Sziasztok, tegnap megérkezett a Meilland-csomag Szőregről, sajnos készlethiány miatt csak a felét tudták küldeni, így olyanok maradtak tavaszi beszerzésre, mint a Red Eden, vagy az Elle... Viszont van Black Baccara-m, és ahogy elnézem, hét közepére lesz néhány elültetni való, új angol rózsa is! :-D
Miért van az, hogy az egyik rózsatövön volt vagy kilenc bimbó és egyik sem akart kinyílni? Bimbósan száradtak el szegények, de a többiek legalább nyílnak rendesen. Itt már volt egy enyhe, talajmenti fagy is, megcsípte a Lantanakat és egy-két új hajtását a Prestige de Lyonnak, úgyhogy az első deres reggelen nekifogok felkupacolni az összeset, bár a most ültetetteket szerencsére már nem kell piszkálni. :-)
Ezert is szeretem oket. . . most szinte semmi nem latszik beloluk, mert nagyon visszavagtam oket, de tavasszal teszek fel kepeket. Van egy eleg lejtos resze a kertnek - a kocsifeljaro mellett - oda ultettem at oket, mindenhonnan jol latszanak, de nem maszkalunk mellettuk - mert nagyon kapaszkodos a termeszetuk!
Nekem sikerült a The Fairy rózsámat egy jó árnyékos (diófa alatti) helyre ültetnem, ezért aztán csak nyúlt szegény, alig virágzott. Most nyáron vágtam róla dugványokat, amik most, tízcentisen már virágoznak! Őrület ez a vitalitás! Az egyiket már kiraktam a végleges, jó napos helyére, meg se kottyant neki, nő tovább.
En atultettem a Fairy-t, es visszavagtam, igy nincs tobb virag. A tobbi rozsa meg tele bimboval, mintha mindet visszatartottak volna a nagyon meleg nyar alatt - es most ontik a viragokat. . .ha meg ket het meleg lenne, akkor mind kinyilna. . .
Hugi, köszi a címeket, a Cockerék katalógusa már meg is érkezett, jajistenkém, csodák vannak benne! Nagyon várom az Austin-féle katalógut, és megrendeltem az amazonról az Old roses, English roses című könyvét is, állítólag 4-6 hét...
Igen, ott készültek a képek, nem művészi igénnyel, hanem "dokumentációnak". Mert mint Te is mondtad, a könyvben elég kevés a kép - mármint a rózsafajták számához képest. Párom fotózott, kb. 500 képet készített :)
Többször is el kéne menni ide, mert amikor ott voltunk, több rózsa éppen túl volt az első virágzáshullámán.
Most mar (negyed tizenketto) csodalatos. Az eg kek, nincs szel es a nap hetgara sut. Kellemes a melege. . . Most megyek vasaroni (tegnap egesz napomat a kertben toltottem) es lehet, egy-ket zsakocska tulipanhagymat is veszek :)) ha nem tusdok ellenallni. Nagyon rizikos, a mokusok szeretik :))
Amit feltetlenul megnezek, az a rhododendron. . .ha talalok szepet elfogadhato aron harmat veszek. . .a sovenyemhez. Ha nem, hat akkor tavasszal.
Még azt kelll elmondanom, hogy ezeken a képeken kb. 4-5 tő van együtt, egy kis sorba ültetve. A tábla magassága úgy 20-30 cm lehet. Csak a viszonyítás végett:)Itt van még egy nagyon szép sárga rózsa, én vele kacérkodom. Jaj, de nehéz is választani:))
Csodalatos az ido - a rozsak is meg en is szeretjuk! Ez egy majdnem elso szep es nagy viragja ennek a bokornak - elso eves bokor, es most van igazi illata!!!
Bocs a hosszú várakozásért, itt vannak a képek végre. A Teréz anya emlékéről nem találtam képet sajnos. Remélem a többivel tudok segíteni a választásban!