Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.07 0 0 2552

Szoval, ha jol értem, akkor egy magyar cégnél szeretnél francia alkalmazottként dolgozni ?????

Nekem is megyar cégem van, én is francia orszàgban dolgozom embereimmel (Pàrizs és környéke actuellement), de ha felvennélek, akkor is csak magyar szerzödést tudnék ajànlani....

Nem tudom, hogy màsképp lehet-e egyàltalàn ??????

Billy

Előzmény: Törölt nick (2551)
GrG Creative Commons License 2011.09.07 0 0 2550
GrG Creative Commons License 2011.09.07 0 0 2549

tessék, 10 mp volt:

Foglalkozás megnevezése: építésvezető
    elvárt gyakorlati idő: 2 év felett 5 évig
Iskolai végzettség: főiskola, technikum
Elvárt szakképzettség:

• Építészmérnök
  • Építőmérnök

Várható bruttó kereset (Ft / hó): 140 000 – 180 000
Munkavégzés (munkakezdés) helye: 4450 Tiszalök, Kossuth út 106
(munkavégzés több helyen)
Foglalkoztatás kezdete, vége: 2011. 08. 22.
Foglalkoztatási jogviszony: Munka Törvénykönyve szerinti
Munkaszerződés időtartama: Határozatlan
Munkarend, munkaidő beosztás: kötött nappali munkavégzés
Foglalkoztatás napi időtartama: 8 órás teljes
Állásegyeztetés helye, ideje: Foglalkoztatónál: NYÍR MÉLYÉPÍTŐ KFT 4450 Tiszalök, Kossuth út 106 2011.08.09
Foglalkoztató neve: NYÍR MÉLYÉPÍTŐ Korlátolt Felelősségű Társaság
    címe: 4450 Tiszalök, Kossuth út 106
    email címe: nyirmelyepito@gmail.com

Vidéken van, építészmérnököt keresnek, mind amit akarsz.

Előzmény: Törölt nick (2548)
GrG Creative Commons License 2011.09.07 0 0 2546

Komolyabb vizekre hajózva.

Van egy magyar B-kat jogsim és szeretnék robogóra jogsit (125ccm-ig). Aki csinált már ilyet (a 7 órás átképzést) mennyire kell hozzá tudni franciául? Illetve a magyar B-t elfogadják-e alapnak.

köszi a segítséget!

Gergő

GrG Creative Commons License 2011.09.07 0 0 2545

Mint lejjebb írtam párizsi vagyok (marha párizsi), de minek kell neked?

Előzmény: Törölt nick (2538)
GrG Creative Commons License 2011.09.07 0 0 2544

Van esetleg egy neked való meló. CDI-re keresnek Polyvalent-t a Pizza Huthoz. Hívatkozz rám!

G

Előzmény: Törölt nick (2543)
cx 25 tri Creative Commons License 2011.09.06 0 0 2542

szia    davzo77@gmail:com

Előzmény: Koncsi3 (2539)
Koncsi3 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 2539

Szia! Engem nagyon érdekelne ez az állás.Ha megoldható,hogy bövebben meg tudjuk beszélni a részleteket,annak nagyon örülnék.Az e-mailem:koncsi1979@gmail.com  Kérlek irj nekem valami elérhetőséget,hogy beszélhessünk ,vagy levelezhessünk.Előre is köszi! Koncsi

Előzmény: cx 25 tri (2530)
evm100508 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 2537

Köszi  gyes, ged választ, mostmár én is tudom. Hogyha bejelentem, akkor nem kapot semmit otthon, de itt 150 euro-t egy gyerek miatt. Szóval sokkal kevesebbet, mint amit most otthon gyed+családi pótlékként.

Lenne egy kérdésem. Itt létezik-e, és ha igen, akkor mi a neve a zselatinnak? Amit főzés nélkül kell a sütibe tenni? Élesztőt hoztunk otthonról. :-)

kardio1 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 2536

Még annyi, hogy biztositàst is itt kotottem rà a régit felmondva. Uj jogositvàny viszont nem kotelezo, foleg, ha a kàrtya formàjù jogsid van.

