és izé... ha lehet ne menjünk már el itt mac vs. pc vitába! Nem hittéritö topic ez, megaztán még sosem volt eredménye.
Najó. Apple meg az ö switch kampánya. Csak arra volt jó, hogy megismertük Ellen Feiss kisasszonyt. :)))
nem akarok semmit csinálni a számból, tényleg lezártam a dolgot, mert mint eml§tettem, nem akarok provokálni Mac-et a Mac topicban.
Azért a dumám nem gáz, engedd meg, csak annyira, mint a Tied. Nem a levegôbe beszélek, három éve a munkaidômben én is Mac felhasználó vagyok, méghozzá a elég jónak mondott gépeken.
Hm, tényleg egy csomó érvet írnék, de meggyôzni úgysem foglak, nem is célom. Mindenki dolgozzon szépen úgy ahogy lehetôsége és szíve van!
Hajrá!
Köszi zsoltu, ez jól esett :-)
Nincs szükség bocsánatkérésre, nem haragszom, csak kicsit rosszul esett, hogy első körben ilyen választ kaptam.
Apple monitor: azért akartam azt is eladni, mert úgy többet kérhetek egy kicsivel :-))
Egyébként én is amellett döntöttem, hogy minél jobban eladni a gépet, aztán majd meglátjuk.
Sznobság/jobbság: Én is tudom, hogy a Mac sok mindenben jobb, csak a "xar pc" stílusú hozzáállások váltották ki belőlem a morgást.
Felhasználási terveim: DTP, de nem ilyen-olyan szuper óriásanyagok, egyenlőre csak kisebb, néhányszor tíz oldalas, egyszínes dolgok, esetleg kisebb színes munkák, azon kívül internet. Szóval kezdetnek alap, aztán, ha bejön, lehet tovább lépni.
Szerintem ezt a sznob-nem sznob témát akár le is lehetne zárni. Nem akarok szidni senkit, a lényeg marad:
Adott az alábbi PC, amit szeretnék régebbi Macintoshra, vagy esetlek k.p.-re váltani...
És kérem szépen, kerüljük a flame-t és az offolást. Akinek nincs konkrét üzleti ajálata, legyen szives ignorálni a beírásomat. Köszi.
Nálunk gond nélkül dolgozik együtt Mac és Win. Nyilván nem alapból, de kis körültekintéssel lehet be lehet üzemelni a vegyesfelvágottat. Kisebb gondok mindig adódnak, bár mostanában az OSX óta egyre ritkábban...
Ez a sznobizmus meg tényleg hülyeség, de adottságként kell kezelni, sajnos...
Én úgy vettem ki tgy szavaiból, hogy EGYÜTT kéne dolgoznia másvalakivel, akinek Mac-je van. Így ez OK. Az viszont, hogy vki azért nem ad melót, mert nem Mac-kel dolgozol, kb akkora sznobizmus, sôt, hozzá nem értés, mintha a vízvezetékszerelôt nem engedném be a lakásba, mert neki piros nyelű csavarhúzója van, én pedig a kékeket szeretem.
Pedig pont az első az, ami teljes mértékben érthetetlen. Ha egy munkaadó kompatibilitás hiányára hivatkozva nem ad munkát, akkor az egyszerűen csak annyit jelent, hogy nem ért hozzá.
Úgy, hogy adott egy vállalkozó, aki Macikkal dógoz. Ergo kompatibilisnek kéne lennem vele, de már mások is jelezték, hogy szívesebben látnák Macintosh-al a munkámat.
Amúgy nem akarok flame-t, csak rosszul esett barátunk beírása...
mi az, hogy a Mac-re kapnál munkát? Szerintem nyugodtan magyarázd el neki, hogy nem a gép dolgozik. Az csak egy eszköz. Ha valaki tehetséges, a PC-n is szépen dolgozik, ha fakezű, Mac-en is az marad.
Ôrület....
Ez olyan, mintha bemennél egy autókereskedőhöz, hogy el szeretnéd cserélni a wartburgodat egy alfára, mindegy milyen régire.
Szóval: ezért a gépért csak egy bazi ócska macit kapsz. Ennél többet tényleg nem nagyon lehet segíteni.
Nem azért akarok Mac-et, mert az "biztos de kafa", hanem mert arra kapnék munkát. Tudom, hogy ez a való világ, és hogy nem biztos, hogy annyira frankó lesz. De most ez kell, mert ezt kérik. Merthogy a megrendelők (DTP) jó része is van olyan sznob, hogy ha két jelentkező közül az egyiknek Macija van, nagy valószínűséggel annak adja a munkát. Ez van.
Amúgy nem a sznobság bánt, inkább a lesajnáló hozzáállás. :(
Kedves Telefongyula, üdvözöllek a való világban!
Igen, a régebbi PC-dért nem fogsz, vagy alig kapsz valamennyit.
Igen, a háromszor annyiért megvásárolandó hullámbádog PowerMac-ed ugyanakkora teljesítményt fog nyújtani mint az eladott PC-d, háromszor annyi pénzért, többször fog lefagyni, de ezzel legalább megvásárlod magadnak azt a felsôbbrendű sznob érzést, amivel a Mac-es tábor nagyobb része (tisztelet a kivételnek) rendelkezik.
És igen, a Mac-es tábor (tisztelet a kivételnek) nem segítôkész, sajnos.
Azért én szurkolok Neked, ha Mac-et veszel, vegyél. De csodát azt ne várj, hidd el.
Ne haragudj kedves w8800, ez most nem esett jól :-(
Igenis, el tudom képzelni, hogy valaki mondjuk vesz egy új gépet, a régebbi mondjuk már csak porfogó. Ennek megfelelően nem is csúcsmodellre gondoltam a gépemért, hanem pl. valami régebbi PowerMac-re, vagy kb 333-as iMacre. Remélem, már nem vagyok annyira mosolyogtató :-((((
tgy
P.s. Azt gondoltam, hogy a Mac-esek tábora segítőkészebb az "újoncokkal", akkor is, ha nincsenek százezreik új gépre...
Félig off:
Nem tudom ki látta a Tökös, a Török, a nö meg az ör c. francia filmeposzt.
Van egy bazari jelenet benne, ahol a sivatagban lévö oázis müszaki bazárjában 17"-so TFT figyel a polcon, illetve elsö szériás iBook.
:)
Igen, igen. pc az pc, bár ugye az ibm szabadalmaztatta, aztán meg feloldotta a szabadalmat. Én még nem nagyon futottam bele a mac pc kifejezésbe.
De szerintem nem is ez a bibi ezzel a hirdetéssel. Szerinted hány fajta mac létezik, ha a pc-knél maradva kizárjuk a szerver- és hordozható modelleket, ami megfelel ennek a hirdetésnek?
Körülnéztem a mac.hu-n. Látom oda is feltetted. Nem akarlak elkeseriteni, de ezek a hirdetések mindig nagy mosolygást váltanak ki, gondolom érted miért... :)))