Keresés

Részletes keresés

Évi5 Creative Commons License 2005.08.26 0 0 725

Korábban láttam valakinél (ha jól tudom, Michelke) multicolor rózsákat, művészrózsákat.

Van valakinek tapasztalata velük kapcsolatban? Illatosak? Érzékenyebbek esetleg a hidegre, betegségre, stb.?

A Starkl mostani katalógusát nézegettem, van benne pár szép darab. Néhány belőlük:

Scentimental

Henti Matisse művészrózsaHarry wheatcroft művészrózsa
vacmarek Creative Commons License 2005.08.25 0 0 724
Kedvenc rózsám, a tő már nagyon öreg, de az idén - szokásától eltérően - másodszor is virágzik.
törökszegfű Creative Commons License 2005.08.24 0 0 723

Sziasztok!

Nekem is ez a problémám csak éppen a fútórózsám tövénél sárgul és utána potyog le a levele. Már három éves és idén egy szem virágja sem volt, és csak most 2-3 hete kezdett el igazán futni. Tavaj volt rajta virág. Mit csinálhattam rosszul!? Segítsetek, hogy hogyan metszem, egyáltalán kell-e most télire metszeni vagy csak tavasszal. Betakarni földel kell-e télire int a bokros rózsákat igaz ahozz sem értek csak imádom őket.

dithke_ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 722
Sziasztok! Tudtok segiteni, a rózsáimnak a levele, elkezdett foltosodni, sárgul és lassan lehull, mi lehet a baja, az alsó leveleknél, a teteje a friss hajtás az hibátlan.

A másik hogy tavasszal vettem egy futórózsát, szinte alig virágzott, most is csak tekergettem a konzol körül, de virág sehol sincs rajta, miért szerintettek, létezik hogy csak egyszer virágzik egy évben?
medvemacs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 721

Nézd, mit találtam:

remélem, tudnak segíteni.

Előzmény: Kiskertész (717)
titecs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 720
Az enyém inkább ilyen, bár ennél is világosabb.A képen a rózsa nem az enyém, a netről való.
Előzmény: tücsökmadár (718)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.08.22 0 0 719

Kiskertész!

A remény élteti a ....RÓZSÁT!!! 

Szerintem bíztatsd, hátha akkor meggyógyul önerőből vagy az ajánlott segítségekkel!

Igazán lár lenne érte! Mennyi embernek okozott örömet így távolból is!

Fel a fejjel! Hátha Titecsnek is ilyen rózsája van, s akkor egy újabb reménysugár, hogy virul még az vagy olyan rózsa a kertedben!

Tücsökmadár

Előzmény: Kiskertész (717)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.08.22 0 0 718

Szia Titecs!

Tennél fel a lila rózsádról képet? Hátha olyan, mint amit Kiskertész éppen sirat!

Tücsökmadár

Előzmény: titecs (715)
Kiskertész Creative Commons License 2005.08.18 0 0 717
Még nem tudom. Reménykedem, hogy nem.
Előzmény: medvemacs (716)
medvemacs Creative Commons License 2005.08.18 0 0 716

És maga a növény is kiszáradt? Mert ha nem, akkor vszeg még idén kilevelezik újra.

Létezik egy növényvédelmi kutatóközpont, talán a Kertészeti Egyetem vagy a GATE részeként, nem tudom - arra emlékszem, hogy mikor jó 15 éve betegeskedett a meggyfánk, küldtünk nekik a fertőzött levelekből és ők ez alapján javasoltak valami vegyszert (meg megmondták a kártevő nevét). Neten vszeg könnyű rájuk keresni.

Előzmény: Kiskertész (713)
titecs Creative Commons License 2005.08.18 0 0 715
Sziasztok!Egy csomó kérdésem lenne hozzátok:) Szeretnék egy kis rózsakertet, mert elég üres az udvar.Rendeltem is már hozzá 10 növénykét,csak azt nem tudom mikor ültessem, hogyan, mivel trágyázzam.A rózsákat majd szept-okt-ban kapom meg. Van esetleg olyan oldal a neten, amit érdemes megnézni hogy milyen elrendezésben tudnám őket elültetni, hogy tényleg szép legyen?Vagy esetleg nem raknátok fel képet a saját kertetekről? Illetve van a házikónk mögött egy nagyonszép lila rózsa,elég öreg már,/ 3 éves koromban ültette az apukám/ Őt át lehetne ültetni olyan helyre ahol szemelőtt van?Nagyon helyes,nem bokros hanem egy 1,5 méter magas 5 centi D-jű törzsön hoz rengeteg virágot.
agicza Creative Commons License 2005.08.17 0 0 714
Hajjaj, akkor tényleg csak a tavaszban bízhatsz... :-( sajnálom. Talán egy kis búfelejtőnek megteszi ez két néhány kép, hátha jobb kedvre derít! ;-) Az első egy futó, Polka névre hallgat, a másik Fréderic Mistral, bokorrózsa, és mindkettő Meilland:

polka

mistral
Előzmény: Kiskertész (713)
Kiskertész Creative Commons License 2005.08.17 0 0 713

Sajnos úgy néz ki, hogy vége. Az összes levél leszáradt és lehullott róla:(((

Még halványan abban reménykedem, hogy tavasszal talán kihajt újra.

