Idézek egy rövid kivonatot az MTA 2001. január 17-én tartott előadásból:
"Tudománytörténeti érdekessége van a centenáriumi megemlékezések során ismertté lett alábbi megnyilvánulásnak.
Max Planck, Walter Nernst, Heinrich Rubens és Emil Warburg 1913-ban ajánlották Einsteint a Porosz Tudományos Akadémia tagjai sorába, és az ajánlásban a munkásságát méltató sorok mellet az is szerepelt, hogy
"spekulációiban néha szeret túllőni a célon, mint például a fénykvantum-hipotézisében, ezt azonban nem szabad terhére felróni".
Ez szépen mutatja, hogy a kvantumhipotézis nehezen nyert elfogadást a kortárs vezető fizikusok körében."
A végére kiderült, amit már a legelején tudni lehetett, hogy nem áltudomány. Legfeljebb a relativitáselmélet tagadása lenne az, ha nem volna még rosszabb, egyszerű mezei ostobaság.
Azt akartam megtudni, hogy a Föld hogy kering a Nap körül. Eredetileg a Bibliát szerettem volna megérteni."
Azt nehéz lesz megtudnod, mert a Föld nem kering, de még csak nem is bolyong.
A Föld egy különlegeges műalkotás. Nem hasonlít sem a bolgókhoz, sem az aszterekhez, sem
a naphoz. A Föld mozgásáról nem ír a Biblia,sőt azt írje, hogy mozdulatlan a Föld. Más a helyzet
a Nappal kapcsolatban.
Zsoltárok 19:1Az éneklőmesternek; Dávid zsoltára.2Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat.3Nap napnak mond beszédet; éj éjnek ad jelentést.4Nem olyan szó, sem olyan beszéd, amelynek hangja nem hallható:5Szózatuk kihat az egész földre, és a világ végére az ő mondásuk. A napnak csinált bennök sátort.6Olyan ez, mint egy vőlegény, aki az ő ágyasházából jön ki; örvend, mint egy hős, hogy futhatja a pályát.7Kijövetele az ég egyik szélétől s forgása a másik széléig; és nincs semmi, ami elrejtőzhetnék hevétől.
Énók Könyvében még többet olvashatsz a Nap útjáról,házáról, ahová elbujik egy időre.
Igen is Nem is. A Relativitás Elmélet csak úgy bejött a Képbe. Azt akartam megtudni, hogy a Föld hogy kering a Nap körül. Eredetileg a Bibliát szerettem volna megérteni.
Én nem járok Bibliai kröbe. Örülök ,hogy érdekel a Biblia.Igazad is lehet. Én magamnak önmagamban olvasom a Bibliát.Amit irtál valószinüleg megállja a helyét Úgy ahhogy. Én Időként csak a mi földi időnket veszem számitásba.
Úgy gondolom, hogy a fizika további fejlődésének legkomolyabb akadálya a relativitáselmélet. Tanulmányom konklúziója az, hogy az einsteini relativizmust el kell felejteni, és a valóságos tények alapján felépíteni egy új fizikát, amely összhangban van a kísérleti tapasztalatokkal. Ez megnyitná az utat a természettudományok további fejlődése előtt."
"Kézzel lábbal tiltakozol az idő ellen. A Bibliában meg van írva, hogy idő többé nem lészen. Tehát jelenleg van."
Igen, csakhogy ott, a Bibliában, mikor azt mondja az Írás, hogy: "idő többé nem lészen", az nem a fizikai időre 'értendő'... ! Hanem a kegyelmi időre... !
('már csak' azért is, mert a fizikai idő, az valójában!, mindig két anyagi dolog állapot-változásának összehasonlítása, 'hányadosa', 'hétköznapiasan' szólva: 'történés'. Namost, miután a Jelenések 10:6-ban leírattatik, hogy "idő többé nem lészen", azután az is leírattatik, hogy
ez után, még történnek, 'történések' e világban... / két tanúbizonyság prófétál---a mélységből feljövő fenevad hadakozik ellenök--- a földnek lakosai örülnek és örvendeznek rajtok, és ajándékokat küldenek egymásnak--- lőn abban az órában nagy földindulás---egy asszony, a ki a napba vala felöltözve, És szüle fiú-magzatot, a ki vasvesszővel legeltet minden nemzetet; .../ Tehát a fizikai idő nem szűnik meg/múlik el a Jelenések 10:6-ban leírt "idő többé nem lészen" után, 'már csak' azért sem, mert a teremtett lényekhez/világhoz, elválaszthatatlanul hozzátartozik a fizikai idő ténye ! ...) ;-)
(valami 'kvalitásosabb' Biblia-körbe kellett volna járnod... vagy egyénileg 'szorgalmasabban' keresni az Írás pontos jelentését...) ;-/
Velem is próbálkozott megvezetni egy eléggé alacsony szinten. Nem vettem jó néven. Egy kis kovász az egész tésztát megkeleszti. A Forumok nagy része tele van szeméttel. A való életben az emberek nagy része,sokkal elővigyázatosabb a másikkal szemben.
Itt csask egy probléma van a gondolkodásoddal. Mégpedig az ,hogy a Föld ,A Nap, a Hold mind anyagi természetű, és az idő mind ezeknek a Függvénye.Kézzel lábbal tiltakozol az idő ellen. A Bibliában meg van irva, hogy idő többé nem lészen. Tehát jelenleg van.
"Lecsúszott" ez az újfizikás fórum, csupa bolond foglalta el, vagy még bolondabb lett, mint volt.
Primitív riposztok, faék szellemi háttérrel. Ez a szuperfizikus se volt ennyire aszfaltszinten, dehát eddig bírta saját magát valahogy elviselni, most már a maradék önbecsülése is odavan.
Valamikor régebben olvastam: az űrhajó úgy tudott fénysebességnél gyorsabban haladni, beszippantotta maga előtt a teret, anyaggá alakította, átpumpálta a hajtóművön, maga mögött pedig megint térré alakította. (Egyszer még ez valósággá válhat.)
A Tér és Idő abszolut. Az én fejemben a Térnek határai vannak, illetve meg van határozva, hogy mi a tér. Ha téridőről beszélünk, Akkor több térről, és tőbbféle időről beszélünk. Többféle Tér van.Ha időről beszélek,én nem tudom a fogalmat más terekhez kötni. Az Idő az én szememben Szorosan a Földre vonatkozik.Földhöz kötött.
Nobel Dij Einsteinnek, Egy másik annak aki cáfolja.
Megtalálni a határait, még nem cáfolatot jelent. Newtont sem cáfolja a relativitás elmélet, csupán a newtoni világképen túl mutat, azaz megmutatja a határait.
A dolgok egymásra épülnek és ez a szép bennük. Newtonnél a tér és az idő abszolút, Einstein megmutatta, hogy ez nem így van. Ettől még nem kell kidobni a régebbi mechanika tankönyveket, csak tudni kell meddig alkalmazhatóak.
Einstein nem a relativitáselméletért kapta a Nobelt. Ha valakinek sikerül cáfolnia a relativitáselméletet, nyugodtan Nobelt kaphatna ezért.
Mellesleg: az egyszem lobotómiáért kiosztott orvosi Nobel kivételével soha nem volt olyan díjazott, ami utólag totálisan téves ostobaságnak bizonyult volna.