Keresés

Részletes keresés

hasand Creative Commons License 2005.06.21 0 0 619

Ez az egyik "szobarózsám"
hasand Creative Commons License 2005.06.21 0 0 618

Sziasztok!

Mindíg olvasgatlak Titeket.

igértem az idei  Fairykről képet.
pireisz Creative Commons License 2005.06.21 0 0 617

Az a baj, hogy a legtöbbnek én sem tudom a nevét.

Van egy fehér Virgo-nak nevezett, aztán a Quenn Elizabeth, a ráncoslevelű, és van egy angol, de annak elfelejtettem a nevét /rózsaszin, igen tömött/, és egy csapat rózsaszín,sárga,rózsaszín, amig együtt vettem.

Előzmény: stiglinc (613)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.21 0 0 616
Igen, emlékszem erre a hsz-dra!
Előzmény: stiglinc (615)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.21 0 0 615
Hát, csak a türelem. Ha szerencséd van, meg a jezsámennek is, megtalálják a katicák meg a többiek. Nálam egy bodzán egy egész hadsereg dolgozott és győztek végül.
Előzmény: tücsökmadár (614)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.21 0 0 614

A néhány rózsatövemnél (még nagyon fiatalkák) a vízzel lemosás nekem is működik. (Még Apukám tanácsolta a gyümölcsfákkal (fácskákkal!!!) kapcsolatban, s gondoltam a rózsáknál is kipróbálom. Bejött.)

És a jezsámenre nincs valami megoldás, amivel besegíthetünk a természetnek?

Előzmény: stiglinc (610)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.21 0 0 613
Igen, a mi kertünkben vannak, de a nevüket nem tudom. Van, amit a házzal együtt szereztünk be, a többit meg itt-ott, de név nélkül. Az egyetlen a The Fairy, aminek tudon a nevét, de ő meg nincs a képek között, még csak most kezdett nyílni. Itt lejjebb valaki már mutatta.
Előzmény: pireisz (612)
pireisz Creative Commons License 2005.06.21 0 0 612

Ez mind a TE kertedben van?!

Irigyellek!

Mi a nevük?

Előzmény: stiglinc (577)
pireisz Creative Commons License 2005.06.21 0 0 611

Mivel eteted ezt a gyönyörűséget?

A lilára gondolok!

Mi a neve?

Előzmény: Kiskertész (593)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.21 0 0 610
Én a rózsákról erős vízsugárral, slaggal szoktam leveretni a tetveket. Nagyon jól bevált. A jezsámennél nem alkalmazható, mert annak gyengébbek az ágai és mindig elhajlanak a vízsugár elől.
Előzmény: tücsökmadár (591)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.21 0 0 609
Nekem is van egy olyan tövem, amit futónak vettem, de ezt neki elfelejtették megmondani...
Előzmény: ZsuR (603)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.21 0 0 608

Ha ilyen keskeny a rácsod, hamarosan túl sok lesz rajta az ág. Én azt csinálnám, hogy rögtön elvirágzás után ezeket a hajtásokat tőből levágnám és csak az újakből képezném az "oszlopot", lapos spirálban vezetve őket a rács tetejéig. Persze, ehhez tudnod kell, hogy a futórózsád egyszer v. folyamatosan nyíló-e, meg persze kell hozzá sok, erőteljes friss hajtás.

(Ha valaki rosszul lett a tanácsomtól, mondjon jobbat :-))))

Előzmény: dithke_ (604)
xyzw Creative Commons License 2005.06.21 0 0 607

Valóban, bocsi!

Csak átfutottam a cikkeket időhiány miatt, s mivel voltak a hozzászólásaidban képek, nem is gondopltam, hogy nekem szól. Amúgy szépek a rózsáid! Én ahogyan itt lejjebb ajánlotta valaki, 2 lityis üdítős flakont használok kupakkal felfelé, akkor talán levehetem a kupakját nyáron, szellőzőnyílásként.

Előzmény: Kiskertész (606)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.21 0 0 606
A 601-es hozzászólásomban már válaszoltam.
Előzmény: xyzw (605)
xyzw Creative Commons License 2005.06.20 0 0 605

Ismét:

"Hali!

A dunsztos üveg, vagy üdítős palack alatt gyökereztetett rózsákról csak tavasszal szabad levenni a "palántát" borító palackot?

Valamint ezektől a tövektől mit várhatok jövőre, lesz-e már rajta virág, s ugyanolyan szép lesz, mint amiról levágtam? (fix helyre palántáztam, onnan már nem kell átültetnem)

Köszike!"

Bocsi az ismétlésért!

Tud valaki segíteni?

Pussz!

dithke_ Creative Commons License 2005.06.20 0 0 604
Aha értem nagyából, és mi lesz ezekkel jövöre, tavasszal ezeket hogy vágom vissza?
Ja és igen keskeny a rácsom, talán negyven cm-is az még jó?
Előzmény: stiglinc (602)
ZsuR Creative Commons License 2005.06.20 0 0 603
En is lehajlitottam. . .van harom futorozsam - nem akarnak futni!

Viszont a picik szepen nonek, mar azokrol is tudtam kicsi viragot csipni, amiket tavasszal ultettem!

