Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Olvasómódban azért jelen vagyok folyamatosan! A "babarovatot" pedig élőben vezetem. Már címlapfotónk is van! (csak eddig itt nem dicskedtem vele) :)) Ha nem zavarja a profikat:
Szegény Aitor Gonzalez ott cseszte, amikor 2002-ben az Anglirun... és hogy utána emiatt el kellett mennie a Kelméből... A Fassa Bortolo akkor már Petacchi felségterülete volt, mit ért ott egyedül egy baszk hegyimanó... 2005-ből talán azért volt egy Tour szakaszgyőzelme Fassásként, ami rémlik, de a Vuelták már nem jöttek össze. 2006-ban Euskaltelesként Tour de Suisse győzelem, ő és Landa mentették meg a csapatot. Aztán nem sokkal később vége. De a Vuelta győzelemnek még csak a közelébe sem került, miután Belda kitagadta, még csak egy jó összetett eredménynek sem...
A másikuk Frigo, ugye? Neki is voltak szép napjai, egy Tour szakaszgyőzelem maradt meg tőle, illetve a 2001-es Giron a rosa trikója. Valamelyik nap találkoztam a nevével amúgy, amikor a baszk eredményeket kutattam, 2002-ben ő nyerte a Subida Urkiolát. Nem kicsit lepődtem meg :)). Kedveltem őt is amúgy.
Nekem ez a kedvenc babás képem amúgy, és az tetszik benne különösen, hogy a kislány ugyanúgy tartja a fejét, mint Manci szokta a hegyek között. 2006. Dauphine Liberé amúgy, az utolsó napok a "békeidőkből"...
Gratulálok neki, jó egészséget az egész családnak. Így legalább mellettük lehet és nem 3 hetesen látja először a babát. :) Velo, kapitányáról elnevezett kisfia mellé, Sanyi kisfia is az Alessandro nevet kapta. :)
Alessandro Petacchi finally received some good news on Saturday afternoon when his wife Anna Chiara gave birth to a son, named after his father. It is the couple's first child. The Team Milram sprinter was recently given a one-year suspension for a non-negative doping test for Salbutamol in the 2007 Giro d'Italia. (SW)"
Cyclingnews.com
Végre jó dolodg történt szegény eltiltott sprinterkirállyal, megszületett a kisfiúk, aki az édesapja nevét kapta. Jó egészséget kívánunk a mamának és a babának is, A híres papának pedig most legalább lesz egy kis ideje arra, hogy méltóképpen gondoskodhasson róluk.
Olaszhonban csak ma indult a banzáj, de a szomszédban, Pas de calais környékén már öt napja forgalomban van a helyi Rosa. És öt napja Stéphane Auge viseli a trikót, a jelek szerint egyre otthonosabban érzi magát benne :-)
"Néhány óra múlva megkezdődik a giro d’ italia Szicilliában, a Saunier Duval készen áll arra, hogy harcoljon a győzelemért, és kihasználja a hatalmas nyilvánosság adta lehetőségeket. A verseny lehetőséget ad arra, hogy a sárga csapat teljesítménye ismét felhívja a figyelmet a Saunier Duval afrikai ökológiai missziójára. A csapatbuszt Leonardo Piepoli óriási fotója díszíti, ahogy éppen egy fát ültet a legutolsó mali utazása alkalmával. Az itáliai utakon Ricco, Piepoli és a csapat segítői mindenkit arra fognak ösztönözni, hogy vegyenek részt a “Recycling the World” projektben.
2007-ben a a csapat nem csak a győzelmért küzdött de a világ legszegényebb embereiért szervezett gyűjtést. Tavaly volt száz éves a Saunier Duval és ebből az alkalomból hirdették meg az ONG Planète Urgence szervezettel közösen az „Egymillió fát” akciót. Minden megtett km után egy fát, szökésben megtett kilométer után kettőt adtak, míg a győzelemmel végződött út minden kilométere öt fát ért.
A projekt nagy kihívás volt, sok híresség szövetkezett a csapattal, hogy segíthessen a bolygón. A Nobel békedíjas Al Gore filmje „A kényelmetlen igazság” a franciaországi forgalmazásakor minden eladott dvd után egy fát kaptak az afrikaiak. Sok versenyző, Eddy Merckx, Miguel Indurain, Vittorio Adorni is segített a sárga csapatnak, hogy elérhesse a célját. Az év végére összegyűlt az egy millió kilométer, és vele az egymillió fácska is.
A Saunier Duval akciója ezer családnak segített, akiknek mindegyike 1000 fáért felelős. Bevonták az iskolákat is, akik kutakat ástak, emellett erős baráti kapcsolatot építettek ki a Mauro Gianetti csapata és az ország között. Az első célt teljesítették, de a Saunier Duval csapat a folytatás mellett döntött, amelyen keményen fog dolgozni a következő hónapokban. A csapat lehetőséget ad a széles közönségnek, hogy részt vegyen az újrafásítás programjának. A CO2 kibocsátásuk ellensúlyozására mindenkinek ajándékozzon néhány fát. A Saunier Duval minden egyes fát, amit a támogatóktól származik meg fog duplázni.
A következőcímen többet is megtudhatnak a „Recycling the World” projektről. "