Előzmény: kardio1 (2535)
kardio1 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 2535

En àtrendszàmoztattam a kocsimat. Valoban lehet magyar rendszàmmal is kozlekedni, de ha baleseted van, a kocsi javitàsàt az otthoni biztositoval kell intézned, és mivel hivatalosan csak "turista" vagy itt, a magyar biztosito csak arra kotelezett a helybeni javitàst illetoen, hogy az auto mozgàsképes legyen, a tobbi javitàst a magyarorszàgi szervizben kell intézni, ami elég korulményes, ha itt élsz. Tudtommal hat honap utàn kell itt forgalomba helyzeni az autot, ha itt élsz. En egy alkalommal, mikor hazamentem, otthon kivonattam az autot a forgalombol (nem véglegesen, hanem kulfoldi munkavégzés cimén, ezt max. 10 évre lehet megtenni. Ehhez kellett igazolàst vinnem innen, hogy itt dolgozom (pl. munkaszerzodés), forditàs nem kellett, ha jol emlékszem. A magyar okmànyirodàban adtak ideiglenes rendszàmot is, hozzà valo forgalmival, mindketto egy honapig érvényes. Azért kell Magyarorszàgon kezdeni a dolgokat, mert itt le kell adni a régi forgalmit a prefekturàn, egyszerre két helyen az auto nem lehet forgalomba helyezve, és forgalmi nélkul nem tudsz hazamenni a forgalombol kivonàst intézni..Itt a prefekturàn kell intézni a forgalmi kérést, ehhez egy "quitus fiscal"-t kell beszerezni az adohivatalban (ha négy évnél fiatalabb az auto, nem kell controle technique és adot sem kell utàna fizetni, ha a sajàt autodat hozod be és szàmla is van rola). Az uj rendszàmot rogton megmondjàk a prefekturàn, késobb hivatalos levélben is megkuldik. A rendszàm ismeretében el kell menni egy autosboltba, vagy egy szervizbe, ahol elkészitik a tàblàt és fel is rakjàk.

Ennyi a folyamat roviden :)

Előzmény: szekaty (2531)
mázama Creative Commons License 2011.09.01 0 0 2534

Sziasztok! Hétfőn érkezünk Montpellier-be. Kisgyermekes családok, vagy magyar közösség ismeretségét keressük.

Nekünk három fiú csemeténk van (5 , 3- éves és 7 hónapos).

Milyen az élet odakint?

Üdvözlettel:Bea

mamatuadzsoanavuki Creative Commons License 2011.09.01 0 0 2533

Mégegyszer kösz a válaszokat, de sanja nem lettem okosabb.... kinn élő gyerekes anyukának üzenem, hogy tényleg nem jár a gyes-gyed ha bejelented hogy kinn élsz. Én nem jelentettem be és kinn éltünk Spanyolországban. Arra viszont rájöttem hogy iszonyat nagy összevisszaság van itt az eu-ban.

Az alapítványt amit írtatok, keresem... de eddig semmi válasz, pedig jó lenne kinn egy kis segítség... persze megfizetném.

Ha valaki tud róluk bővebben vagy esetleg Lyon melletti és tud segíteni nekünk, írjon.

köszi

gabifr Creative Commons License 2011.09.01 0 0 2532

Második éve dolgozom itt kint és magyar autóval közlekedem azóta is.

Elviekben kellene bizti is +jogsi is meg mindent ki kellene cserélni franciára,de igy is lehet közlekedni és könnyebben elenged a rendör ha azt mondod turista vagy,vagy ideiglenesen dolgozol itt.3 hónap után vagy köteles kicserélni a papirokat.

Tehát mindig azt kell mondani hogy most jöttél ki.

Amugy drága mulatság kicseréltetni a papirokat.

