Keresés

Részletes keresés

Csali42 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 815

Igen, ott készültek a képek, nem művészi igénnyel, hanem "dokumentációnak". Mert mint Te is mondtad, a könyvben elég kevés a kép - mármint a rózsafajták számához képest.  Párom fotózott, kb. 500 képet készített :)

Többször is el kéne menni ide, mert amikor ott voltunk, több rózsa éppen túl volt az első virágzáshullámán.

Üdv: Csali

Előzmény: tücsökmadár (809)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.02 0 0 814
Most mar (negyed tizenketto) csodalatos. Az eg kek, nincs szel es a nap hetgara sut. Kellemes a melege. . . Most megyek vasaroni (tegnap egesz napomat a kertben toltottem) es lehet, egy-ket zsakocska tulipanhagymat is veszek :)) ha nem tusdok ellenallni. Nagyon rizikos, a mokusok szeretik :))

Amit feltetlenul megnezek, az a rhododendron. . .ha talalok szepet elfogadhato aron harmat veszek. . .a sovenyemhez. Ha nem, hat akkor tavasszal.
Előzmény: tücsökmadár (813)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.10.02 0 0 813

Milyen idő van nálatok?

Ma még az orromat sem volt kedvem kidugni, pedig azt terveztem, hogy tulipánokat, krókuszokat, nárciszokat ültetgetek. Majd, ha lesz egy kis napfény!

Előzmény: ZsuR (812)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.02 0 0 812
Teszem, teszem szaporan - es kozben fenykepezek is, ezeket most csinaltam. Szemmel lathatoan faznak. . .

Előzmény: tücsökmadár (811)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.10.02 0 0 811
Szagolgasd és nézegesd helyettem is! :)))
Előzmény: ZsuR (810)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.02 0 0 810
A neve " Diamond Daze" a neve. Ma reggel is meglatogatam - meg megvan az illata :))
Előzmény: tücsökmadár (807)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.10.02 0 0 809
Ezeket a törökbálinti kertben fotóztad?
Előzmény: Csali42 (808)
Csali42 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 808

Még azt kelll elmondanom, hogy ezeken a képeken kb. 4-5 tő van együtt, egy kis sorba ültetve. A tábla magassága úgy 20-30 cm lehet. Csak a viszonyítás végett:)Domokos János emléke FlItt van még egy nagyon szép sárga rózsa, én vele kacérkodom. Jaj, de nehéz is választani:))

Előzmény: tücsökmadár (805)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.10.01 0 0 807

A színe és formája sem megvetendő!

És mi a becses neve?

Előzmény: ZsuR (806)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.01 0 0 806
Csodalatos az ido - a rozsak is meg en is szeretjuk! Ez egy majdnem elso szep es nagy viragja ennek a bokornak - elso eves bokor, es most van igazi illata!!!

tücsökmadár Creative Commons License 2005.10.01 0 0 805
Köszönöm!
Előzmény: Csali42 (804)
Csali42 Creative Commons License 2005.10.01 0 0 804

Bocs a hosszú várakozásért, itt vannak a képek végre.  A Teréz anya emlékéről nem találtam képet sajnos. Remélem a többivel tudok segíteni a választásban!

Nagy Imre emléke ThCsodálatos mandarin ThSzent Margit FlSzindbád FlZrínyi Miklós Fl

Előzmény: tücsökmadár (799)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.26 0 0 803

Nagyon sajnálom! :((((

De ne bánkódj sokáig, inkább nézelődj, olyan sok szép rózsa/növény van, s neked most felszabadult egynek hely!!!!

Lehet ültetni!!!!!!!

Küldök neked egy képet, hogy vidámabb légy!

Üdv. Tm

Előzmény: Kiskertész (800)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 802

Igen, teljesen ingyen.

Sóőt eszembe jutott, hogy Davis Austin-tól is lehet ingyen katalógust rendelni.

Német nyelvű

http://www.davidaustinroses.com/german/cat.asp

Angol nyelvű

http://www.davidaustinroses.com/english/CutRoseBrochureRequest.asp

Előzmény: -Lujza- (801)
-Lujza- Creative Commons License 2005.09.26 0 0 801
Teljesen ingyen?
Előzmény: hugi28 (792)
Kiskertész Creative Commons License 2005.09.25 0 0 800

MINDENKI, akinek lila futórózsát ígértem!

Sajnos úgy néz ki, hogy teljesen kipusztult a bokor, a letett dugványokkal együtt :(((

tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.25 0 0 799

Teréz Anya emléke

Szent Margit

Szindbád

Csodálatos mandarin

Nagy Imre emléke

Zrínyi Miklós emléke

Szerintem a könyv hiányossága pont az, hogy kevés a kép. Egyrészt mindegyik rózsáról kellene lennie képnek, másrészt nemcsak a virágról, hanem az egész növényről is.

Ha neked van ezekről képed, akkor örömmle fogadom!

Előzmény: Csali42 (796)
földiboszorka Creative Commons License 2005.09.25 0 0 798
hello, ti tudtok most képet feltölteni????
Csali42 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 797
Nálam tetvek ellen a Chess vált be, csak a "gonoszokat" irtja, a katicákat és más "hasznosakat" nem.
Előzmény: Csupka (794)
Csali42 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 796

A kép Márk Gergely rózsakertjében készült, nyár elején jártunk ott. Könyvében benn van a címe is. Az összes rózsáját lefényképezte a férjem, sajnos nem mindet tudtam utólag beazonosítani. Szerintem érdemes kimenni hozzá, ha van az embernek ideje és lehetősége, mert az egész növényt látni más, mint a könyvben "csak" a virágot, ill. olvasni a leírást.