Előzmény: agicza (712)
agicza Creative Commons License 2005.08.17 0 0 712
Tényleg, Kertészke, az a nagyon szép, lilás rózsád végül megmaradt vagy kipusztult?
Csali42 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 711
A lényeg lemaradt: az illatuk viszont most -ebben a kis eső szünetben-  fantasztikus!!!:)))
Előzmény: Csali42 (710)
Csali42 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 710

Az enyémek is eléggé szomorkodnak, pedig errefelé nem volt nagyon nagy eső ( jaj, remélem nem kiabáltam el!!). Ami engem foglalkoztat, az az, hogy a sok csapadék hatására nagyon elkezdtek hajtani, és nem tudom beérnek-e ezek az új hajtások tél előtt. Persze ez csak költői kérdés..., majd jövő tavasszal kiderül:)

Üdv: Csali

Előzmény: kozak26 (709)
kozak26 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 709
Eso utan csak az en rozsaim latszanak ugy, mintha egy uthenger gazolt volna vegig rajtuk?

Ugy nez ki egesz heten eso lesz, pedig most viragoztak ujra a rozsak...
hasand Creative Commons License 2005.08.10 0 0 708

Jéééé!

Tényleg. Itt rendesen látszik.

Az otthoni gépemen csak az én hozzászólásom 5*-ös betümérettel jött be.

=:-?

Előzmény: Kiskertész (707)
Kiskertész Creative Commons License 2005.08.09 0 0 707
Miért, mi a baj vele? Én semmi különöset nem látok rajta.
Előzmény: hasand (705)
Kiskertész Creative Commons License 2005.08.09 0 0 706
A levirágzás után mindig vissza szoktam vágni. Utána jött rá ez a baj, így már nem nagyon van mit visszavágni rajta. De most úgy néz ki, hogy talán megállt. REMÉNYKEDEM!
Előzmény: ZsuR (704)
hasand Creative Commons License 2005.08.09 0 0 705

Tudja valaji, hogy a 696-os hozzászólás utólag miért lett ilyen kiabálós?

Pár napja még nem így nézett ki.     8-[

ZsuR Creative Commons License 2005.08.05 0 0 704
Probaltad visszavagni (legalabb egy-ket agat)?
Előzmény: Kiskertész (700)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.05 0 0 703
Meg ezek is hasonloan dolgoznak:

Brolly, Denarin, Funginex, Nimrod T, Saprol, and Triforine DC (1, 2, 4, 8).
Előzmény: hugi28 (702)
hugi28 Creative Commons License 2005.08.05 0 0 702

Szia Kiskertész!

azt hiszem ezt elvitte a diplokarbonos levélfoltosság.

Nálam is ez történt tavaly.

Ajánlom rá a Saprol nevű szert ( jó a rozsda és más levélbetegségek ellen is) , sajnos itthon nem, csak Ausztriában kapható.

Az itthon kapható szerek közül sajnos egy sem segített. (fundazol, champion, buvicid)

Csali42 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 701

Ó, Ti szegénykék!

Tényleg nem túl szívderítő látvány:((

A levele (színe, fonákja) milyen? Innen távolról még akár rózsarozsda, egyéb más gombabetegség is lehet, talán...

Még egy kérdés: nem hajt esetleg a levélhónaljakban új hajtásokat?

Azért kérdezem, mert tavaly nálam is nagyon elkapta az egyik tövet a feketefoltosság, teljesen kopasz lett nyár közepére, de aztán kihajtott, így megmaradt.

Sajnos nem vagyok hozzáértő, talán a Növényvédelemben, közeli levél-képek alapján, jön segítség.

De remélem az együttérzésem is valami...:)))

Kiskertész Creative Commons License 2005.08.04 0 0 700

HELP!!!

A gyönyörű lila rózsám, ami ilyen volt, ilyen lett. Pedig már meg is permeteztük több féle permetszerrel is. És sajnos amit lebújtottam belőle, azok is tönkre mentek. Félek, ez sem éli túl. A mellette lévőknek szerencsére nincs semmi bajuk. Mit tegyek. Van valakinek ötlete?

Csali42 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 699

Itt van két másik Márk Gergely rózsa cserébe-hálából! :) A Brassó pl. vármegyéről kapta a nevét.:

Brassó - teahibrid

Hír a Budapest Portálról:

Augusztus 3. szerda

10.00

Dr. Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes megnyitja a margitszigeti rózsabemutatót, és díjat ad át Márk Gergely rózsanemesítőnek.  A nemesítő Lippay János nevű rózsafajtája 2005-ben a római rózsaverseny floribunda kategóriájában harmadik helyezést ért el. 

Helyszín: Margitsziget Rózsakert ( A Palatinus strand közelében )

(forrás)

Lippay János emléke

ki is Ő?

Lippay János emléke - polyantha

Bocs, ha hosszú lett.

Előzmény: hasand (698)
hasand Creative Commons License 2005.08.04 0 0 698

Örülök neki!

Így szoktam visszahallgatni a kabarékat, meg az éjszakai jazz mqsorokat.

Előzmény: Csali42 (697)
Csali42 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 697

Szia,

nagyon köszönöm, meg is hallgattam már!

Előzmény: hasand (696)
hasand Creative Commons License 2005.08.01 0 0 696

Stimmel!

www.radio.hu 

kiválasztod a "hangtár"-t, itt a Kossúthot, dátum (júl. 28. 20 óra 5 perc)

és meghallgathatod.

Aranyemberek
Márk Gergely rózsanemesítő Szerkesztő-riporter: Pais Judit (A 2005. február 22-i műsor ismétlése)

Minden vármegyéröl nevezett el rózsát.

Támogatókkal létre kívánja hozni azt a parkot, ami léptékarányosan ábrázolja a történelmi Magyarországot.

Egy-egy vármegye 30-60 töböl áll, mérettöl függöen. A vármegyék között sétáutak vezetnek. stb

Előzmény: Csali42 (694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!