Előzmény: stiglinc (602)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.19 0 0 602
Igen, hajlítsd le úgy, hogy a rács vízszintes száraihoz tudd kötni. Ha több idei hajtásod van, az egyiket a legalsóhoz, a másikat a következőhöz, és így tovább. És persze egyet jobbra, egyet balra. Ha keskeny a rácsod, lapos ívű spirálban vezesd körbe. Persze a kötözést csak a fiatal, hajlékony ágakkal tudod csinálni, úgyhogy ez egész nyáron folyamatosan végzendő igazgatás. Ha nagyon távol a tőtől hajtott ki, azt vágd ki, ha nincs túl távol, nyomd hozzá.
Előzmény: dithke_ (600)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.19 0 0 601

Nyáron, a nagy melegekben szellőzőnyílás legyen az üvegen, és legyen felette árnyék. Tavaszig hagyd rajta, mert télen kell neki a védelem. Tavasszal pedig fokozatosan szoktasd a levegőhöz. Az első képen lévő bordó rózsa egy januári időpontban került gyökereztetésre, a lakásban, egy cserépben. Tavasszal kitettem szabad földbe. Követjező évben már volt rajta virág, és ugyan olyan szép, mint az eredetin.

A lila rózsabokor most van teljes pompájában. Bimbó már alig van rajta.

Előzmény: xyzw (599)
dithke_ Creative Commons License 2005.06.18 0 0 600
Sziasztok! Hogy érted a visszintes lekötözést? tehát ha nekem mondjuk egy rács mellé vannak kötve az ágak. Akkor huzam le visszintesre? és mit csináljak ha a rácstól kilyebb nőt? bocsi hogy ilyen érthetetlen vagyok.
Előzmény: stiglinc (594)
xyzw Creative Commons License 2005.06.18 0 0 599

Hali!

A dunsztos üveg, vagy üdítős palack alatt gyökereztetett rózsákról csak tavasszal szabad levenni a "palántát" borító palackot?

Valamint ezektől a tövektől mit várhatok jövőre, lesz-e már rajta virág, s ugyanolyan szép lesz, mint amiról levágtam? (fix helyre palántáztam, onnan már nem kell átültetnem)

Köszike!

ZsuR Creative Commons License 2005.06.17 0 0 598
Akkor vagy mind a kettonknek romlott a szaglasa - vagy valami "egyetemes rozsaillat csokkenes" erte e foldet :((

Ma csodalatos az ido - most fel kilenc van reggel, enyhen huvos, de napos, es minden zenel, illatozik (kiveve a rozsat), madarak rohangalnak, mokusok eszetlenkednek. . .
Ugy nez ki ilyen lesz a hetvege, meg a hetfo-kedd! Mazli!!!
Előzmény: stiglinc (595)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.17 0 0 597

Májusban (kicsit későn) adtam neki rózsatápot.

Amelyik hajtáson van a bimbó, az kb 40cm, de az összes többi csak kb. 20cm magas. Nem egy látványosság .......még! Legalábbis remélem, hogy jövőre megembereli magát, s hatalmasat nő, és csak úgy ontja a virágokat! :)))))

Előzmény: Merci! (592)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.17 0 0 596

Egyre rosszabbul gépelek!  Természetesen : megtámadták! :(((((

Szegény anyanyelvünk!!!! :(((((((

stiglinc Creative Commons License 2005.06.17 0 0 595

Megszagolgattam az összes rózsámat közelről, hát, ugyanaz a tapasztalatom, mint neked: az idén több, nagyobb a virág, de mintha korábban illatosabbak lettek volna. A piros futó meg mintha egyáltalán nem lenne az.

A munkahelyi rózsák között is kerestem nemrégen azt a tövet, amelyik tavaly bódító illatot árasztott és nem találtam meg...

???

Előzmény: ZsuR (582)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.17 0 0 594

Futórózsa sok virággal:

Az olvastam valahol (és azóta úgy csinálom), hogy a futórózsán akkor lesz sok virág (jövőre), ha az idei hajtásait vízszintesre lekötözöd. Akkor jövő tavasszal szinte minden levélhónaljból rövidhajtások törnek elő és virágoznak ezerrel. Nálam ez bejött - első dolgom volt a vadiúj burkolatot megfurkálni és drótokat kifeszíteni, amihez rögzítem az ágakat :-). Ritkítani is szoktam, csak néhány - a legerősebbek közül- hajtást hagyok meg, a többit kivágom. Az én rózsám sajnos csak egy hullámban nyílik, nem is túl illatos, de legalább nagyon ellenálló, egészséges.

Szilenciumnak más trükkje  van, de az is működik, mint látjuk.

Előzmény: Kiskertész (580)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.16 0 0 593

Nekem sajnos a lila apró virágú (eredetileg futó) rózsám sínylette meg a leg jobban a rossz időt, mert a virágcsokrokban sok a foltos, ázott, tépett virág. Így sajnos nem olyan szép, mint szokott lenni.

A törpe rózsám idén nagyon sok virágot hozott.

Előzmény: stiglinc (588)
Merci! Creative Commons License 2005.06.16 0 0 592
Milyen magas most? Kapott valamilyen tápot?
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.16 0 0 591

Képzeld megtámatták a levéltetvek! A katica-bogár hadsereg pedig sehol sincsen!!!

(A jezsámenemet is ellepték a fekete-tetvek!!! :((((  Remélem hamar észreveszi valami kóbor katica-lárva, s befalja őkelméket!)

Előzmény: Merci! (590)
Merci! Creative Commons License 2005.06.16 0 0 590

De jó neked! Remélem azért előbb-utóbb az enyém is produkál valamit :) Itt nálunk minden kicsit később jön... ezzel vigasztalom magam novemberig :)

Előzmény: tücsökmadár (589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!