A Nahémát a Starkl-től rendeltem. Van olyan kategória a rózsáik közzött, hogy angol rózsák. Igazából egy sem az, mert nem Austin, hanem Delbard, egy francia nemesítő nemesítette őket, de hasonlóak. Illatosak, és csésze alakú virágaik vannak. A www.starkl.hu-n nézheted meg milyen rózsáik vannak még. Egyébként Gödöllőn is van egy kertészet, ahol szintén lehet két igazi angol rózsát kapni (Abraham Darby és Graham Thomas). Ez a www.sieberz.hu -n érhető el. Tavasszal ha teheted vedd meg a Berkenyében a lilát is mert nagyon szép, virága van és finom illyata. Második napra fakul lilássá a virág, és nagyon szép. Én tavasszal ültettem el és júliusban már volt rajta vagy 6 virág.
Megnéztem a starkl-t, nincs már csak egy angol rózsájuk, de tavasszal biztosan lesz. Én rendeltem tőlük sok rózsát és nem csalódtam bennük. Egyébként van most forgalomban egy rózsás könyv, a Rózsák enciklopédiája. Abban van kép és leírás sok angol rózsáról. A Nahémáról is. Jó könyv, én megvettem.
Az Érdi Berkenye faiskolában vettem angol rózsákat, a 6-os út érdi kivezető szakaszánál. Én négyfajta angol rózsát kaptam ott, és nagyon megnyerte a tetszésem ez a faiskola. Nagy kár, hogy nekünk nagyon kiesik, mi Gödöllő felé telkezünk. Elvileg a felsorolt négy fajtán kívül lett volna még lila is, de az sajnos már elfogyott, mire mi kimentünk.
Szia! A Hickery Hill gyönyörű, halvány barackrózsaszín és nagyon-nagyon illatos. Már ha ki tud nyílni szegénykém, mert amikor az a rengeteg eső volt a nyáron, nem bírta kinyitni a szirmait és utána a külső szirmok megszáradtak, elmúmiásodtak. Ez egyébként már a második tele lesz, bízom benne, hogy túléli, már betakargattam a töveket. Nekem még a Winchester Cathedral-on van 2 kinyílt virág, (lenne több is, de jött a fagy).
Olvastam hogy vannak angol rózsáid. A Hickery hill milyen volt? Nekem sajnos télen kiment. Nekem van még pár fajtám. A legtöbbjét a tétényi Prenorban vettem, és kettőt (Graham Thomas és Abraham Derby) meg Gyöngyösöna Sieberzben. Szerintem is gyönyörűek az angol rózsák. Nekem a Nahéma is tetszik. Azt Delbard nemesítette és nagyon szép hlvány rózsaszín, kifejezetten erős illattal és mély csésze formával. Csak az ahátrány amit már te is írtál, hogy hamar szét esik. De még pár hete volt rajta virág. Érdemes megvenni azt is.
Ez egy Nahéma!
Ez pedig egy Citron Frise nevű bokorrózsa. Világítanak a szirmai, amikor sárgából rózsaszínbe vált.
Írtad, hogy vettél Érden angol rózsákat? Pontosan melyik iskolában, és hol van? Én nagyon szeretm az angol rózsákat. Van már pár. Mind nagyobb edényben van. Szépen virágoztak a nyáron. Van L. D. Braithwaite is. Szép rozetta formájú virága van és illatos, bár nem erősen. Válaszolj légyszíves. Én gyűjtöm az angol rózsákat.
Nem tudom a fajtáját, ugyanis kis cserépben kaptam, s onnan telepítettem ki a kertbe! Idén, már direkt kiültetési céllal, vettem ilyen kis cserepes rózsát. Remélem télállónak bizonyul, mert utána olvastam, hogy ez nem biztos!!!
Koszi, oszinten es is attol tartok, nem eli tul a telet - de meg kellett probalnom.
Itt egy par kep - ma ejjelre igy marad - remelem nem lesz gond. Kesobb huzok ra meg egy zsakot felulrol, meg tobb levelet bele, es par lukat ra, levegozesnek - de meg eleg melegek a nappalok, nem akarom befulleszteni.
A rozsak tovehez meg teszek mulch-ot, aztan ok is keszek a telre. Meg tele van minden bokor bimboval, meg uj hajtassal - ahol levagtam a viragokat, rogton jottek az uj hajtasok. . .remelem szepen attelelnek.
Volt egy keves foliank (tudod, amikbe nagyobb cuccot csomagolnak, nem a bogyos, ez feher, jo hoszigetelo) es abba tekertuk bele tegnap.
Ma levelet fogok megint osszetakaritani, azt teszem ra es rahuzok egy feher szemeteszsakot - aztan meglatjuk.
Ellatogatok a kerteszhez is, megkerdezem o mit ajanl - latok egyik-masik kertben novenyeket zsakvaszonnal betakarva, tehat nem szokatlan a kevesbe fagyturo novenyek atteleltetese. Remelem sikerul.
Ja. En is azt hittem - de nem enyhebb. Oceani lenne kontinentalis helyett - parasabb talan a nyari honapokban. Elofordulnak kisebb tornadok es hurrikanok - mas nem.
Ma reggelre fagy volt, nem nagy, de fagy. Orulok, hogy leszdtem a rozsakat. Este meg a kameliat is becsomagoltuk :))
Neeeeeeeem, nem Floridaban lakok, hanem NJ-ben. Nem is szokas itt sem novemberben rozsat szedni - megbolondult az ido. A kameliam is viragzik, tele a pici bokor bomboval, viraggal.