Keresés

Részletes keresés

Csupka Creative Commons License 2005.09.03 0 0 769
Közben átfutottam az angolkertes topikodat is (és betettem a kedvencekbe ;)) szóval igen, az egyetlen baj velük, hogy nagyon rövid ideig tartanak a virágaik, 2 nap után végük, ha kinyíltak, de nekem többször vitte el őket egy erősebb szél. És akkor a legszebbek, ha ki vannak nyílva.......
Előzmény: agicza (767)
Csupka Creative Commons License 2005.09.03 0 0 768

Ezt a hármat én az Érdi Berkenye faiskolában vettem akkor ez volt nekik (ez tavaly októberben volt, mind a három tő megeredt és gyönyörűséges bokrok már, több ággal, dúsan hajtanak, virágoznak. ) A Berkenyének egyébként van egy nagyon szép rózsakertje is, érdemes megnézni. Érdről kifelé a 6-os út mellett vannak, valami autószalon van még ott.

Honlap:

http://www.erdi-berkenye.hu/termekeink.htm

Előzmény: agicza (767)
agicza Creative Commons License 2005.09.03 0 0 767
Szia, Csupka, ezek szerint hasonló az ízlésünk... ;-) Ha megmondod, Te honnan szerezted be az angol rózsáidat, akkor cserébe én is elárulom, hogy kétfajta Austin-t kapsz itthon: Graham Thomas-t és Abraham Darby-t a gödöllői csomagküldők őszi katalógusából, meg kúszó Eden-t, vörös verziót is, Szőregről. Képekért nézz be az Angolkert topicba, ide: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9121491
:-D
Előzmény: Csupka (766)
Csupka Creative Commons License 2005.09.03 0 0 766

Sziasztok rózsakedvelők!

Végignéztem a képeket, gyönyörű növényeitek vannak, a szőregiek honlapjának nagyon örültem, vagy fél évvel ezelőtt kerestem a a honlapjukat és akkor nem találtam. Nekem is vannak rózsáim (teahibridek, floribundák, futók, törpék és a kedvenceim, az angol rózsák, ebből 3 tő: Winchester Cathedral, Hickery Hill és Tower Bridge.)

Futórózsák: két tő Golden Showers nevű, ezek olyan 2,5-3 méter magasak és rengeteget virítanak, szép sárgák, aztán van Swan Lake (ez fehér icipici rózsaszínnel ) Rosarium Uetersen (ez gyönyörűséges tiszta rózsaszín) van egy Orange nevűm (ez nagyon szép sötét barack). Van egy tő Margaret Merrill (ez hófehér) és egy sötétvörös, ami azt hiszem, Ingrid Bergman, meg egy középrózsaszín (Bel Ange). A törpék közül az egyik téglavörös, (ennek nem tudom a nevét) a másik az a the Fairy nevű kúszó rózsaszín.

Az kérdezném, hogy nem tudtok-e valahol olyan helyet itthon ahol foglalkoznak un, régi v. heritage rózsákkal (Bourbon, Portland) mert ezeket max. külföldről lehet megrendelni, de ettől valahogy tartok (bár a David Austen-féle honlapon szoktam nyálcsorgatni: http://www.davidaustinroses.com/english/ 

Köszi előre is!

agicza Creative Commons License 2005.09.03 0 0 765
Michelke, köszi szépen! Edent már szereztem, kúszó fajtát ráadásul, abból lesz a lugas a pergola fölé. :-) Ja, tudtad, hogy létezik piros virágú Eden is, Éric Tabarly néven?

Moxi, Bonica-t ne keress más színben, csak rózsaszín van - sajnos, de az talán az egyik legszebb fajta.... Megmondanád, hol vetted a tieidet?
Előzmény: moxi (761)
Michelke Creative Commons License 2005.09.03 0 0 764

Évi5!

A 745-ös hozzászólás művészrózsák neve:

- a piros-fehér csíkos, Scentimental

- a sárga rózsaszín Rose des Cisterciens

Mind a kettőt a Starkl-tól rendeltem. Mostani katalógus 40. oldalán van. De az utóbbi képe, mint azt te is láthatod nem teljesen olyan. A starkl fényképén, a katalógusban pirosnak látszik az, ami valójában rózsaszín, mint az én fényképemen.

