Keresés

Részletes keresés

tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.25 0 0 799

Teréz Anya emléke

Szent Margit

Szindbád

Csodálatos mandarin

Nagy Imre emléke

Zrínyi Miklós emléke

Szerintem a könyv hiányossága pont az, hogy kevés a kép. Egyrészt mindegyik rózsáról kellene lennie képnek, másrészt nemcsak a virágról, hanem az egész növényről is.

Ha neked van ezekről képed, akkor örömmle fogadom!

Előzmény: Csali42 (796)
földiboszorka Creative Commons License 2005.09.25 0 0 798
hello, ti tudtok most képet feltölteni????
Csali42 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 797
Nálam tetvek ellen a Chess vált be, csak a "gonoszokat" irtja, a katicákat és más "hasznosakat" nem.
Előzmény: Csupka (794)
Csali42 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 796

A kép Márk Gergely rózsakertjében készült, nyár elején jártunk ott. Könyvében benn van a címe is. Az összes rózsáját lefényképezte a férjem, sajnos nem mindet tudtam utólag beazonosítani. Szerintem érdemes kimenni hozzá, ha van az embernek ideje és lehetősége, mert az egész növényt látni más, mint a könyvben "csak" a virágot, ill. olvasni a leírást.

A Margitszigeten is vannak kint rózsái, a rózsakertben.

Zareczky András honlapja sem működik sajna, azért a címét beírom, hátha egyszer még jól jön:) www.rozsalovagkert.hu

Most találtam még két helyet, ahonnan lehet Márk-rózsákat rendelni:

Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-fejlesztő Kht. 1222 Bp. Park u. 2.

Godzsák Zoltánné Dísz- és Gyümölcsfaiskolája 6771 Szeged-Szőreg, Tigris u. 19. 

Milyen fajtákat néztél ki a könyvből? (hátha van róluk értékelhető képem, akkor felrakom szívesen).

Üdv: Csali

Előzmény: tücsökmadár (791)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 795
Igan, MOSPILAN-nal, a legolcsóbb, és leghatásosabb.
Előzmény: Csupka (794)
Csupka Creative Commons License 2005.09.24 0 0 794

Köszi szépen! Az angol nyelvűt meg is rendeltem.

Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de az angol rózsáim gyönyörűek ebben az időben, rengeteg virág, meg bimbó van rajtuk, annyira örülök!

Gyakorlati kérdés: ti szoktatok-e levéltetvek ellen permetezni és ha igen, mivel? Én ált. csak kesztyűvel leszedem őket a virágról és utána egy icipici vízsugárral lemosom a rózsákat. Ez pár tőnél működik is, de mostanra már sokan vannak, így elég nehéz.

Előzmény: hugi28 (792)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 793

Ja és az osztrák Starkl. nekik több, mint száz fajta rózsájuk van.

http://%20www.gaertner-starkl.at/page/email/start.mv?

Előzmény: tücsökmadár (787)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 792

http://firma.neometus.de/main.php?page=main&kat=24

ingyenesen küldik

http://www.rosen-tantau.com/cgi-local/shop/shop_main.cgi?func=det&wkid=12874320495&rub1=Katalog&rub2=&artnr=198&pn=0

ingyenes

http://www.roses.uk.com/catologue.cfm

ingyenes

Van még pár linkem, de azoknál kell pár eurót előre küldeni postaköltségként.

Előzmény: tücsökmadár (787)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.22 0 0 791

Nagyon köszi!!!!!! Én Márk Gergely könyvéből néztem ki "párat" (sajnos élőben nem láttam őket!), most már csak szűkítenem kell a kört, s felvenni a kapcsolatot.

A honlap nem is üzemel, vagy csak jelenleg nincs fenn katalógus?

Ha létezik a honlap, s tudod a címét, kérlek írd meg!

És kép hol készült, ha nem titok?

Köszi! Tm

Előzmény: Csali42 (790)
Csali42 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 790

Én tudom, át is adom nagy örömmel:)

Pont az imént beszéltem Zareczky András úrral, ő szaporítja Márk Gergely rózsáit. Nála 600 fajta van, most nem tudta még megmondani, hogy miből tud adni, mert bementek az őzek a rózsaültetvényébe és nagy kára keletkezett:(, de azt kéri, hogy írjuk meg neki a pipacs@enternet.hu címre, hogy milyen rózsát szeretnénk, és vagy idén van, vagy jövőre szaporítja. Végtelenül kedves ember (legalábbis szerintem:), el is lehet menni hozzá Iregszemcsére, az  Ady E. u. 15. alá a Rózsalovag kertészetbe. A netes katalógusa most nem működik.