Előzmény: szekaty (2531)
szekaty Creative Commons License 2011.09.01 0 0 2531

Sziasztok!
Szeretném az autómat kivinni Franciaországba, mivel ott keresek állást. Esetleg tudnátok segíteni, hogy mit kell ez ügyben intézni? Ezt találtam: http://vosdroits.service-public.fr/F19222.xhtml

Nem tudom, hogy ez csak a franciákra vonatkozik, vagy külföldiekre is? Teljes ez a lista az elintézendő dolgokról?
Biztosítást ott újra kell kötnöm és a magyart felmondani vagy jó a magyar?
Remélem tudtok segíteni, előre is köszi!

cx 25 tri Creative Commons License 2011.09.01 0 0 2530

Hello .  Ha valaki munkat keresne  Del fr.be tudok segiteni .... Amirol szo van  18 es 30 ev kozotti felszolgalo holgyet keresunk hetfo -kedd szabad este 18h tol kell dolgozni 1ig szomatig , vasarnap delben is... szallas kulturalt es a het minden napjan mikor szabad vagy akkor is az etkezes biztositott . 1200 Euro havonta plusz kb 300Euro jatt.... alap fr nyelvtudas kell . En mint konyhafonok dolgozok itt segitek amiben tudok de a tulajdonosok is nagyon segitokeszek es turelmesek , tehat ha csalladias kornyezetben szeretnel elni es dolgozni akkor ez a te allasod...... jelentkezni oneletrajzal es fotoval ja es nem gond ha kezdo vagy.... erre az emailra davzo77@gmail.com     az etteremet a facebookon megtalallod   O MASKA    vagy LE MASKA

piela Creative Commons License 2011.08.31 0 0 2528

A pozitív példa kedvéért: az én Carte Vitale-m 1 hónapon belül postázva volt és a kérvény benyújtása után pár nappal

már a kezünkben volt a papír amivel igazolni tudtuk, hogy jogosult vagyok, csak még nem készült el a kártyám.

Előzmény: mamatuadzsoanavuki (2524)
tutyizsüdit Creative Commons License 2011.08.31 0 0 2527

Saját tapasztalat: a Carte Vitalt 10 hónap alatt kaptam meg, pedig csak egyszer dobták vissza az anyakönyvi kivonatom fordítását az elején egy betűhiba miatt, amúgy más fennakadás nem volt, csak ilyen kényelmesen küldték ki...

Magyarországon tőlem E106 nyomtatványt kértek, hogy jelenleg külföldön dolgozom, vagy pedig, ha a franszok ezt is olyan lassan akarnák kiadni, mint nekem, akkor van még egy olyan nyomtatvány, amit az OEP honlapon is megtalálsz, Bejelentés EU tagállamban történő munkavégzésről. Így nem kell otthon is fizetni az eü-biztosítást. Ha viszsatértek magyarhonba, ahhoz meg E104 nyomtatvány kell a frankofonoktól, hogy ez a jogviszony megszűnt.

Üdv. Judit

evm100508 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 2526

Szia!

Mi is most jöttünk ki, június elején, férjem is kiküldetésen van, mi meg a lányunkkal szintén jöttünk. Úgyhogy én is itthon vagyok most még gyeden az egy évesünkkel. Nekünk még nincs ilyen kártyánk, de elvileg a cég intézi (bár itt eléggé lassan őrölnek a malmok), de tényleg jó, hogyha van az a magyar kék kártyád. Nekünk hál'istennek még nem volt szükség az EÜ-re itt, de jön a tél, úgyhogy félek, hogy nem ússzuk meg. De nagyon fura, mert nekem itteni (Versailles) magyar anyukák mondták, hogy itt nem is szokás kifejezetten gyerekorvoshoz vinni a gyereket, hogyha beteg (az akár 2-3 napba is beletelik, mire időpontot kapnak), hanem olyan általános orvoshoz, akinek magának is van gyereke. Én pl itt a környékünkön nem is láttam még gyerekorvost... Pedig a házunkban is van 6 orvos.

Nekem olyan kérdésen van Hozzád, hogy Ti Mo-on bejelentitek, hogy külföldön éltek? Azt olvastam, hogy be kellene, de akkor nem kapnám már a gyedet. Most akkor mi az igazság?

toth0816 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 2525

Az egészségügyi kártyát csak itt lehet intézni és csak 2-3 hónapos munka viszony után,de amennyiben kiküldött dolgozó lesz a párod nem sok esély van rá.Sajnos tapasztalatból tudom.

További szép napot!!

mamatuadzsoanavuki Creative Commons License 2011.08.29 0 0 2524

Kedves Válaszolók!

