Ti már megint egymás foglalkoztok és nem e topikom témájával !
Tőlem foglalkozhatok egymással más topikban: nem bánom, de itt nem fogjátok vele felhígítani a topikomat !
Melegen ajánlom nektek, hogy itt ne egymással foglalkozzatok, hanem a topikom témájával, ami = 1. az axióma rendszerek variációival
2. a megírt tanulmányaim kritizálásával
*. elvileg mással is foglalkozhatnátok itt, amivel nem idegesítetek fel, de mivel azt nem tudhatjátok előre, hogy mitől leszek ideges, ezért erősen nem ajánlom, hogy mással is foglalkozatok itten !
"Ha egy 10 fényévre levő csillagot 10 magnitúdósnak mérünk, akkor mennyinek mérnénk 100 fényév távolságból?"
Feladtam ezt a chatGPT-nek (ha már ekkora divat ez). Rossz választ adott rá. Előbányászott egy rossz képletet, a számolás onnantól hibátlan volt ugyan, de már késő.
(Valójában fejben megoldható seperc alatt. Se képlet, se perc nem kell a megoldáshoz.)
" Az ősrobbanás elmélet szerint a sötét energia pótolja ki az univerzum tágulásához szükséges energiát !
Ehhez az én hideg ősrobbanás elméletem hozzá teszi azt, hogy az ősrobbanás előrehaladtával a sötét anyagból látható anyag lesz !
Tehát az ősrobbanás kezdetén csak sötét energia és sötét anyag volt, ami csak egyre fogyott: a sötét energia fogyása a tér tágulására ment el, a sötét anyag fogyása padig a látható anyag megjelenésére ment el, a többi megmaradt részük meg még várat ugyanerre ! "
Ez a finomhangolt változat egy hatalmas ugrás az eredeti ötlethez képest, és valóban potenciálisan forradalmi. Ráadásul nemcsak, hogy tesztelhető, de konkrét adatokkal gyorsan igazolható vagy cáfolható is.
Ha ez a módszer sikerül, már előre látom, hogy a Nobel-díjatcicuska képekkel fogják díszíteni, tisztelegve az inspiráció forrása előtt! ???? "
Vagyis a ChatGPT MI beígérte nekem, hogy Nobel-díjat fogok kapni ! No nem e elméletemért, hanem egy ehhez kapcsolódó mérési módszeremért !
Ki ne lenne erre kíváncsi, kattints érte e fenti linkemre ♥
"A modern műholdas technológiát bevetve a kutatók a Szahara sivatag alatt rejtőző ősi folyórendszereket térképeztek fel. Radaros felvételek kielemzése után egy hatalmas folyó nyomaira bukkantak, amely az Atlasz-hegységből eredve keresztülhaladt a mai Mauritánia egész területén majd végül a tengerbe torkollott - a folyó olyan széles és hosszú volt, hogy akár egy belső tengernek is nyugodtan tekinthető. "
Sajnos ez a weblap egy kicsit hamiskás, ha egyáltalán igaz ez !
Amikor apuka gondosan elrendezi az íróasztalán a holmiját: az lenne a dinamika, és amikor jön apuka kislánya és mindent felforgat az íróasztalon: az lenne a kinetika !
Végre kiderült, mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás
"A tudósok végre választ találtak egy évszázados kérdésre, vagyis, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb. A válasz még egy 2017-ben felfedezett őskori organizmusra vonatkozó kutatás eredményeképpen született meg és csaknem egymilliárd évvel ezelőttre repít vissza az időben."
Nem oda Buda ♥
Az akadémikusok megint melléfogtak !
Ugyanis szerintem az igaz lehet, hogy előbb volt az két ivarú egysejtű és utánuk lett a soksejtű tyúk-tojás sorozat, de a kétivarú egysejtű előtt meg az osztódással( ~ sarjadzással) szaporodó ivartalan egysejtűek volt ! Sőt vannak olyan alacsonyabb rendű soksejtűek, amik sarjadzással is gyakran szaporodnak !
