Én még csak most kezdek rózsákkal foglalkozni. Eddig úgy voltam velük, hogy ha kibírják a telet, akkor helyük van a kertemben. Semmit nem csináltam azzal a 3-4 tövel, ami volt. Az idén találtam néhány gyönyörü rózsát, és a kerítés tövében helyet is!
Beférsz még Te is a sorba. Lebújtok még néhányat. Aztán, hogy mennyi ered meg belőle, azt nem tudom.
Azoknak a rózsáknak, a lilától balra, nem kell ilyen magasnak lenniük. Csak hát nagyon szűk helyen vannak a kerítés, és a járda között, és ilyen hosszúra hagyva a terebélyes lombjukat inkább magasabban hozzák, és akkor nem akadunk el bennük. Főleg a nagy kajla fiam, mert a lejtős járdán szokott gördeszkázni, és volt már, hogy a kihajló rózsaág megtépte. Egyébként jó ha visszavágod.
A futórózsával kapcsolatban nem tudok mit mondani, mert nekem ez a lila futóm van, de az előbbi okok miatt, meg hogy ott nem tudnám hova futtatni, alaposan visszavágom. A másik két futóm még kicsi.
Ha még beférnék a sorba akkor én is kérhetnék:))))légyszi légyszi légyszi:)))
Azt megkérdezném tőled, hogy a rózsák ott a lilától balra a képen, azoknak igy megkell hagyni a szárát, mert én mindig minden tavasszal ahogy jönnek a rüggyek rajta teljesen visszavágom szinte egyet ha meghagyok, ez akkor igy nem jó? Vagy igen?? kérlek mondjátok meg, igaz nem is nőnek ilyen nagyra, de nekem a ház és a kert közötti szegélyben vannak, és az talán nem is lenne szerencsés, de a kérdésem az hogy igy jól csinálom -e vagy sem? A másik, hogy ha a futórózsám levirágzott, de még akad rajta vagy három bimbó, akkor az már idén nem is fog virágozni, kész ennyi volt? Akkor mit csináljak vele, vissza kell -e vágnom, vagy sem? Kötözgettem egy tartórácshoz, amúgy. Köszönöm, képet már régebben tettem fel róla, akkor is egy kérdésem volt, de nem válaszolt nekem senki:(((((( most légyszi:))))
Fenét, a Szőregi Rózsaünnepen tavaly. Egészen pontosan az általános iskola aulájában. :)) Nem régen értem haza a pakolásból, és mindenkit biztosíthatok hogy idén is hasonló szépeket lehet majd látni.
Mézontófű! Gyere csak (vagyis menjél csak :)), szeretettel várunk. És természetesen mindenki mást is.
"Szoktak rózsatöveket árulni?" Inkább sört! :))) Korábban már írtam, hogy lehet venni rózsát, de értelemszerűen csak konténerest, és nem túl sok fajtát. Meg szokott lenni magastörzsű is.
Én sem tudok menni. Azt nem mondom hogy sajnos mert ezerszer jobb dolgom lesz :)) De majd kapok egy csomó képet és később fel fogok tenni néhányat ha nem baj. Meg biztos lesznek majd a szoreg.hu-n is képek, igaz nem túl sok.
Hétvégén lesz Szőregen a rózsafesztivál. Június 24-26-ig tart. Sajnos, nem tudok menni, más program jött közbe. Valaki tud menni? Várnék beszámolót. Szoktak rózsatöveket árulni?
Nagyon tetszik a tavad. Szepen kialakitottad a vizesest - volt eredetileg szintelteres a terepen, igaz? Ahogy illeszkedik a kepbe, az mar muveszet! A hosta nem is tudtam, hogy birja a nedvesseget! Mennyire kap vizet? Es napot? Nekem a szinuk kifakul a napon!
Sajnos nem tudom a rózsáim nevét. Semmi különöset nem csinálok vele. Elég kemény, és száraz,vacak a földje. Talán az lehet a titok nyitja, hogy eredetileg ez egy futórózsa lenne, ha nem vágnám mindig alaposan vissza. Ez a kerítés és a járda közötti kb. 80 cm-es helyen van, és az "eljárhatóság, meg a szomszédba ne nőjön át" miatt alaposan meg kell kurtítanom.