Nagyon szépen köszönöm a segítségedet... tényleg nem használtam a beszúrás gombot. Mindenkitől bocsi, a bakimért. És íme a képek... (ami csak töredéke a kollekciómnak). További napsütéses délutánt mindenkinek!
Mikor nyitva van a hozzászólás ablak, alul van olyan, hogy "Tallózás". Megkeresed, melyik képet szeretnéd. Utána "Feltölt" gomd. Utána kisvártatva megjelenik alul a kép, mellette pedig az, hogy "Beszúrás". Ezt a beszúrást is meg kell nyomni, önmagában a feltöltéstől még nem jelenik meg a hozzászólásban. Én mikor először próbálkoztam, ezt szúrtam el, nem tudom, Nálad is ez volt-e probléma.
Üdvözlet a rózsakedvelőknek! Már rég óta szeretnék vágott virágból rózsát szaporitani. Egy ismerősöm rózsakertje ilyenekből áll! Milyen tapasztalataitok vannak ezzel a módszerrel? Brigi, nem felejtetted el 'beszúrni' a képeket?
Már pár hete nézegetem és olvasgatom a topicot (amire teljesen véletlenül bukkantam rá ), de még csak most írok elősször.
Örömmel nyugtáztam, hogy nem csak én szeretem a rózsákat. :o) Habár az én kertem még csak most van kiépítésen, mivel egy újépítésű lakóparkba költöztünk de remélem, hogy idém már büszkén pihenhetek a rózsáim között... :o)
Szóval, üdv mindenkinek! Csatolok pár képet amit tavaly készítettem, hogy jobb legyen a hangulat ebben a cudar időben.
Nagyon köszi! Megtennéd, hogy megírnád a weblap címét? Sajnos nem tudom. Ha választható az olasz nyelv is, akkor nyert ügyem van, ha nem, akkor élnék kedves ajánlatoddal, mert sajnos a három említett nyelv egyikén sem tudok. :((
A katalógus ingyenes, e-mailt kell írni. Én németül oldottam meg a dolgot.
De írhattok angolul, franciául, ahogy akartok. Értelemszerűen arra a zászlóra kattintsatok, amilyen nyelven az e-mailt írjátok. Ha nyelvi probléma van, szóljatok, szívesen segítek, elküldöm az e-mail szövegét, ahova csak a neveteket és a címeteket kell beírni.
Szia! Megneztem a David Austin honlapjat, hogy katalogust rendeljek, de sajnos az orszagok valasztasanal nem kinalta fel Magyarorszagot. Ha elarulnad, hogy hogyan sikerult megrendelned toluk a katalogust, azt nagyon megkoszonnem.
Én tavaly megrendeltem az összes interneten található rózsa katalógust, és David Austinék is küldtek egyet. Hát az már szinte egy egész könyv, tele ültetési és növényvédő tanácsokkal, egész télen azokat forgatom, és álmodozom.
Nemrégen voltam Bécsben a Starkl-nál, hát azoknál aztán van rózsa bőven. Kb 400 fajtát árusítanak. Beszéltem a főnökkel, hogy küldjön már le Szombathelyre is egy nagyobb szállítmányt, mert nálunk nagyon gyatra a választék.
Akkor ezt a két fajtát feltétlenül kipróbálom! A Strakl weblapján nem sikerül megnézni a katalógust, lehet, hogy csak én vagyok béna, már a múltkor is szenvedtem ezzel, de nem jött össze. Mindegy, kérek egy nyomtatottat, csak egyszerűbb lenne on-line.
Graham Thomast vettem ősszel, nagy várakozással tekintek a virágzása elébe... (Milyen optimista vagyok... Előbb még meg kell maradnia...) A másik két fajtát nem ismerem, de megnézem a neten.
Szia hugi28!
Köszi a címet, belekukkantottam tényleg sok rózsájuk van.
Talán itt találok zöld virágú rózsát is.
A SZALKAY kertészetről esetleg nem hallottál?
Régebben rendeltem tőlük, de mostanában nem válaszolnak.
Semmilyen cégkatalógusban sem találok róluk információt.
Ajánlom még a starkl-nál kapható Egon Schiele nevű bokorrózsát, kb két és fél méteres nagyra nő, és egész nyáron virágzik. Ja és a Westerland...arról ne is beszéljünk.
Persze az angol rózsáknál nincs (számomra) szebb, azokból sosem elég...
Nagyon szép a Crown Princess Margareta, a Leander, és a Graham Thomas.
a Viridiflora-t Németországból meg tudod rendelni, sajnos nálunk nem kapható.
Ajánlom a Schultheis faiskolát, nagyon szép növényet szállítanak. ( bár a magyar rózsaárakhoz képest nagyon drágák, viszont ezer fajta rózsa közül válogathatsz)