Dunaharaszti és a Petőfi híd között dézsából öntötték, majd Budán nagyon esett, és jég is jött. A budaival együtt a Nyugatinál ömlött. Tőlünk nem messze eléggé esett. Nálunk kb. 10 percig enyhén. De már mindenhol süt a nap, és erősen párás a levegő.
Gratula a vizsgához! :o))
Házi feladatnak mi prezentációt kaptunk. Még nem vagyok kész vele. Mindjárt nekiállok. :o)
Itt is esik (végre). :) Helyreállt a rend, azért a 30 fok sok volt már. Éjszaka nem tudtam aludni a melegtől. De tegnap nem esett, jelentem levizsgáztam élettanból. A sikerességben vannak kételyeim, mert a fele kifejtős kérdés volt, és pont az izmokat nem tanultam meg rendesen, amiből két sokpontos kérdés is volt (ezt úgy kell érteni, hogy a 80-ból cca. 20-at alapból elvesztettem). Szóval lehet, hogy novemberben újrázok. De bizakodó vagyok, mert kiderült, hogy az izmos kérdéseket senki se tudta, és a perzsa barátnőm első kérdése az volt, hogy hol termelődik a tiroxin -- más néven a pajzsmirigyhormon. Ezen le is fagytam egy pillanatra, mert öt hormonból lehetett választani, hogy leírjuk részletesen, hol termelődik, mi szabályozza és mit csinál a szervezetben... Miért azt választotta, amiről egy ilyen alapdolgot nem tud? Na, mindegy, ha a tanár nem akar sokat javítani novemberben, akkor lehet, hogy bőkezűen osztja majd a pontokat. Most vettem anatómiakönyveket meg -atlaszt, mert kedden jön az anatómia, legalább abból akarok már egy tisztességes egyest a ketteseim mellé. ;P (Itt az egyes a legjobb jegy.)
A középkorban tényleg inkább várak épültek, nem volt olyan fejlett kulturálisan még az ország, mint nyugaton, a 18-19.században elég sok kastély, kúria épült, csak ezeknek a berendezése megsemmisült vagy ellopták 1945-ben, alig néhány berendezése menekült meg, az épületek egy része is elpusztult a kommunizmus alatt vagy a rendszerváltás utáni közöny miatt.
hát igen, nálunk rendesen betett a török és 1945-ben a szovjet hadsereg, plusz a kommunisták vezette helyiek, akik széthordták a berendezést, a kommunista rendszerben meg az épületeket hagyták szétrohadni, a rendszerváltás után pedig sok helyen tovább pusztultak az épületek