Előzmény: Michelke (745)
Michelke Creative Commons License 2005.09.03 0 0 763
Nagyon kíváncsivá tettél! Képet nem tudsz mutatni róla?
Előzmény: moxi (761)
Michelke Creative Commons License 2005.09.03 0 0 762

Amit a csomagküldőktől rendeltem töveket elég jók voltak, mind megeredtek. De amiket a kertészetben szabadgyökeresnek vettem. Az első évben sokkal erőteljesebbek voltak. Csak a 2. évre egyenlítődött ki. A szabadgyökeresekkel csak az az egy bajom van, hogy nem tudják (legalábbis felénk) hogy mi a nevük. Kiírva is csak olyanok vannak, hogy piros tea, vagy ezüst-piros tea stb. Na meg közel se biztos, hogy az lesz belőle, amit igértek. Gondolom, csak véletlenül keverik össze. (Vagy mégsem?)

Ami azon a képen van ugyanaz mint az alattalevő. Bokorrózsa a Starkltól Tourbillon a neve. A mostani katalógus 41. oldalán. :-)

A másik bokorrózsám szintén onnan: Eden Rose. Ez a babarózsaszín, tömör, kerek bimbókkal.

A harmadik bokorrózsám (arról most nincs képem, mert a perenoszpóra lekopaszította) Romanze. Ez nem olyan mint a Starkl képén. Sötét rózsaszín egyenletesen. A virágja a teákra hasonlít, de ez is több virágot hoz egy száron. Nagyon kellemes, viszonylag erős illata van. Elég bő hozamú.

Azok a rózsatövek amiket tavaly ősszel csomagoltként vettem áruházakban. Borzalamasak lettek. Kb. a fele eredt csak meg. Ami megeredt, az is igen gyenge lett. Talán majd jövőre már erősebbek lesznek.

Előzmény: agicza (757)
moxi Creative Commons License 2005.09.03 0 0 761

Sziasztok!

Vettem 3 éve 2 Bonica névre hallgató világos rószaszín konténeres rózsát. egész nyáron virágzik,és egyszerre kb70-100 körüli virágot nevel. Nem értek a rózsákhoz, de a talaj nálunk ért hozzájuk, mert mindegyik gyönyörű.  Szeretnék ilyen típusú rósát venni még de más színben, nem tudom hogy keressem, milyen néven.Talán polyantha, de nagyon nem értek hozzá. Kb 80 cm magas nagyon dús bokor egy száron rengeteg virággal. Semmire nem érzékeny, és főleg gyönyörű. Sárgát szeretnék ilyenben. Sos..

Kiskertész Creative Commons License 2005.09.02 0 0 760

Ez a bordó rózsa volt idén a kedvencem. Most  újra ( talán negyedszerre) nyílik. De a sárgát is nagyon szeretem

agicza Creative Commons License 2005.09.02 0 0 759
Titecs, az árak itt vannak:
http://invitel.hu/szoregvirag/meilland.htm
A 'normál' rózsáikat érdemesebb máshonnan, pl. kertészetektől megvenni, úgy sokkal olcsóbb, a szőregiek azokat nagyon drágán adják. A Meilland-rózsákat viszont máshonnan úgysem tudnád beszerezni, és azok kb. azonos árfekvésben vannak, mint a csomagküldők által kínált fajták.
Előzmény: titecs (758)
titecs Creative Commons License 2005.09.02 0 0 758
Agicza most néztem meg a szőregiek honlapját....jajj de gyönyörűek a rózsáik!!!Én is gondoltam rendelni tőlük tearózsákat, azt megírnád hogy a 2 csomagküldő áraihoz képest kb. Ők milyen áron árulnak rózsákat?
Előzmény: agicza (757)
agicza Creative Commons License 2005.09.02 0 0 757
Michelke, gyönyörűek a rózsáid! :-))) Normális minőségű töveket kaptál a törpés csomagküldőktől? Meg tudnád mondani, hogy a 746-osban a közelkép melyikről készült?

A szőregi rózsákról: szabadgyökereseket rendeltem tőlük tavasszal, a húsz darabból kettő nem bírta a strapát, de az is valószínűleg az én hibámból, a többi viszont megeredt és már virágzott is. Ősszel még beszerzem az újakból azt a jó néhányat, amit a Meilland hivatalos oldalán már nagyon régen kinéztem és majd képes beszámolok... ;-) http://www.meilland.com/
Előzmény: Michelke (756)
Michelke Creative Commons License 2005.09.02 0 0 756

A double Delight-ot szabadgyökeresnek vettem ősszel egy helyi kertészetben. De már találkoztam áruházakban is (talán Tesco) előrecsomagoltként is.

A rózyák az utcán a vannak kint, bent csak 3 bokorrózsám van. De ha most csinálnám, már kintre is azt tennék. Nagyon mutatósak, 1,5-2 m magasra megnőnek és viszonylag igénytelenek. Azokat is katalógusból rendeletem, de már nem tom, hogy STarkl v. Sieberz-től.

