Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
"A villamos felszálló helyen fedett várók vannak épülőben. Ez most komoly? Ilyen lesz a többi megállóban is?"
Már máshol is láttam ezekről képet (látványterv?). Szép, de nincs oldala így nem szélvédett, és az eső is jól beesik oldalt. Tehát használhatatlan. Tehát debreceni.
Ha végre a buszok is behajthatnak az állomás elé akkor visszaáll a régi rend? Vagy tényleg így akarják hagyni?
Csak nem hagyják így, mert több képen is látszik, hogy buszmegálló épül a Nagyállomás előtt, a régi helyén. Bár ezzel élesen ellentmond az, hogy azt írták a közleményben, hogy minden marad úgy, ahogy volt. Persze én sem értem, hogy mi az, hogy jó fogadtatás miatt marad így. Valóban kinek jó az és ki a fenét kérdeztek meg...
A zebra nekem is egyből szemetszúrt. Ilyet nem is nagyon láttam még. :)
A toronyház előtti leszállóhely rövidebb lett egy kicsit, vagy maradt a régi?
Ha végre a buszok is behajthatnak az állomás elé akkor visszaáll a régi rend? Vagy tényleg így akarják hagyni?Csak mert nekem is voltak ám kedvező tapasztalataim a 40 fokos melegben az ideiglenes megállóban.
Medgyessy Sétány megállóban lévő épületett elbontják. Péntek hajnalban a tetővel kezdik így nem kell a villamost leállitani áramtalanitás miatt. Hétvégén meg a falakat bontják el a villamos forgalom melett. Kár érte.
"Kölcsey központnál 2-szer áll meg nálam új rekord a 2 megálló közelsége miatt."
A meglállók optimális távolsága mindig az adott helyi körülmények függvénye. A Városháza-Kossuth tér villamosmegálló elég extrém rövid távolság, nem? :)
Újra üzemel a DAB-székház és a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium megállóhely a Doberdó utca felé. A tájékoztatás valahogy elmaradt, sokan meg is döbbentek, hogy újra megáll. :)
"Azt is fontos tudni, hogy a lakosság pozitív visszajelzései és a kedvező tapasztalatok alapján a helyi járatú autóbuszok továbbra is a Nagyállomás érkezési oldalán kialakított megállóhelyről indulnak és ide is érkeznek."
Erre azért nagyon kivácsi lennék, hogy kit és mikor kérdeztek és mik a kedvező tapasztalatok:pl. 2 perccel a 48 indulása előtt elsuhanni a Nagyállomás előtt és imádkozni, hogy ne középen álljon meg a busz (helyhiány), vasuttal utazóknak leszállni az "indulási" oldaltól (pénztárak) pont az ellenkező oldalon. Ezek a pozitiv dolgok?
"Kölcsey központnál 2-szer áll meg nálam új rekord a 2 megálló közelsége miatt. Vagy a 43-as vonalon lévő Bartók Béla-Köntösgátsor megállók vannak egymáshoz közel nagyon?"
A Kölcseynél a 2 megálló szerintem is rekordgyanús. Ráadásul gyalog lámpa nélkül teljesíthető a táv; ha a busz hosszabban áll, akkor gyalog gyorsabb :) A 43-asét nem ismerem, nekem még a Szociális otthon-Klinikák megállóköz ami rövid, mindkét irányba. Meg a 12-es Csemete-Mester utca a Tócó fele. Közben meg a Pláza-Csemete között nincs megálló, az mekkora távolság már! Meg a Wesselényi (Attila tér) nagyállomás között, ez meg főleg! Egyszer régen elfejtettem jelezni, hát a Nagyállomástól visszagyalogolni nem 2 perc! Dehát vannak ilyen egyenlőtelnségek.
Ahogy a 24-es halad. Kipróbáltam mert mindig látom a Csapó utcán de a párját nem. Kölcsey központnál 2-szer áll meg nálam új rekord a 2 megálló közelsége miatt. Vagy a 43-as vonalon lévő Bartók Béla-Köntösgátsor megállók vannak egymáshoz közel nagyon?
24-es a Berek utcánál lehet tipelni hogy csuklós vagy szoló van a képen?