt... De legalább jó sokba került, úgyhogy bele kellett törődnünk... Azóta vagy sötétedet-öregedett, vagy megszoktuk, de most már inkább vidámnak látom :-)

Előzmény: ZsuR (583)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.15 0 0 583
:)) A hazadnak majdnem olyan a szine, mint az enyemnek :))

Ha nem tudod kivarni a mohasodast, akkor miert nem oregited? Most mar sokan festik az oregseget - mert nem szeretik a teljesen uj hatast.

Hangulatos a teraszod, akkor is, ha hidegebb van mint kellene!

(es a rozsaidrol nem tudok szolni, mert az irigyseg belem fojtota a szot)
Előzmény: stiglinc (581)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.15 0 0 582
Szegenykem! Akkor kellene neked egy macska :)) az en Picim kiszedi oket - pedig nem is ehes . . .

Siglinc, csodalatos a rozsad neked is! Jajj de szsepek - mondd, ugye illetos is?
Mi is szeretnenk egy verandat epiteni (talan jovore), de olyant ami szunyoghalos, es az ele futorzsat, hogy az illatat elvezzuk. . .
Előzmény: szilencium (567)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.15 0 0 581

Hát, nem szívesen, de legyen :-). Először is, nem az én ízlésemet dícséri, mert mi már így költöztünk be 5 évvel ezelőtt. Sőt, a terasz akkori állapotában még jobban is tetszett nekem, mert a korlát hasonló, de öreg volt, a terméskőburkolat repedezett, a résekből kinövő páfrányokkal. Sajnos 2003 tavaszára szétesett, életveszélyessé vált és nem tudták az eredetit visszaállítani, így meg nekem túlságosan "új" szaga van (meg a mostani mesterek jól el is cseszték, ahol csak lehet...). Másodszor, ezen a képen nagyon látszik, hogy a teraszajtót le kéne cserélnünk, mert az is szerteszét száradt, javíthatalan. Szívesen megérném, amíg a korlát bemohásodik és új ajtót tudunk venni ide...:-))

A "mediterrán" hangulatról meg csak annyit, hogy kifejezetten hideg teknőben áll a ház és a kert, nálunk mindig legalább 2 hetes csúszásban van az időjárás és a természet...

Előzmény: Kiskertész (580)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.15 0 0 580

Stiglinc!

Raknál fel egy képet, amin a ház jobban látszik azzal szép korláttal, alatta a piros rózsával? Nagyon szép lehet. Ígazi kontrasztot képez az a vakító fehér, meg a piros. Nagyon jól el van találva. Olyan igazi mediterrán hangulat. Nagyon szép. Mikor lesz már az én futóm ekkora, és hoz ennyi virágot, mint a Tied, meg szilenciumé????? Tavaly előtt bújtottam. Tavaly 2, idén eddig kb. 10 virág volt rajta. De én sokat akarok!!!!

Nálunk megint be van borulva. Az eső is elkezdett esni. Íme néhány borongós kép. A fehér rózának 18 cm az átmérője. Ekkora virágot még nem hozott. 

rózsaszí 1
Előzmény: stiglinc (577)
dithke_ Creative Commons License 2005.06.15 0 0 579
Sziasztok, jöhetek én is?:))))
De egy kérdés is lenne, a futórózsámmal csináljak valamit, tavasszal visszavágtam, idén már akkor nem kell úgye?
Kedvencem ez a kis bokor:)
Nem igazán értek a rózsákhoz, én magam szoktam metszegetni, igazából mindig visszavágom nagyon tavasszal, szinte egy két szemig, remélem jól csinálom? Ezek a tövek közel tiz évesek.
szilencium Creative Commons License 2005.06.15 0 0 578

Stiglinckém! Most Te szégyelld magad!

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!

Nagyon szépek! Köszi!

stiglinc Creative Commons License 2005.06.15 0 0 577

Most megpróbálok felzárkózni. Nem lesz egyszerű...

Előzmény: szilencium (563)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.15 0 0 576
Egyik kutyánk nagy vakondvadász, ami szintén kellemetlen, mert irtózatos gödröket ás utána, nagyobb kárt csinál, mint a vakond (amiből szerencsére nincs sok nálunk). Egyszer sértetlenül sikerült elvenni tőle, elvittem jó messzire és kiborítottam. Nem akartam hinni a szememnek, hogy milyen villámgyorsan beásta magát a kis tömpe lábaival! 
Előzmény: hasand (575)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!