Ő október 15. után szedi fel a töveket, akkor postázza, vagy lehet nála vásárolni.

Remélem, tudtam segíteni. Már alig várom, hogy eljussak a kertjébe! Ilyet is szeretnék, a neve Anikó, a szirmok kívül sötét rózsaszínűek, belül pedig világosak. (Bocs, a kép eső után készült.) Na, most elég belőlem:)

Üdv: Csali

Anikó park
Előzmény: tücsökmadár (788)
szilkszilky Creative Commons License 2005.09.20 0 0 789
Segitséget kérnék, hogy járjatok nyitott szemmel. Sajnos tavasz óta nem bukkantam nyomára törzses the Fairy-nek. Ha véletlenül ezekben a kiállitásos ill. növénytelepitős időben láttok valahol, ne feledkezzetek meg rólam. Mármint, hogy megjegyezzétek, hol is láttátok és szóljatok légyszives. Köszönöm.
tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.20 0 0 788

És a Márk Gergely által nemesített rózsákat hol lehet beszerezni? Azokat nem lehet katalógusból megrendelni? Nincs egy hazai faiskola, aki elküldi?

Aki tudja, adja át!!!! :)

tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.20 0 0 787
Inkább tedd közzé itt a linkeket!!! Légy'szí!!!
Előzmény: hugi28 (786)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 786

Rosen Tantau-tól, és még pár helyről. Ha érdekel, elküldöm a termesztők linkjeit, ahonnan ingyen katalógust rendelhetsz. (Nagyon jó télen, mikor a kertben nem nyílik semmi, lehet álmodozni:))

Legtöbbször úgy van, hogy elküldöd a megrendelőt, megjelölsz egy kb időpontot, mikor szeretnéd megkapni, és elküldik. Vannak cégek, ahol ha bizonyos összeg felett vásárolsz, nem kell száll. ktg-et fizetni.

Fizetni átutalással, vagy borítékosan lehet, általában a megrendelt áru megérkezése után.

Előzmény: Csupka (784)
-Lujza- Creative Commons License 2005.09.18 0 0 785

Vettem 8 szabadgyökerű rózsát. Beáztattam, elültettem és felkupacoltam őket. Csak azt nem tudom, hogy kell a kupacolás köré kis árkot kaparni vagy ezeket most nem kell locsolni már?

Még sose volt rózsám remélem majd a metszésnél is segítetek.

Csupka Creative Commons License 2005.09.18 0 0 784
Megkérdezhetem, hogy Te honnan rendeltél? Mennyi idő alatt hozzák ki? Ja és a fizetési paraméterek?
Előzmény: hugi28 (778)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.18 0 0 783

Ezt a kis törperózsát cserépben kaptam 2004. januárjában, s tavasszal kiültettem a sziklakertbe. Idén folyamatosan virágzik!(Tudom, hogy nem sziklakerti növény, de úgy tűnik jól érzi itt magát, s én szeretem látni a konyhaablakból is! No és a "sziklakertem" is inkább egy sziklás rézsű, mely a teraszt és a kertet köti össze.) A héten vettem egy újabb cserép minirózsát (enyhén illatos csontfehér) és azonnal kiültettem, szintén a sziklakertbe. A bimbókat és az egyetlen virágot levágtam róla, s most szurkolok neki! Remélem télálló!!

Mo Cushle Creative Commons License 2005.09.16 0 0 782

Sziasztok!

A 2 éve ültetett futórózsáink szépen befutották a rózsatámaszokat az idén, már csak az a kérdés, hogy hogyan kell őket ősszel vagy télen vagy tavasszal metszeni - ha kell. Hasonló a kérdés az egyévesekkel, akik szép kb 2 m-es karokat nevelnek, hétvégén felállítjuk nekik is a rózsatámaszokat, de vajon kell-e már őket visszavágni az idén?

Ha válaszoltok, köszi.

Csupka Creative Commons License 2005.09.15 0 0 781

Sziasztok, ismét gépközelben :)).

