Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 672

Értem én és logikus is. Ha következetes vagy.

Azaz teljesen rendben van a tatárjárás, 150 év török uralom, Rákóczi és 48, Trianon és a szovjet megszállás.

Meg ha estefelé a körúton egy 120+ kg-os "koldus" udvariasan elkéri a pénztárcádat.

Előzmény: Skorpió (651)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.25 0 0 671
ha már offolunk:

én életemben először Ladakban voltam ilyen magasságon. Oda is repülővel érkeztem, utána dögnehéz hátizsákkal két órán keresztül szállást kerestünk, és egyáltalán nem jelentkezett semmilyen magaslati tünet.

azóta azonban mindig (kivétel a fél éven belüli 2 út)

viszont ha megszokom a 3500 métert, akkor utána 5000-ig semmi bajom, afölött meg azért ritkán tartózkodom, nem lévén hegymászó
Előzmény: Törölt nick (670)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 670
Amikor repülővel voltam, pont két napig voltram rosszul:) De másnál is két nap volt az átmeneti időszak...
Amikor vonattal, majd busszal voltam, érdekes módon nem jelentkezett a magaslati kór, pedig két év telt el a kettő között. Mármint a repülős út és a vonat-buszos között:)
Előzmény: yi-dvags (669)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.25 0 0 669
jártam. ill. csak úgy jártam. Pont két nap, jól mondod. Legalábbis nálam :-)
Viszont ha nem telik el fél évnél több két kiutazás között, másodszorra nem jelentkeznek a tünetek - addig emlékezik a szervezet(em) az oxigénhiányos környezetre.

Egyébként nem a szervezet gyengeségétől vagy erősségétől függ, hanem alkattól. A magaslati betegségnek nincs köze a fizikai kondícióhoz.

Vonattal vagy dzsippel menve is előjönnek a tünetek.
Előzmény: Törölt nick (665)
Hozzászól, ó! Creative Commons License 2008.03.25 0 0 668
Ez egy jó akció volt... kár, hogy a kínaiak nem sokat láttak belőle a tévében...
Előzmény: kábelbúvár (642)
hangala zigazi Creative Commons License 2008.03.25 0 0 667
Ez kb. olyan, mintha a királyi mtv azt mondaná, hogy nem közvetíti az olimipiát.
Szerinted mi történne? Közvetitené a zeréel vagy a tévéanégyzeten.
Előzmény: sensei47 (666)
sensei47 Creative Commons License 2008.03.25 0 0 666
Sarkozy nem zárja ki az olimpia bojkottját
2008. március 25. 15:22

MNO
A francia elnök nem zárja ki a pekingi olimpia esetleges bojkottját. Nicolas Sarkozy egy újságíró kérdésére válaszolva azt mondta, hogy minden lehetőséget nyitva hagy, de nem tette világossá, hogy a nyitó ünnepségre, vagy a versenyekre gondol-e.

Sarkozy hozzátette: azt akarja, hogy kezdődjön párbeszéd és válaszát a kínai hatóságok válaszához méri. Közben a francia közszolgálati televízió is közölte, hogy nem közvetíti majd a pekingi olimpiai játékokat, ha Kína akadályozni fogja a híradást az esetleges tüntetésekről.

(radio.hu)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 665
Tibetbe most már vonaton is jönnek a turisták,f/i]

Hát, mondjuk úgy is van értelme... repülővel jártál már Lhászában?:) Garantált a két napos rosszullét gyengébb szervezetnek...
Előzmény: yi-dvags (663)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 664
:))) "Ha az a feltételezés, hogy a kínaiak eleve hazugok meg kommunisták, akkor nagy a baj!"

a hazugokat kihúzhatod, nem gondolom (én), hogy a kínaiak hazugabbak lennének mint mások
de ha az a kínai még kommunista is..akkor a kétkedés jogát megtartom magamnak. történelmi tapasztalat, hogy egy kommunista hazudik. a kinai is, a magyar is, a kóreai is és az amerikai is.
Előzmény: Skorpió (662)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.25 0 0 663
őszintén? fingom sincs.

amit prognosztizálok: megépül a Friendship Highway 2008-ig (mármint hogy leaszfaltozzák az egészet), a turisztikailag jelentősebb városokat kinyalják, amúgy kínai módra, és várják, hogy meghaljon a dl.

Megtartják az olimpiát, ahol a Thorpe-, Armstrong- és Phelps-féle robotok mellett a kínai sportolók is tovább öregbítik az ország gyógyszeriparának hírnevét, és szereznek 439 aranyérmet: a súlylökő kilöki a golyót a stadionból, az úszónő körül 50 m gyorsban felforr a víz, a maratoni futó meg 1 óra 15 percre javítja a világrekordot.

Tibetbe most már vonaton is jönnek a turisták, hivatalosan képzett, szigorúan kínai idegenvezetők hazudják majd nekik a történelmet megafonokba üvöltve, nagyokat röhögve az ostoba tibetieken, akik hülye bálványok előtt borulnak le akár több százszor is.

Szóval nagyjából minden marad a régiben.

A tibeti kultúra viszont túl erős (és túl népszerű) ahhoz, hogy simán eltűnjön, de a továbbadása kizárólag az emigrációban élőktől függ. Az anyaországban a jelentősebb intézmények már ma is csak múzeumok, az egyetlen Dzsokhang kivételével. Szellemi elit meg már rég nincs ott.

Előzmény: Skorpió (661)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 662
Ha az a feltételezés, hogy a kínaiak eleve hazugok meg kommunisták, akkor nagy a baj! Akkor nincs kompromisszum, és ha nincs kompromisszum, akkor tibetnek vége. 
Előzmény: cybulka (660)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 661

Ha nem vonatkozik rád amit írtam, akkor tekintsd tárgytalannak.