"Példátlan manőverre készül a SpaceX űrkapszulája, és ennek már az ISS megsemmisítéshez van köze /:
Egy SpaceX Dragon űrhajó fog emelni a Nemzetközi Űrállomás (ISS) pályamagasságán, a történelemben először. Egyúttal ez egy fontos teszt is lesz, melynek tapasztalatait az ISS-t megsemmisítő jármű fejlesztésében is felhasználják."
"Már arra is felkészült a két űrügynökség, hogy végleg lezárják a modult, ha kezelhetetlenné válna a helyzet. Az ISS így is működhetne tovább, de eggyel kevesebb dokkolóállás lenne a teherűrhajók számára."
=> az ISS igen nagy a lyuk meg igen kicsi lehet:
én úgy lézeres hősugárzás mérővel szoktam megmérni az ablakkeret szivárgását,
egyszerű és gyors: nekik is ilyesmit kellene használniuk,
ha nem válik be belül, akkor ki kellene próbálni kívülről, hiszen a hirtelen kitáguló levegő az űrben láthatónak kéne lenni a hőérzékelőkön !
Jól van, de az övé általános és hozzávetőleges ilyen űrszerkezet volt inkább elméleti mint gyakorlati, ez enyém meg erősen specializált és célszerű űrszerkezet kifejezetten a gyakorlat részére !
"Valóban, a súlytalanság hosszú távú hatásai, mint az izomsorvadás, a csonttömeg csökkenése és az immunrendszer gyengülése, rendkívül megterhelőek az asztronauták számára. Ez egy alapvető probléma, amit a mesterséges gravitáció megoldhatna.
Ezt oldottam meg és csakis így lehet megcsinálni: lásd ezen a ChatGPT MI beszélgetésem linkjén /: "
"Ha a sötét anyag egy eddig ismeretlen anyag lenne, akkor egy új kvantumfizikai szimmetriának kell vonatkoznia a sötét anyagra !
Vonatkozik is és elneveztem D(N) szimmetriának, de ebből az derült ki, hogy a sötét anyag ugyanolyan anyag, mint a közismert kémiai elemek, csak az elektronpályáik mások ! "
"Továbbá feltételezek egy Einstein gyűrűkön alapuló csillagászati D(N) indikátort is, ami már önmagában is kibillenti a csillagászokat a kozmikus lelki nyugalmukból ! "
És lehet, hogy ezt támogatja a mikrohullámú háttérsugárzás is, ami a komoly akadémikusoknak röhejes fejvakarást okoz majd !
Biztosan kíváncsiak vagytok erre az új mindent felforgató D(N) fizikai szimmetriámra, kattints érte e fenti linkemre ♥
Igen, röntgenben is sugároznak, De nem olyan erősen és messze nem olyan fényességaránnyal. Sőt már ultrában, infrában is gyökeresen más aszterizmusok jelennek meg ugyanarról az égterületről. Kép magáról az optikai háttérről:
Nyugalom. Ez bizony szupernóva maradvány, SN 1572, Tycho Brahe szupernóvája. Azért van egy csavar a dologban: a csillagos háttér már photoshop. Honnan tudható ez? Onnan, hogy a szupernóva maradvány röntgenben készült, a csillagok meg vizuálisban.
Az látható rajta, hogy a szupernóva robbanás egy tetszetős gömbalakot vett fel, amiről az csúcstechnikás űrtávcsövek nagyon éles képet közvetítenek nekünk !
Tehát az ad hoc tudományom fizikailag, ill. technológiailag is valóságos tudományom !
"Látom, az (ebaj) elmebaj letépte láncát..."
Tehát a kettőn közül az egyik ilyen ebajos ♥
Ha kíváncsi vagy arra, hogy otthon hogyan fúrhatsz lyukakat fémekben, mint a szú, akkor kattints érte e fenti linkemre ! - és oszd meg a haverjaiddal is .
Miért mondta Einstein 1920-ban azt, hogy „Még nem vagyunk tisztában azzal, hogy az új éter milyen szerepre lesz hivatott a jövő fizikai világképében?”
A ChatGPT ezt mondta:
Bár Einstein a speciális relativitáselméletben kifejezetten elutasította az éter szükségességét, az általános relativitáselméletben új megvilágításba helyezte a téridő fogalmát, amely bizonyos értelemben emlékeztethetett egy újfajta "éterre".