Keresés

Részletes keresés

M6TTL Creative Commons License 2005.07.07 0 0 665

Nagyon köszönöm! Elkerülte a figyelmemet, hogy van egy ilyen topic már és csináltam egyet. Hiba volt, mert látom van itt élet!

Szeretnék segítséget kérni. Olyan helyet keresek, ahol sok rózsafajta közül lehet válogatni és virágzás közben is meg lehet nézni őket. A napokban vettem egy könyvecskét, a "Rózsák zsebkönyve" a címe és abban olvastam, hogy a Kertészeti Kutatóintézetnek létezett egy Rozáriuma, ahol bemutatták a fajtákat, majd az ültetési időszakban meg is lehetett vásárolni őket. Sajnos, úgy tudom az intézet már nem létezik. Van valami tippetek? Köszönöm előre is!

Előzmény: lzleo (663)
Évi5 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 664

Sziasztok!

Nálam tegnap ezek a rózsák nyíltak ki. Ha egy sárga rózsát látok, mindig elkezdem magamban dúdolgatni: Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,....

Sárga rózsaSárga rózsa2
lzleo Creative Commons License 2005.07.07 0 0 663

Csak M6TTL-nek előreugrasztom a topicot.  :)

Sziasztok!

tücsökmadár Creative Commons License 2005.07.02 0 0 662
Starkl-éktól rendeltem az ősszel. Nahéma a neve és angol típusú futórózsa. Nagyon nehezen indult meg, de most már remélem rendben lesz minden vele, mert igencsak belopta magát a szívembe!
Előzmény: Áfony (660)
Merci! Creative Commons License 2005.07.02 0 0 661
ez gyönyörű! ha nálunk is kinyílik pezsgőt bontok! jól felcsigáztál az illat-leírással! alig várom, hogy valami legyen. Asszem, szaladok is ki az esőbe...
Előzmény: tücsökmadár (658)
Áfony Creative Commons License 2005.07.02 0 0 660

Ez a rózsa csodálatos. Igazi rózsa :)))Hol lehet ilyet venni?

Előzmény: tücsökmadár (658)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.07.02 0 0 659

Ez pedig a csalódás számomra!!!! :(

Starkl jól átverte a fejem, mert a katalógusban szereplő kép és a kapott rózsa színe nem is hasonlít. De az illata tényleg finom!

Most más helyet és társakat keresek neki a kertben, az éppen elkészült rózsaágyásomat pedig átszervezem! (Legalább vehetek újabb rózsatöveket!!!! :)))  )

Az első virág.

A második, esőben!

Valakinek van a Starkltól Habsburg rózsája, amely már nyílott? Remélem az nem okoz csalódást, mert akkor nagyon rossz lesz az arány!  (Irgum-burgum!)

tücsökmadár Creative Commons License 2005.07.02 0 0 658

Merci!

Ma kinyílott!

Úgy látszik nálam a rózsák esőre nyílnak! Gyorsan kimentem (elvégre nem vagyok cukorból!!! ;-)       ), nehogy szétszaggassa a szél, mielőtt megörökítem!

Az illatát már bimbósan is lehetet érezni és tényleg nagyon finom, nem tolakodó, a férjem szerint igazi rózsaillat. Elvégre egy elegáns virághoz elegáns illat is illik!

Íme a Nahéma első virága:

(Meg kellett fognom a szél miatt!)
Előzmény: Merci! (655)
szék2004 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 657

Sziasztok!

Én is csodát vártam a gyökereztető portól, de csalódtam.

A ráolvasás többet ért volna....

Sajna nekem mind elszáradt amit az idén leraktam. Kb. 2 hete. Vagy korai volt?

Valahol azt olvastam, hogy július a megfelelő időpont. Ti hogy tudjátok, ill. tapasztaltátok? Nekem sajnos a leánderekkel is elég rossz a sikeres gyökereztetési arány kb. 30 %. Én biztos valamit rosszul csinálok.

Még egy kilyukadt akváriumot is szereztem fedélnek, az sem segített + a dunsztosüveg alatt is elfeketedett. Hát igy jártam....

