Ezt a növényt sem ismertem, de hozzá olvastam (meg még fogok) és jónak találtam! Gondolom Te is, mert különben nem próbálkoznál vele, minden évben. Köszönöm megpróbálnám, hozzál 2-3 darabot majd, hátha valamelyikünknél megmarad a télen .:-)
Kátya,anno néhány éve én hoztam be a noni magot hazánkba elvetettem,elszortam a töveket egy rakás botanikuskertbe,és ahol megmaradt,ott már termett,elvetették a magot, a palántákat és már árulták is tavaly....szoval ez igy szépen 3-4 év alatt kézen közön elterjedt:))
Kivéve nálam,akinél minden évben a téli honapokban kipusztult. de most még van egy láda magoncom,tehát ha kell,szolsz is vihetek tövet.
Egyébként a termés borzalmasan büdös:(((De állitolag a legjobb immunerősitő a leve.De ki birja ezt meginni?????
A noni nem túl kényes, napos meleg helyen kell tartani, hamar kinövi a dézsát így gyakran kell átültetni, vízigényes melegben majd minden nap kell öntözni. Teleltetés kicsit nehezebb, mert 20 fokon, napos világos helyen kéne, mert különben levéldobálás és elszáradást szenved, ha sötétebb helyen van. Trópusi, a hideget nem bírja. Olyan gyorsan nő majdnem mint a paradicsomfa. üdv
Ahogy SJohn mondta, teljes nap, és hosszan érje a nap mert különben nem terem. Nekem volt ablakban tűző napon is, de ha 6-8 órát nem éri nap nemigen van kedve virágozni.
Pakold ki a tűző napra , de a földje legyen mindig nedves! Teleltetése 10-15 fokon , világosban , locsolni csak annyira , hogy ne száradjon kopogósra a földje. Szeptembertől semmi táp , tavasszal amikor már ki lehet tenni / az éjszakai fagyok elmúltával/ , átülteted friss földbe , kegyetlenül visszametszed 30-40 centisre , és hetente locsolod virágzó növényeknek való lötyivel , vagy a piros táprudat használod. Sok sikert!
Szia Gábor! A maracuját teljes napon v. félárnyékban kell tartani? Érdekel a teleltetése is,mert a Jozsótól kapott edulis és quadrangularis dugványok mind megeredtek és már 50-60 cm-esek,
Szia Gábor! A maracuját teljes napon v. félárnyékban kell tartani? Érdekel a teleltetése is,mert a Jozsótól kapott edulis és quadrangularis dugványok mind megeredtek és már 50-60 cm-esek,
Szia Gábor! A maracuja a teljes napot vagy inkább a félárnyékot kedveli? Van jópár passiflóra edulis és quadrangulárisom,amiket dugányoztam Jozsó jóvoltából és nagyon beindultak.
szia ! két éve nekem is volt ilyen virágom,vagy 4-5 virággal vettem majd a téli pihenő után én elszáradtnak véltem a gumóját és kidobtam,most aztán búsulhatok utána. mindig tanul az ember! csak az nem jó,ha a saját kárán.
Élőben annyira gyönyörűűűűű... a rózsaszín szírmai végén egy egy kis zöld "beütéssel"... És még nem nyílt ki teljesen.. akkora a virága és olyan hosszú a virágszár, hogy majd felborúl, pedig cserép cserépben van, + egy műanyag kaspóban... :D
Valika itt a Tőled kapott füge.Az avokadó kicsit viharvert,mert nem úszta meg a jégverést.Az utolsó kép a starkl-tól kapott füge,az állítólagos "serleg alakú"virággal.
Ki szokott kelni a mag de a magról keltek soká teremnek viszont be lehet oltani akkor hamar temőre fordul.Sok információt találsz róla A banánfa citromfa topikban ha visszaolvasol.