Egyik ismerősöm tavaly autóval ment Sartira és ott kerestek szállást. 4-en voltak és 45 euróért kaptak egy éjszakára szállást 4 személyre az Afroditi Apartmanba. Ez nem annyira rossz. Nem foglalkoztak az utazási irodával mert duplájáért adta volna. Más kérdés, hogy főszezonban el mer-e az ember indulni, hogy nincs előre foglalt szállása. Nekik szerencséjük volt.
Még január-februárban nem is egy helyről (Sartiban élő apartmantulajdonosoktól) 55 €/éj árat kaptam egy kétszemélyes apartmanra. Ez 7 éjszakára 385 €, ami Ft-ban 97 ezer körül mozog. Ezzel szemben fizettem a Dias Zeusnál 60 ezret kettőnkre, 7 éjszakára. Most akkor mi az olcsóbb????
Görögben személyes tapasztalatom még nincs csak neten néztem, de tavaly Bulgáriában és máshol is sokkal jobb és olcsóbb szállásokat lehetet lefoglalni mint amit az utazási irodák nyújtanak.
És ők sajnos a buszos utazást preferálják pedig sokkal többet látsz megismersz egy országból ha egyénileg utazol
Csak azt felejtetted el, hogy az utazási iroda is elég rendesen keres a bolton. Így ha Te közvetlenül a tulajtól veszed ki, még ha drágábban adja is, mint az utazási irodának, akkor is olcsóbban kapod meg :o
Mi amikor elkezdtük még januárban az utunkat szervezni, feltett szándékom volt, hogy Sartin egyénileg keressek szállást, neten keresztül. Kaptam több árajánlatot is, de mindegyik jóval drágábbra jött ki, mint ha a magyar utazási irodán keresztül foglaltunk volna. Így aztán nem maradt más, mint a Dias Zeustól rendeltünk csak szállást, egyéni úttal, ráadásul tavalyi áron, mert akkor még februárt írtunk. Ez azért van, mert egy utazási iroda egy egész szezonra kiveszi az apartmanokat, és rengeteg árengedményt kap a görög tulajtól. Ha Te egyénileg próbálod meg, akkor nincs árengedmény és bizony nagyon borsos árak tudnak kijönni. Hogy ott helyben találsz-e, azt nem tudom. Sok sikert!
Olvasgatom itt a fórumot de nem tudom kibogozni hogy kb hány százalékkal olcsóbb a szállás ha egyénileg megyünk. Igazából augusztus 21 re szeretnénk kiérni úgy néztem akkor van váltás. Az egy dolog hogy eggyáltalán lessz-e szállás de árba valyon mire lehet számítani. Négyen mennénk és egy apartmant bérelnénk. Ha van valakinek tapasztalata megköszönném a felvilágosítást.
Köszi, megnéztem. Hát lehet, hogy skót vagyok, de én 35 €-t nem adok egy szobáért egy éjszakára... :-(( Akkor inkább vagy a kocsi, vagy hálózsák, vagy sátor :-)
Valószínűleg az lesz, mármint hogy az autóban töltjük azt az egy éjszakát. Igaz, lesz nálunk sátor, de szerintem nem érdemes ilyen kis időre felütni. A Platanitsi kemping nagyon szimpi, és ha jobban utána nézel, Sykia felé több kempinget is találsz. Egy ismerősömék is mennek Chalkidikire kempingbe, de nem foglalnak előre, szerintük lesz hely. Ők a Lacarát favorizálják.
Hali Ludovicus!
Mi a Panorama appartmanba megyünk júli 27.-én, de busszal sajnos.
Itt még volt hely, de nem tudom, hogy most is van-e. Sarti Ófalu részében van, tehát
elég messze, Sart beachtől, de a pozítív benne, hogy állítólag az összes szobáról panoráma a tengerre. :)
Nem a lapkás fajta...a tartályos...mégpedíg a piros...elősször a kéket használtuk, de az izomlázat okozott...azért színeket írok mert nem tudom melyiknek mi a neve... A diákigazolványos dolgot nem tudom...lévén, hogy már egy vén p@cs vagyok... :)))