Nos, akkor szerinted mi a megoldás?

Előzmény: yi-dvags (659)
cybulka Creative Commons License 2008.03.25 0 0 660
Ki a fene hisz egy kommunista diktatúra médiájának ?!?
Előzmény: Skorpió (656)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.25 0 0 659
kár, hogy nem olvasod, amit írok, és így vitázol.

Agyhalottazós olvtársunkban is csak az zavart, hogy olyan mondatokat, gondolatokat tulajdonított nekem, melyek távolról sem az enyémek.
Ily módon az első bekezdésed - már megbocsáss - teljes sületlenség.

A második sem rám vonatkozik.

A harmadikra pedig kb hússzor leírtam, hogy Kína a maga szempontjából nagyon ügyesen, okosan politizál.
Ehhez viszont gyilkol, elnyom, jogfoszt, szabadságban korlátoz, nemzetiségeket tart hátrányos helyzetben. És e bűnöket tagadni az én szememben igenis erkölcstelen. S kizárólag ez utóbbi miatt szálltam itt vitába veletek.

Számtalan tibetit ismerek, menekültet és az "anyaország kebelén" élőt (na jó, belőlük keveset), hülyét és jó fejt egyaránt. Kínait is. Jópár élettörténetet hallottam. Amennyire egy külföldi bepillantást nyerhet Tibet mai helyzetébe, annyi megadatott nekem (tény, ez nem sok). Szóval innen az ismereteim, ami alapján vitatkozom.

Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok egy elborult Tibet rajongó, amellett, hogy a tibeti kultúrát szeretem, és valamennyire ismerem is.
Soha nem tüntetek free Tibet zászlóval (a véleményemet róluk már megírtam, kaptam is érte az egyik lelkes mozgalmáruktól), nem lettem divatbuddhista.

de szerintem mindez kiderülhetett az eddigi beírásaimól is.

Előzmény: Skorpió (648)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 657
Nem tudok mást válaszolni, mint az elöbb: pont annyi jár, mint egy kínainak, vagy:amennyit ki tud harcolni magának.
Előzmény: waxxablaze (654)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 656

Ki a fene kötelezte a tibetieket, hogy megöljenek most kínaiakat?

Előzmény: cybulka (652)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 655
akkor ezt megbeszéltük
Előzmény: Törölt nick (650)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 654
jár-e a tibetinek szabadság, szabadságjog

azt kérdeztem. nem is kérdezhettem mást. mert az emberi jogok chartájára hivatkoztam, ami személyeket, embereket illet meg.
Előzmény: Skorpió (649)
cybulka Creative Commons License 2008.03.25 0 0 653
Szabadságot Tibetnek !

Szabadságot Ujguriának !
cybulka Creative Commons License 2008.03.25 0 0 652
Ki a fene kötelezte Kínát ,hogy megszállja Tibetet és megöljön több százezer
embert ?
Előzmény: Skorpió (648)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 651

Mától fogva Magyarországhoz csatolom őket. :-)

Viccnek szántad, de ebben a mondatodban van a lényeg. Ha el tudod érni, hogy hozzánk "csatolódjon" Kína, akkor nekünk ez jár.

Előzmény: Törölt nick (646)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 649
Te kérdezted, hogy jár-e Tibetnek?
Előzmény: waxxablaze (647)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 648

Az a baj, hogy prekoncepciód van Kínával szemben. Hogy hazudik, hogy igazságtalan, hogy visszaél az erejével, hogyí elnyom stb. Tibet viszont az elnyomott, az igazság bajnoka, a kicsi de büszke nép aki az igazáért harcol.

Nem lehet egy ilyen kérdést érzelmi alapon, mondhatni vallási áhitattal átitava megbeszélni. 

Gondolj arra, hogy te mit tennél Kína helyében? 

Előzmény: yi-dvags (645)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 647
"Pont annyí, mint egy kínainak. "

ezt már megbeszéltük rég.
Előzmény: Skorpió (644)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 646

Ha a függetlenségre gondolsz, akkor nem jár

És kinek jár és kinek nem jár? Ezen az alapon a kinaiaknak sem jár. Mától fogva Magyarországhoz csatolom őket. :-)

Előzmény: Skorpió (644)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.25 0 0 645
Nem tévedek. Én is azt állítom, hogy nem abszolút kategóriák (lásd nki. álláspont vs. személyes véleményem)

Rajtad múlik, mit tartasz bűnnek, igazságtalanságnak, erkölcstelennek. És rólad is árulkodik.
Előzmény: Skorpió (643)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 644

Jár-e a tibetinek szabadság, szabadságjog (freedom), mint mindenkinek -e sártekén?

Pont annyí, mint egy kínainak. Ha a függetlenségre gondolsz, akkor nem jár. Az autonómia egy reális lehetőség, de ehhez a tibetieknek is tenni kell valamit.

Előzmény: waxxablaze (641)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 643
Amely fogalmakat te használsz, úgy mint "igazság", "bűn", "erkölcs" nem abszolút kategóriák. Itt tévedsz.
Előzmény: yi-dvags (640)
kábelbúvár Creative Commons License 2008.03.25 0 0 642
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 641
Attól még az elnyomás tényén, a szabadságjogok megsértésén nem változtat a nemzetközi közvélemény. Max letagadja, elhallgatja, titkolja, vagy épp csak félrenéz.

Mindig ezen a függetlenség izén rugózol. Először maradjunk már az eredendő kérdésnél. Jár-e a tibetinek szabadság, szabadságjog (freedom), mint mindenkinek -e sártekén? (ENSZ Emberi Jogok, ha nem lenne világos miről van szó).

Vagy nem?
Előzmény: Skorpió (639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!