A Rosarium Uetersent a már említett érdi Bekenye faiskolában vettem idén kora tavasszal (valamelyik lenti hsz-emben írtam hozzájuk linket, onnan van az összes angol rózsám is).

Előzmény: hugi28 (777)
dmaya Creative Commons License 2005.09.15 0 0 780
Sziasztok!

Tegnap vettünk a Praktikerben két tő rózsát és szeretném kérdezni, hogy mit tegyek vele azon kívül, hogy elültetem? Télire takarnom kell?
Köszönöm előre is.
ZsuR Creative Commons License 2005.09.13 0 0 779
A rozsak utoljara viragoznak - megviselte oket a nagy meleg, keves viragot hoztak - most meg tele vannak uj hajtasokkal, es meg egy honapig lehet bennuk gyonyorkodni.
hugi28 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 778
Ja, és nyugadtan rendelj külföldről, nekem bevált! Nagyon szép, erős növényeket küldenek, és már az első éven 1 méter magasak lesznek.
Előzmény: Csupka (766)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 777

Szia Csupka!

hol szerezted a rosarium uetersent?

Már ezer éve hajtom, de sehol nics.

Előzmény: Csupka (766)
Michelke Creative Commons License 2005.09.06 0 0 776

Köszi szépen az infókat! Sajnos (vagy inkább mégse) vidéken élek s ritkán járok pesten.

Nagyon várom a rózsás képeidet!!

Előzmény: moxi (773)
moxi Creative Commons License 2005.09.05 0 0 775
Köszönöm szépen!!!!
Előzmény: agicza (774)
agicza Creative Commons License 2005.09.05 0 0 774
Moxi, köszi az infót, kikerestem neked a Blase Superiort, Szőregen ezt is lehet kapni:
http://invitel.hu/szoregvirag/blasesupm.htm
Előzmény: moxi (773)
moxi Creative Commons License 2005.09.05 0 0 773

Kedves Aquicza és Michelke!

A bonica-imat Budakalászon a Hermesz Áfész áruháza melletti parkolóban áruló( minden nem zuhogó esős hétvégén fellelhető)pomázi nénitől vettem, ő szaporítja. 3 éve volt egy konténer úgy emlékszem 800Ft, most azt hiszem 1200, de amit tőle vettem, mind bevált. Idén is megkerestem, és ajánlotta a Monica-t, ami ha minden igaz és jövőre kiderül? olyan, mint a Bonica, csak napsárga, a szirom szélén égő vörös széllel. A virága valóban ilyen, de a bokor formája még nem látványos, remélem a második évben már az lesz. Megpróbálok berakni egy fényképet róla a héten, ha a technika is a segítségemre siet. Van egy kúszó vagy futó?( ilyen egy laikus )rózsa sztorim is . 3 éve vettem a Corában egy tőcsomagolt Blaze superior nevű, két tövet tartalmazó mélybordó rózsacsodát. Persze ennyi idő alatt kiderült, hogy csak az egyik az, a másik valami halovány kis rózsarokonság, de az egy tő B.S.  gyönyörű 3-4 m magas kétszer virágzó hatalmas rózsafelhővé cseperedett, persze azóta sem látok ilyet, ha valaki tudna róla, megköszönném...

Előzmény: agicza (765)
Évi5 Creative Commons License 2005.09.05 0 0 772

Köszi szépen Michelke!

Nagyon nézegetem a starkl újságját. A végén rendelés lesz belőle. Még egyszer, köszi szépen az infót!

Üdv

Évi

Előzmény: Michelke (764)
Csupka Creative Commons License 2005.09.04 0 0 771

Még be kell szereznem ergy digigépet és akkor örömmel. Egyébként a ház elé ültettük őket, levendulával vegyesen.

Most egy darabig nem leszek gépközelben, mindenkinek kellemes kertészkedést!

Előzmény: agicza (770)
agicza Creative Commons License 2005.09.03 0 0 770
Csupka, köszi szépen, róluk már hallottam, ezek szerint előbb-utóbb muszáj lesz őket meglátogatni! ;-D Igen, a legnagyobb bajuk ezeknek a gyönyörűségeknek, ahogy azt már 'odaát' is írtam, hogy tényleg nem tart tovább a virágjuk, de az az illat... :-D Majd mutatsz képet a kertedről, akár itt, akár amott?
Előzmény: Csupka (768)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!