Előzmény: Évi5 (754)
Évi5 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 755

He-he! Legalább nem csak én vagyok kínban; hogy milyen rózsát vegyek? Melyiket?

Meg: Hú de szép, nekem is kell ilyen! Meg ez is! Meg még ezt! Ezt is akarom....

Ráadásul én kb. 35 km-re lakom tőlük, így akár el is mehetnék hozzájuk, de nem merek. Ha én egyszer oda bekerülnék... Sajnos/szerencsére nincs sok pénzem, így nem tudom elhozni az összeset.

Előzmény: oncika (748)
Évi5 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 754

Köszi szépen!

Double Delight-ot nagyon szeretnék, de még nem találkoztam vele sehol sem.

A Starkl katalógusát lapozgattam, emlékeztem rá, hogy te rendeltél már tőlük művészrózsát. Fényképen gyönyörű szépek.

Szép lehet a kerted, ha ennyi gyönyörű rózsáid vannak.

Előzmény: Michelke (753)
Michelke Creative Commons License 2005.09.02 0 0 753
Van pár tövem, de igazán illatos alig van köztük. A pálmát a Double Delight viszi, mind illatban bint küllemre.
Előzmény: oncika (752)
oncika Creative Commons License 2005.09.02 0 0 752
És hozzáképzelem azt az illatot ami a kertedben lehet. Háát. Valami csodálatos lehet a kerted.
Előzmény: Michelke (750)
Michelke Creative Commons License 2005.09.02 0 0 751
Michelke Creative Commons License 2005.09.02 0 0 750
sövény rózsa, Rumba
Michelke Creative Commons License 2005.09.02 0 0 749

Ez a kedvencem. Szinte kerek bimbója van, a szirmai is kerekek. Illata nagyon enyhe.

Első évben csak nőtt. A második év tavaszán (vagyis idén) rengeteg virágja volt. Nagyon sokáig virágzott. Ilyet én még nem is láttam. Ahogy öregszik, úgy lesz egyre sötétebb. De megmarad a babarózsaszín kategóriában.

Aztán egész nyáron nem hozott új virágot. Most megint van rajta egy kevés.

oncika Creative Commons License 2005.09.02 0 0 748

Ez gyönyörű!

Megnéztem a szőregi honlapot. Nem kellett volna, most a bőség zavarával kűzdök. Mindegyik gyönyörű. Most milyen rózsám legyen? Na nem baj, majd választok a szépségek közül. Szerintem legnagyobb esélye azoknak van, amiket eredeliteg kérdeztem tőletek. Mégegyszer köszönöm a segítséget.

Előzmény: Michelke (746)
Michelke Creative Commons License 2005.09.02 0 0 747
A másik:
Michelke Creative Commons License 2005.09.02 0 0 746
Bokor rózsákról ritkán hallani. Azért én most megmutatnám az enyémeket:ez egy szál!
Michelke Creative Commons License 2005.09.02 0 0 745
Ők azok.
Előzmény: Évi5 (742)
Michelke Creative Commons License 2005.09.02 0 0 744

Én rendeltem tőlük kettőt.

Nem túl illatosak.

A piros-fehér cirmos elég jó hozamú. Egy száron több virágja van, nem túl nagyok. (Bár még fiatal tövek)

A másik művész egy sárga-rózsaszín. Hát, az én tövem elég satnyácska. A virágja ennek is hasonló ritka szerkezetű. Ha találok képet, felteszem.

Előzmény: Évi5 (725)
oncika Creative Commons License 2005.09.02 0 0 743

Szia Évi!

Ezekre gondoltam, ami az első két kép, köszönöm szépen. Már csak az elsőnek a neve kellene valahonnan...

Előzmény: Évi5 (740)
Évi5 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 742

725-ös hozzászólásomhoz tud esetleg valaki válaszolni?

Oncika: az említett hsz-omban van egy ahhoz hasonló rózsa, amit keresel.

Évi5 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 741
Kicsit elcsúszott a kép és a szöveg, de remélem, érthető.
Előzmény: Évi5 (740)
Évi5 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 740

Szia oncika!

Feltöltöm neked a képeket. Ezekre gondoltál?

No.9 rózsája, melynek neve ismeretlen:

Kétszínű, piros, fonákja fehér. Ilyen rózsát találtam a szőregi áfész honlapján. Erre gondoltál?

Alliance KEImateoAlliance KEImateo

A szőregi áfész honlapja, ahol ez a rózsa van: http://invitel.hu/szoregvirag/meilcutfr.html

Ezt a fajta rózsát csak vágott virágként lehet megvenni náluk, de van hasonló, melyet tövesen is meg lehet vásárolni.

Pl.: Gipsy

Előzmény: oncika (731)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!