Tóth Csitta vagyok Soltvadkertről és egy 1965-ös Solexhez keresek hátsó lámpabúrát. Ez még a kicsit tojás illetve hatszög alakú búra, nem pedig a mostani négyzet alakú. Az e-mail címem a könnyebb elérésemhez: virpity@live.ca
Hát akkor szerintem nézd meg te is a Villám Francia tananyagát, mondjuk a Praxist, ami már középfoktól megy azt nem tudom, hogy hol lehet leszedni, csak az alapfokét, deha te sem találod, akkor még van a Kreatív oktató anyaga, hátha segítség lesz számodra!
A kreatív anyaga felsőfokig visz, de mivel én teljesen kezdőként estem neki, nekem első neki futásnak az nehezebbnek bizonyult, mint a villám tananyaga!
Semmi baj.Nem is az a problémám,mert elég régota kint vagyok és ohatatlanul adodnak beszéd helyzetek.Nekem igazándibol az a problémám, hogy még a (menni,venni,kenyér,enni)-féle párbeszédnél tartok és nem tudok tovább lépni.Lehet a korombol adodoan nem fog ugy az agyam vagy nem tudom.Hiába olvasom a conjugasont is ,én magyarul gondolkozom és ugy is akarok beszélni,ez a baj.
Nekem itt azt javasolták, hogy gyakoroljam az élőbeszédet folyamatosan, én mondjuk itthonról tanulom,
de olyat is írtak javaslatnak, hogyha kinn élek, akkor menjek ki az utcára és ott álljak le társalogni stb.
Szóval én pl. ezért is keresek olyanokat, akik még elején járnak a tanulással, mert ez szerintem nagyon jó ötlet,
és ha ott élnék így is tennék...de így itthon nehézkes, viszont mivel az ötlet nagyon jó, célszerűnek tartom,
hogy akkor már az első leckéktől kezdve gyakoroljam így.
Egyébként angollal vagyok pont így, de franciával már ezt a problémát - passzív tudást - elszeretném kerülni!
Szóval szerintem te meg ne félj, és tényleg menj ki az utcára társalogni..., egy haverom hasonlóan van,
mint te, ő is nem mer társalogni pedig tudja a nyelvet és kinn is él már, de max. csak a munkahelyén "gagyog" valamit,
de amikor bulizni hívják el stb. egyszerűen inkább lemondja, mert "fél"! Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy te is "félsz", de remélem érted, hogy mit szeretnék tudatni veled! :)
Természetesen én is segitek olyan dologban amit már átéltem. A fiam már itt jár iskolába január ota,és most megy tovább tanulni.Ugy-hogy volt mit intézni ez idő alatt.
Sziasztok.Lakik valaki erre bain de bretagne környékén,vagy Rennes.Egy kis nyelvtanulási segitség kellene.Jó lenne ha valaki tudna MSN-en,vagy SKYPE-on keresztül segiteni.Ott tartok hogy majdnem teljesen meg értem őket csak beszélni nem megy.A munka helyen már eltudom adni magam de társalogni nem tudok.Ezen mulik a CDI-m.
Igen Ő az,,ez nagyon nagy segítség volt tőlled,,,mindenképpen megnézzük közelebbről is:)....
Csak kíváncsiságképpen,egy síma álagos kávézóban egy reggeli,kb hány euróból jön ki? nem akarok filléreskedni, cak kíváncsiságbol kérdem. Pl ha iszom egy kávét, egy szenviccsel,vagy süteménnyel....:)
Egyébként mi a tradicionális reggeli nálatok Franciában?