A Margitszigeten is vannak kint rózsái, a rózsakertben.

Zareczky András honlapja sem működik sajna, azért a címét beírom, hátha egyszer még jól jön:) www.rozsalovagkert.hu

Most találtam még két helyet, ahonnan lehet Márk-rózsákat rendelni:

Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-fejlesztő Kht. 1222 Bp. Park u. 2.

Godzsák Zoltánné Dísz- és Gyümölcsfaiskolája 6771 Szeged-Szőreg, Tigris u. 19. 

Milyen fajtákat néztél ki a könyvből? (hátha van róluk értékelhető képem, akkor felrakom szívesen).

Előzmény: tücsökmadár (791)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 795
Igan, MOSPILAN-nal, a legolcsóbb, és leghatásosabb.
Előzmény: Csupka (794)
Csupka Creative Commons License 2005.09.24 0 0 794

Köszi szépen! Az angol nyelvűt meg is rendeltem.

Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de az angol rózsáim gyönyörűek ebben az időben, rengeteg virág, meg bimbó van rajtuk, annyira örülök!

Gyakorlati kérdés: ti szoktatok-e levéltetvek ellen permetezni és ha igen, mivel? Én ált. csak kesztyűvel leszedem őket a virágról és utána egy icipici vízsugárral lemosom a rózsákat. Ez pár tőnél működik is, de mostanra már sokan vannak, így elég nehéz.

Előzmény: hugi28 (792)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 793

Ja és az osztrák Starkl. nekik több, mint száz fajta rózsájuk van.

http://%20www.gaertner-starkl.at/page/email/start.mv?

Előzmény: tücsökmadár (787)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 792

http://firma.neometus.de/main.php?page=main&kat=24

ingyenesen küldik

http://www.rosen-tantau.com/cgi-local/shop/shop_main.cgi?func=det&wkid=12874320495&rub1=Katalog&rub2=&artnr=198&pn=0

ingyenes

http://www.roses.uk.com/catologue.cfm

ingyenes

Van még pár linkem, de azoknál kell pár eurót előre küldeni postaköltségként.

Előzmény: tücsökmadár (787)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.22 0 0 791

Nagyon köszi!!!!!! Én Márk Gergely könyvéből néztem ki "párat" (sajnos élőben nem láttam őket!), most már csak szűkítenem kell a kört, s felvenni a kapcsolatot.

A honlap nem is üzemel, vagy csak jelenleg nincs fenn katalógus?

Ha létezik a honlap, s tudod a címét, kérlek írd meg!

És kép hol készült, ha nem titok?

Köszi! Tm

Előzmény: Csali42 (790)
Csali42 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 790

Én tudom, át is adom nagy örömmel:)

Pont az imént beszéltem Zareczky András úrral, ő szaporítja Márk Gergely rózsáit. Nála 600 fajta van, most nem tudta még megmondani, hogy miből tud adni, mert bementek az őzek a rózsaültetvényébe és nagy kára keletkezett:(, de azt kéri, hogy írjuk meg neki a pipacs@enternet.hu címre, hogy milyen rózsát szeretnénk, és vagy idén van, vagy jövőre szaporítja. Végtelenül kedves ember (legalábbis szerintem:), el is lehet menni hozzá Iregszemcsére, az  Ady E. u. 15. alá a Rózsalovag kertészetbe. A netes katalógusa most nem működik.

Ő október 15. után szedi fel a töveket, akkor postázza, vagy lehet nála vásárolni.

Remélem, tudtam segíteni. Már alig várom, hogy eljussak a kertjébe! Ilyet is szeretnék, a neve Anikó, a szirmok kívül sötét rózsaszínűek, belül pedig világosak. (Bocs, a kép eső után készült.) Na, most elég belőlem:)

Anikó park
Előzmény: tücsökmadár (788)
szilkszilky Creative Commons License 2005.09.20 0 0 789
Segitséget kérnék, hogy járjatok nyitott szemmel. Sajnos tavasz óta nem bukkantam nyomára törzses the Fairy-nek. Ha véletlenül ezekben a kiállitásos ill. növénytelepitős időben láttok valahol, ne feledkezzetek meg rólam. Mármint, hogy megjegyezzétek, hol is láttátok és szóljatok légyszives. Köszönöm.
tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.20 0 0 788

És a Márk Gergely által nemesített rózsákat hol lehet beszerezni? Azokat nem lehet katalógusból megrendelni? Nincs egy hazai faiskola, aki elküldi?

Aki tudja, adja át!!!! :)

tücsökmadár Creative Commons License 2005.09.20 0 0 787
Inkább tedd közzé itt a linkeket!!! Légy'szí!!!
Előzmény: hugi28 (786)
hugi28 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 786

Rosen Tantau-tól, és még pár helyről. Ha érdekel, elküldöm a termesztők linkjeit, ahonnan ingyen katalógust rendelhetsz. (Nagyon jó télen, mikor a kertben nem nyílik semmi, lehet álmodozni:))

Legtöbbször úgy van, hogy elküldöd a megrendelőt, megjelölsz egy kb időpontot, mikor szeretnéd megkapni, és elküldik. Vannak cégek, ahol ha bizonyos összeg felett vásárolsz, nem kell száll. ktg-et fizetni.

Fizetni átutalással, vagy borítékosan lehet, általában a megrendelt áru megérkezése után.

Előzmény: Csupka (784)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!