Előzmény: pireisz (653)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.29 0 0 656
Én abszolút kezdő vagyok, így eléggé könyvízű a tudásom is
(erről nem olvastam   :((  ). Talán valaki, aki évek óta foglalkozik rózsákkal tud valami okosat válaszolni!
Előzmény: Merci! (655)
Merci! Creative Commons License 2005.06.29 0 0 655

Nagyon kedves! Kíváncsi vagyok milyen lesz, ha kinyílik, mindenképp tedd fel! Tudom, nem egyszerű, de megpróbálod majd leírni az illatát? :)

Szerintem én megcsúsztam a trágyázással, ezért egészséges ugyan, de sajna úgy tűnik, idén nem fog virágot hozni... Vagy van valami trükk, hogy megcsodálhassam és megszagolhassam, még ezen a nyáron? :)

Előzmény: tücsökmadár (654)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.28 0 0 654

Merci!

Képzeld, már csak napok kérdése, s meglátom a Nahéma virágát!

Majd felteszem, akkor is, ha kinyílott!!!

A tiéd hol tart??

pireisz Creative Commons License 2005.06.28 0 0 653

Helló!

A gyökereztetőporral próbálkozom néha én is, de nem mindig osztatlan sikerrel. Tavaly óta egyszer sem sikerült megtartani. Amit ősszel leraktam, nagyon szép zöld volt még most tavasszal is, amikor leszedtem róla a műanyagot, aztán 2 hét múlva elszáradt.

Előzmény: babydevil (652)
babydevil Creative Commons License 2005.06.28 0 0 652

Szia Pireisz!

Én ugyan nem vagyok valami kertész tálentum, de egy két trükköt mindig kiszedek a kertészetben a fiúktól:-)

Pl. tőlük tudom azt is, hogy lehet kapni gyökereztető port. Én mindig ezt használom, ha valamit szaporitani, gyökereztetni akarok.

Rózsát is úgy szoktam, hogy levágok egy erősebb darabot, a végét beledugom a gyökereztető porba, aztán bedugom homokkal kevert földes cserépbe, végül ráteszem a nagy befőttes üveget, de úgy hogy legyen a cserép és az üveg szája közt rés, hogy tudjon szellőzni, levegőzni a növénke. Eddig úgy 70%-ban sikerült is gyökereztetnem.

próbáld meg Te is, hátha kicsit könnyebben megerednek ezzel a gyökereztető porral.

Előzmény: pireisz (651)
pireisz Creative Commons License 2005.06.28 0 0 651

Köszi, Köszi, Köszi, előre is.

Én folyamatosan próbálkozom a gyökereztetéssel, de az utóbbi időben nem vagyok túl sikeres. A legutólsó is teljesen elszáradt, tegnap vettem le róla a műanyag borítást. Lehet ennek a nagy meleg az oka?

Most az orgonabokor tövébe dugtam le néhány Quinn Elizabethet. Nagyon remélem, hogy legyökeresedik. Rengeteg vizet öntöttem bele.

Előzmény: Kiskertész (637)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.27 0 0 650
Jaj, de jó!!!!! :))))))) Köszönöm!!!!
No.9 Creative Commons License 2005.06.27 0 0 649
Orulok hogy vegul sikerult eljutnod a rozsaunnepre, es annak is hogy tetszett. :)))
Előzmény: mézontófű (644)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.26 0 0 648
Annak a középső pirosnak a szírmai normál esetben is ilyen cakkosak, vagy csak megszaggatta valami vihar? Szerinten tök jól néz ki.
Előzmény: GURIGA (647)
GURIGA Creative Commons License 2005.06.26 0 0 647
Én még csak most kezdek rózsákkal foglalkozni.
Eddig úgy voltam velük, hogy ha kibírják a telet, akkor helyük van a kertemben.
Semmit nem csináltam azzal a 3-4 tövel, ami volt.
Az idén találtam néhány gyönyörü rózsát, és a kerítés tövében helyet is!

Kiskertész Creative Commons License 2005.06.25 0 0 646
Hát ezekhez a képekhez tényleg erős idegzet kell:)))
Előzmény: mézontófű (644)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.25 0 0 645

Beférsz még Te is a sorba. Lebújtok még néhányat. Aztán, hogy mennyi ered meg belőle, azt nem tudom.

