Keresés

Részletes keresés

greenbird Creative Commons License 2005.12.06 0 0 919
Nem történik itt mostanában semmi? :) Írjon má valaki a rózsás élményeiről!
caterina3 Creative Commons License 2005.12.03 0 0 918
Köszi!
Előzmény: tücsökmadár (917)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.12.03 0 0 917
A "shop" fülecskén belül tudsz kategóriák szerint keresni!
Előzmény: caterina3 (916)
caterina3 Creative Commons License 2005.12.02 0 0 916
A Starklnak nem tudom on-line megnézni a katalógusát, lehet, hogy én vagyok béna, de nem találom a weblapon. Hogy lehet?
Előzmény: greenbird (914)
caterina3 Creative Commons License 2005.12.02 0 0 915
Köszi szépen!
Előzmény: greenbird (914)
greenbird Creative Commons License 2005.12.02 0 0 914

Szia!

A Nahémát a Starkl-től rendeltem. Van olyan kategória a rózsáik közzött, hogy angol rózsák. Igazából egy sem az, mert nem Austin, hanem Delbard, egy francia nemesítő nemesítette őket, de hasonlóak. Illatosak, és csésze alakú virágaik vannak. A www.starkl.hu-n nézheted meg milyen rózsáik vannak még. Egyébként Gödöllőn is van egy kertészet, ahol szintén lehet két igazi angol rózsát kapni (Abraham Darby és Graham Thomas). Ez a www.sieberz.hu -n érhető el. Tavasszal ha teheted vedd meg a Berkenyében a lilát is mert nagyon szép, virága van és finom illyata. Második napra fakul lilássá a virág, és nagyon szép. Én tavasszal ültettem el és júliusban már volt rajta vagy 6 virág.

Megnéztem a starkl-t, nincs már csak egy angol rózsájuk, de tavasszal biztosan lesz. Én rendeltem tőlük sok rózsát és nem csalódtam bennük. Egyébként van most forgalomban egy rózsás könyv, a Rózsák enciklopédiája. Abban van kép és leírás sok angol rózsáról. A Nahémáról is. Jó könyv, én megvettem.

Előzmény: caterina3 (913)
caterina3 Creative Commons License 2005.12.02 0 0 913
A Nahémát a Prenorban vetted? Mennyi volt? Tényleg gyönyörű!
Előzmény: greenbird (909)
caterina3 Creative Commons License 2005.12.02 0 0 912

Kedves Greenbird!

Az Érdi Berkenye faiskolában vettem angol rózsákat, a 6-os út érdi kivezető szakaszánál. Én négyfajta angol rózsát kaptam ott, és nagyon megnyerte a tetszésem ez a  faiskola. Nagy kár, hogy nekünk nagyon kiesik, mi Gödöllő felé telkezünk. Elvileg a felsorolt négy fajtán kívül lett volna még lila is, de az sajnos már elfogyott, mire mi kimentünk.

Üdv:
Caterina

Előzmény: greenbird (907)
greenbird Creative Commons License 2005.12.02 0 0 911
Tudsz esetleg képet felrakni a Hickery Hill-rőL? Nem találtam róla képet sehol.
Előzmény: Csupka (910)
Csupka Creative Commons License 2005.12.02 0 0 910

Szia! A Hickery Hill gyönyörű, halvány barackrózsaszín és nagyon-nagyon illatos. Már ha ki tud nyílni szegénykém, mert amikor az a rengeteg eső volt a nyáron, nem bírta kinyitni a szirmait és utána a külső szirmok megszáradtak, elmúmiásodtak. Ez egyébként már a második tele lesz, bízom benne, hogy túléli, már betakargattam a töveket. Nekem még a Winchester Cathedral-on van 2 kinyílt virág, (lenne több is, de jött a fagy).

Előzmény: greenbird (909)
greenbird Creative Commons License 2005.12.02 0 0 909

Szia Csupka!

Olvastam hogy vannak angol rózsáid. A Hickery hill milyen volt? Nekem sajnos télen kiment. Nekem van még pár fajtám. A legtöbbjét a tétényi Prenorban vettem, és kettőt (Graham Thomas és Abraham Derby) meg Gyöngyösöna Sieberzben. Szerintem is gyönyörűek az angol rózsák. Nekem a Nahéma is tetszik. Azt Delbard nemesítette és nagyon szép hlvány rózsaszín, kifejezetten erős illattal és mély csésze formával. Csak az ahátrány amit már te is írtál, hogy hamar szét esik. De még pár hete volt rajta virág. Érdemes megvenni azt is.

NahémaEz egy Nahéma!

Ez pedig egy Citron Frise nevű bokorrózsa. Világítanak a szirmai, amikor sárgából rózsaszínbe vált.
Előzmény: Csupka (766)
greenbird Creative Commons License 2005.12.02 0 0 908

Caterina3! Neked írtam az előző levelet, nem tom miért írtam Elizabettet. Bocsánat.

Előzmény: caterina3 (864)
greenbird Creative Commons License 2005.12.02 0 0 907

Szia Elizabett!