Köszi az infókat. A vital cardot, itt még Magyarországon is meg lehet igényelni? Pontosan nem tudom milyen szerződése lesz a férjemnek. Egy ismerős segíti az ügyeket intézni, de ő nem gyerekes, neki ez nem olyan fontos.... Akkor bemegyek az Oephez, bár sose tudnak semmit. Itthon mindent fizetünk magunk után.

Lyon környékén nincs valaki közületek?

Az alapítványt is köszi, írok nekik....

Minden jót

gabifr Creative Commons License 2011.08.29 0 0 2523

Ha férjed CDI-vel fog dolgozni automatikusan meg kapja vitál kártyát.És elvileg ezt nem tudom pontosan lehet kérnie,hogy a család is legyen biztositva és nem sokat kell rá fizetni.De van egy alapitvány ami biztosabbat tud mondani ebben:Asso la main bleue a nevük.

Email cimük:asso.lamainbleue@hotmail.hu

Kint élő magyarok alapitották és mindenben segítenek.

Előzmény: mamatuadzsoanavuki (2521)
toth0816 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 2522

Szia!

De ér a kék eü kártya sokat,sajnos tapasztalatból tudom.2 hónapja voltunk kint és a nagyobb fiamat operálni kellett ami össz-vissz 40euróba került.

Itt is elintézheted a vitál kártyát,de csak arra az időre kapod meg ameddig a kék kártya érvényes,tehát arra épül.

Üdv Vera

Előzmény: mamatuadzsoanavuki (2521)
mamatuadzsoanavuki Creative Commons License 2011.08.29 0 0 2521

Sziasztok, Jó napot!

Franciaországban élő magyar család segítségét szeretném kérni. Férjemmel és kislányommal (3 éves) utazunk jövő héten. Rendes munka szerződés, lakás vár mindket. De a betegbiztosítás terén nem igazodok ki. Én nem fogok dolgozni, biztosított leszek én és a lányom? Állítólag több hónapot kell várni a férjem kártyájára is. Mi történik ha szükségünk van orvosra? Nem találok egy angol nyelvű magánbiztosítót sem... franciául egyenlőre nem beszélünk. Spanyolországban éltünk ott egyszerű magánbiztosítás volt, nem ilyen vegyes mint franciában. Természetesen van az a magyar nemzetközi kártyánk, de szerintem az semmit nem ér.... Mi a véleményetek gyerekes apukák, anyukák?

Várom tapasztalatokat segítséget. Lyon mellett leszünk....

Köszönöm

evm100508 Creative Commons License 2011.08.27 0 0 2520

Sziasztok!

Visszatértem Mo-ról. Újra vissza a 20 fokba, pedig otthon 40 fok volt. :-))) Na jó, az is sok volt már azért.

Zümyke, akkor majd várlak vissza, és találkozhatunk. Jó pihenést addig otthon. :-)

Ez a könyv, amit írtál, ez csak franciául van? Vagy így is érthető? Én vettem egy nyelvkönyvet még otthon, úgyhogy majd ezt fogom elővenni.

Előzmény: zümyke (2436)
gabifr Creative Commons License 2011.08.24 0 0 2519

Ha esetleg valakit érdekel van egy magyarokat segítő alapitvány int kint.

Asso La Main Bleue.

Elérhetőségük:asso.lamainbleue@hotmail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 2518

Bocsi, igazad van.... nem voltam elég körûltekintö, és nem làttam, hogy az elözô hozzàszolàsomhoz fûzted......

:-))

Előzmény: GrG (2516)
GrG Creative Commons License 2011.08.23 0 0 2517
:-)
Előzmény: Törölt nick (2514)
GrG Creative Commons License 2011.08.23 0 0 2516
Az nem magazodás volt hanem E/3 és ugyan neked szólt, de nem rólad:-))
Előzmény: Törölt nick (2515)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 2515

Be fogom tartani az igéretem, csak most egy kicsit "be vagyok havazva"..... Igaz, kezdek hozzàszokni, hogy Nàlam ez igy van mostansàg !   :-))))

Szoval a multkor megadtam a szàmom, ha arra kapok egy telefont, vagy egy SMS-t, akkor tudunk zemélyesen is egyeztetni !!!!

Billy

Ps : és ugy emlékszem, hogy nem magàzodunk...... :-)

Előzmény: GrG (2512)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!