Azoknak a rózsáknak, a lilától balra, nem kell ilyen magasnak lenniük. Csak hát nagyon szűk helyen vannak a kerítés, és a járda között, és ilyen hosszúra hagyva  a terebélyes lombjukat inkább magasabban hozzák, és akkor nem akadunk el bennük. Főleg a nagy kajla fiam, mert a lejtős járdán szokott gördeszkázni, és volt már, hogy a kihajló rózsaág megtépte. Egyébként jó ha visszavágod.

A futórózsával kapcsolatban nem tudok mit mondani, mert nekem ez a lila futóm van, de az előbbi okok miatt, meg hogy ott nem tudnám hova futtatni, alaposan visszavágom. A másik két futóm még kicsi.

Előzmény: dithke_ (642)
mézontófű Creative Commons License 2005.06.25 0 0 644

No 9 tiszteletére még néhány kép...

Fráter rózsakertFráter rózsakert

Köszönöm a napot, kedves No 9! Kedves emberek, csodavirágok...nem hiába vágytam rá....

:)))

mézontófű Creative Commons License 2005.06.25 0 0 643

Na, csak megéltem, hogy a lábamnál 1 millió rózsaszál....

:)))

Csak erős idegzetű rózsa-fanoknak néhány kép, Szőregről, ma délelőtt.

Szőreg, 2005

Vágott rózsákSzőreg, 2005
dithke_ Creative Commons License 2005.06.25 0 0 642
Ha még beférnék a sorba akkor én is kérhetnék:))))légyszi légyszi légyszi:)))

Azt megkérdezném tőled, hogy a rózsák ott a lilától balra a képen, azoknak igy megkell hagyni a szárát, mert én mindig minden tavasszal ahogy jönnek a rüggyek rajta teljesen visszavágom szinte egyet ha meghagyok, ez akkor igy nem jó?
Vagy igen?? kérlek mondjátok meg, igaz nem is nőnek ilyen nagyra, de nekem a ház és a kert közötti szegélyben vannak, és az talán nem is lenne szerencsés, de a kérdésem az hogy igy jól csinálom -e vagy sem?
A másik, hogy ha a futórózsám levirágzott, de még akad rajta vagy három bimbó, akkor az már idén nem is fog virágozni, kész ennyi volt? Akkor mit csináljak vele, vissza kell -e vágnom, vagy sem?
Kötözgettem egy tartórácshoz, amúgy.
Köszönöm, képet már régebben tettem fel róla, akkor is egy kérdésem volt, de nem válaszolt nekem senki:(((((( most légyszi:))))
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.24 0 0 641
Előzmény: No.9 (640)
No.9 Creative Commons License 2005.06.23 0 0 640
Fenét, a Szőregi Rózsaünnepen tavaly. Egészen pontosan az általános iskola aulájában. :)) Nem régen értem haza a pakolásból, és mindenkit biztosíthatok hogy idén is hasonló szépeket lehet majd látni.

Mézontófű!
Gyere csak (vagyis menjél csak :)), szeretettel várunk. És természetesen mindenki mást is.
Előzmény: pireisz (634)
mézontófű Creative Commons License 2005.06.23 0 0 639

No 9!

Szombaton, ha a jó Istenke is úgy gondolja, akkor letámadom Szőreget!!!

:))))

Előzmény: No.9 (632)
babydevil Creative Commons License 2005.06.23 0 0 638

Szia Kiskertész!

Kérek, lécci bújtass nekem is.

Kiskertész Creative Commons License 2005.06.23 0 0 637

Hol lehet beszerezni lila rózsát?

Fogalmam sincs:(( Már azt sem tudom, hogy ez honnan került hozzánk. De most fogok lebújtani belőle tücsökmadárnak. Ha kérsz, Neked is bújtok le.

Előzmény: babydevil (629)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.23 0 0 636
Köszi az infót. Te hagyod futónak? Mekkora lett? Rakj fel róla képet!
Előzmény: hugi28 (630)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!