Akkor muszáj lesz segítenie, mert nem fogod egyedül bírni. A miénk ezer négyzetméter körül van, tehát csak picit nagyobb, és azért van bőven... Meg a kerti munka egy része nehéz férfimunka, az az igazság. Régebben mondjuk jobban bírtam a gyűrődést, de mióta cukros vagyok, sajnos a nehéz földmunka nem megy.
Én gyomlálni nem szeretek, de hát azt is meg kell csinálni. Amúgy én is nagyon szeretek a kertben bíbelődni, és ilyenkor télen fizikai szenvedés, hogy nem mehetek ki.
Szép szóval nekem is sikerül néha rávennem egy kis segítségre. ... Háát remélem idén többet segít, mivel mostmár a telek többi részében is kert lesz (persze a házon kívül). Eddig csak az előkert volt, azzal még boldogultam valahogy!
Mellékesen a telek 900 négyzetméteres! Szerencsére én legszívesebben mindig a kertben lennék és imádok kertészkedni, legyen az bármilyen munka.
Nálunk is be lett tiltva, a mi telkünk házzal együtt 100nm, tehát mások az arányok.Már csak mini növényekben merek gondolkodni, no meg valami soksok-sokvirágú futórózsa még elkéne.
Nálunk a férj, ha mortyogva is, de segít valamennyit, a gyerekek viszont lelépnek tutira öt percen belül, ha véletlenül megkérem őket a saját játszóhelyükön lévő gyöp gyomlálására...
Hú, mintha csak magunkat látnám-hallanám! Ez a focikérdés nálunk is állandóan központban van, mivel két fiúgyerekem van. Én -- mivel nem tartották be az általam kialakított "játékszabályokat" -- "kegyetlen" anyaként betiltottam a focizást a telken. Az az igazság, nekünk háromszáz négyszögöl a telek, ebből száz négyszögöl a gyerekek hancúrozóhelye, de ahogy az én kölkeim fociznak, nekik az egész telek kéne rá... Azt meg talán mégse. Alternatív lehetőségeket igyekszem kínálni nekik helyette, úgymint Ayres-mászóka/hinta, minigolf, "parasztbaseball" (ezt mi találtuk ki), tollas, teke és hasonló foglalatosságok... Mindez persze nem pótolja nekik a focit. Tervbe vettünk egy pingpongasztalt is, de annyira drága a kültéri, hogy egyelőre még csak terv sajnos. :(
Nálunk a füvet is én nyírom. Amikor a fűnyírót megvettük, a férjem végig tolt egy csíkot, hogy jaj de jó! Azóta is én nyírom, had maradjon meg nekem ez az öröm.
Örülök, hogy teljes az eggyetértés! Az én férjem is rosszul van a kertészet gondolatától is, de ha már virágzik és szép... akkor már dagad a melle és büszkén mutogatja a szép kertet. Persze a fűnyíráson kívül semmire sem számíthatok rá...
persze, csak ne kelljen dolgozni vele, nálam már reklamálnak a gyerekek, hogy túl sok a növény, kicsi a kert, és nem lehet focizni, mert jajongok, hogy arra nerúgjátok, erre se,tehát sehova...
Hát nem szép tőlük, hogy még csak nem is válaszoltak! Még ha esetleg nem is szállítanak Magyarországra, akkor is legalább válaszolhattak volna. De legalább Hollandiából küldenek, így végül is hozzájutsz, bár ez nem az angol cégen múlt.
Én most keresgélem össze a kiválasztott fajtákat, és igyekszem "lenyeletni" a családdal a költségeket... :-) Az a baj, hogy már sokoldalas listám van. (Bár szerintem nem olyan nagy baj...)
Én nálunk teljesen kisebbségben vagyok ezzel... :) Persze mikor már megvan, és szép, akkor ők is szeretik, de a faiskolától a férjem morcos lesz, a gyerekek pedig hisztisek. A nagyobbikom, aki hiperke, ilyenkor kétségbeesetten, világvége-hangulatban megkérdezi, hogy "anya, te most ezt végig akarod nézni?!", mire a kicsi keserűen közli, hogy: "Persze, minden egyes növényt". (Ebből is látszik, hogy ismernek a drágáim...) Bezzeg nekem élvezettel végig kell néznem az összes lüke Lego katonát... :-))
Nekem is nagyon tetszenek az angol rózsák... Az igazság az, hogy amikor elkezdtem a rózsák nézegetését még a tökéletes, hegyes bimbójú tearózsák érdekeltek.. Most meg, csak az angol rózsákon felejtem ott a tekintetem hosszabb időre. Ezért is rendeltem Hollandiából Austin rózsákat, no meg azért mert az angol cég, a híres David Austin figyelemre sem méltatta a leveleimet. Persze ez sem tántorított el! Türelmetlenül várom a március végét amikorra a szállítást kértem. :o)
Nagyon szépek!! Én most ősszel kezdtem a rózsaültetést (egyébként már beállt angolkertünk van, csak a rózsák hiányoztak eddig, illetve tíz évvel ezelőtt volt jó néhány gyönyörű, csak mikor picik voltak a gyerekek, nem tudtunk kijárni, és sajnos a rózsák nem élték túl a gondoskodás majdnem teljes hiányát). Úgyhogy most újraültetek, persze most már az azóta születetett szép új fajtákból is szeretnék...
Az én párom már évek óta nagyon morcos, ha ötszáz méternél közelebb megyünk egy faiskolához.... :-))
Igen tudom a nevüket, és be is írtam. Ha ráálsz az egérrel megláthatod. Én az elsőre vagyok a legbüszkébb. Azt közvetlenül az angol Harkness cégtől rendeltem, mivel már a könyvem nézegetése közben beleszerettem (Rózsek enciklopédiája). A Neve High Hopes és futórózsa. Jelenleg kb. 90 féle rózsa van elültetve a kertembe, de sajnos csak pár volt meg tavaly nyáron ezért a többinek a virágait izgatottan várom... Az elmúlt évet cserépben élte át az alábbi pár rózsa, szerintem jól érezték magukat, demélem a telet is túlélik már kiültetve. :o)
Tavaszra rendeltem ismét rózsákat mind Hollandiából smind Németországból... a párom már kezd egy kicsit morcos lenni, de ő is imádja a virágos kertet. Íme még pár kép.