Valamikor régebben olvastam: az űrhajó úgy tudott fénysebességnél gyorsabban haladni, beszippantotta maga előtt a teret, anyaggá alakította, átpumpálta a hajtóművön, maga mögött pedig megint térré alakította. (Egyszer még ez valósággá válhat.)
A Tér és Idő abszolut. Az én fejemben a Térnek határai vannak, illetve meg van határozva, hogy mi a tér. Ha téridőről beszélünk, Akkor több térről, és tőbbféle időről beszélünk. Többféle Tér van.Ha időről beszélek,én nem tudom a fogalmat más terekhez kötni. Az Idő az én szememben Szorosan a Földre vonatkozik.Földhöz kötött.
Nobel Dij Einsteinnek, Egy másik annak aki cáfolja.
Megtalálni a határait, még nem cáfolatot jelent. Newtont sem cáfolja a relativitás elmélet, csupán a newtoni világképen túl mutat, azaz megmutatja a határait.
A dolgok egymásra épülnek és ez a szép bennük. Newtonnél a tér és az idő abszolút, Einstein megmutatta, hogy ez nem így van. Ettől még nem kell kidobni a régebbi mechanika tankönyveket, csak tudni kell meddig alkalmazhatóak.
Einstein nem a relativitáselméletért kapta a Nobelt. Ha valakinek sikerül cáfolnia a relativitáselméletet, nyugodtan Nobelt kaphatna ezért.
Mellesleg: az egyszem lobotómiáért kiosztott orvosi Nobel kivételével soha nem volt olyan díjazott, ami utólag totálisan téves ostobaságnak bizonyult volna.
Semmi értelme, hogy huszadára is megismételd az évek óta szajkózott tudatlanságaidat, és hazugságaidat egyes fizikai kísérletekről. Tudjuk, hogy az utóbbi öt évben egy jottányit se fejlődtél fizikából, de igazmondásból se.
" Mivel a modern fizika nagyrészt a relativitás elvén nyugszik, így a modern fizika alapjaiban hibás."
A modern fizika a kvantumelmélettel kezdődött, tehát nem a relativitás elvén nyugszik.
" ... Ekkor végezték el a híres Michelson-Morley kísérletet, amelynek negatív eredményéből Einstein azt a téves következtetést vonta le, hogy fényközeg nem létezik."
Kamu. Einstein sehol sem hivatkozott a kísérletre.