Írtad, hogy vettél Érden angol rózsákat? Pontosan melyik iskolában, és hol van? Én nagyon szeretm az angol rózsákat. Van már pár. Mind nagyobb edényben van. Szépen virágoztak a nyáron. Van L. D. Braithwaite is. Szép rozetta formájú virága van és illatos, bár nem erősen. Válaszolj légyszíves. Én gyűjtöm az angol rózsákat.

Előzmény: caterina3 (864)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.11.15 0 0 906

A piros már tavaly is kint telelt, azt nem féltem!

Az újak vajszínűek (enyhe illattal!!!), azokat féltem!!!

Előzmény: caterina3 (903)
caterina3 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 905
Szívesen, remélem, kapsz, amit szeretnél.
Előzmény: mrsferrars (904)
mrsferrars Creative Commons License 2005.11.14 0 0 904

Köszönöm az ötletet, felhívom őket.

Melinda

Előzmény: caterina3 (888)
caterina3 Creative Commons License 2005.11.13 0 0 903
Hát az akkor szerintem sem biztos, hogy télálló, de reménykedjünk ... Olyan ritka ez a fajta piros, én imádom...
Előzmény: tücsökmadár (902)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.11.13 0 0 902
Nem tudom a fajtáját, ugyanis kis cserépben kaptam, s onnan telepítettem ki a kertbe! Idén, már direkt kiültetési céllal, vettem  ilyen kis cserepes rózsát. Remélem télállónak bizonyul, mert utána olvastam, hogy ez nem biztos!!!
Előzmény: caterina3 (887)
caterina3 Creative Commons License 2005.11.13 0 0 901
Ó, de gyönyörű! Remélem, kibírja a telet!
Előzmény: ZsuR (900)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.12 0 0 900
Koszi, oszinten es is attol tartok, nem eli tul a telet - de meg kellett probalnom.

Itt egy par kep - ma ejjelre igy marad - remelem nem lesz gond. Kesobb huzok ra meg egy zsakot felulrol, meg tobb levelet bele, es par lukat ra, levegozesnek - de meg eleg melegek a nappalok, nem akarom befulleszteni.

A rozsak tovehez meg teszek mulch-ot, aztan ok is keszek a telre. Meg tele van minden bokor bimboval, meg uj hajtassal - ahol levagtam a viragokat, rogton jottek az uj hajtasok. . .remelem szepen attelelnek.

Előzmény: caterina3 (899)
caterina3 Creative Commons License 2005.11.12 0 0 899
Drukkolok Neked. Nálunk biztos nem maradna meg, mert a telkünkön nem ritka a mínusz 25 alatti hőmérséklet sem télen.
Előzmény: ZsuR (898)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.12 0 0 898
Volt egy keves foliank (tudod, amikbe nagyobb cuccot csomagolnak, nem a bogyos, ez feher, jo hoszigetelo) es abba tekertuk bele tegnap.

Ma levelet fogok megint osszetakaritani, azt teszem ra es rahuzok egy feher szemeteszsakot - aztan meglatjuk.

Ellatogatok a kerteszhez is, megkerdezem o mit ajanl - latok egyik-masik kertben novenyeket zsakvaszonnal betakarva, tehat nem szokatlan a kevesbe fagyturo novenyek atteleltetese. Remelem sikerul.
Előzmény: caterina3 (897)
caterina3 Creative Commons License 2005.11.12 0 0 897
És ilyenkor mit tudsz csinálni vele?
Előzmény: ZsuR (896)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.12 0 0 896
Alkalmazkodnak. . .remelem az en kameliam is fog :))

Jujj de aggodok erte - szegenykem tele bimboval, meg egy het jo ido es teljes viragban lenne!
Előzmény: caterina3 (895)
caterina3 Creative Commons License 2005.11.12 0 0 895
Igen, és kérdés, a növények meddig bírják majd követni az eseményeket...
Előzmény: ZsuR (894)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.12 0 0 894
Nem kell nagyon aggodni az itteni idojarasert - leginkabb csak a "szele" kap el minket :))

Ketsegtelen, valtozik az idojaras.
Előzmény: caterina3 (893)
caterina3 Creative Commons License 2005.11.12 0 0 893

Hát a tornádóért meg a hurrikánokért nem irigyellek... :(( Bár "ígérik", hogy ha így változik az időjárás, hamarosan Mo.-n is lesz ilyesmi -- sajnos.

Előzmény: ZsuR (892)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.12 0 0 892
Ja. En is azt hittem - de nem enyhebb. Oceani lenne kontinentalis helyett - parasabb talan a nyari honapokban.
Elofordulnak kisebb tornadok es hurrikanok - mas nem.

Ma reggelre fagy volt, nem nagy, de fagy. Orulok, hogy leszdtem a rozsakat. Este meg a kameliat is becsomagoltuk :))
Előzmény: caterina3 (891)
caterina3 Creative Commons License 2005.11.12 0 0 891
NJ -- ez New Jersey, ugye? A Kárpát-medenceinél talán ott is enyhébb a klíma, bár lehet, hogy tévedek.
Előzmény: ZsuR (890)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.11 0 0 890
Na most lebuktam :))

Neeeeeeeem, nem Floridaban lakok, hanem NJ-ben. Nem is szokas itt sem novemberben rozsat szedni - megbolondult az ido. A kameliam is viragzik, tele a pici bokor bomboval, viraggal.
Előzmény: stiglinc (889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!