Keresés

Részletes keresés

Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 9511

Jézus ezt mondta nekik: „Gyászolhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? De jönnek olyan napok, amikor elvétetik tőlük a vőlegény, és akkor böjtölni fognak.
Mt. 9,16
Senki sem tesz foltot új posztóból régi ruhára, mert a toldás kitép a ruhából, és még csúnyább szakadás támad.
Mt. 9,17
Új bort sem töltenek régi tömlőbe, mert a tömlő szétreped: a bor is kiömlik, a tömlő is elpusztul; hanem az új bort új tömlőbe töltik, és akkor mindkettő megmarad.”

Biztos Jézus jobban tudja hogy az idejében mibe töltötték az erjedő bort, azzaz újbort, hát újtömlöbe.

Előzmény: Tafkó Birgut (9507)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 9510

Gal. 2,11
Amikor pedig Kéfás Antiókhiába jött, nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem.
Gal. 2,12
Mielőtt ugyanis odajöttek néhányan Jakabtól, együtt evett a pogányokkal. Amikor pedig azok megérkeztek, visszahúzódott és elkülönült, mert félt a zsidó származású testvérektől.
Gal. 2,13
Képmutató módon viselkedett vele együtt a többi zsidó is, úgyhogy képmutatásukba még Barnabás is belesodródott.
Gal. 2,14
De amikor láttam, hogy nem az evangélium igazságának megfelelő egyenes úton járnak, mindnyájuk előtt ezt mondtam Kéfásnak: „Ha te zsidó létedre pogány módra, és nem zsidó módra élsz, hogyan kényszerítheted a pogányokat, hogy zsidó szokás szerint éljenek?”

Erre mondjál valami igeit ne csak az üres szólamaidat, mert azok nem igék, és ráadásul butaságok. Tehát Péter apostol nem zsidó tisztán étekezési szokások szerint élt.

Előzmény: Tafkó Birgut (9506)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 9509

Ettél már kagylót, hogy fertelmesnek nevezed?

Tahó az aki úgy beszél valamiről ha nem is evett olyat.

A pogányok nem tahók, azért mert kagylót esznek, vagy disznót, vagy éppen bort, és azt amit a farizeus adventisták nem esznek, és nem isznak.

Attól mert Istenfélő egy pogány az nem azt jelenti hogy zsidó szokások szerint él, ezért kapta a látomást Péter apostol mert nem prozelitához kellett mennie, hanem a pogány származású Kornéliushoz.

ApCsel. 11,1
Meghallották azonban az apostolok és a Júdeában levő testvérek, hogy a pogányok is befogadták az Isten igéjét.
ApCsel. 11,2
Amikor aztán felment Péter Jeruzsálembe, vitatkoztak vele a zsidó származású hívők, ezt mondva neki:
ApCsel. 11,3
„Körülmetéletlen emberekhez mentél be, és együtt ettél velük.”

ApCsel. 10,11
és látta, hogy az ég megnyílik, és leszáll valami nagy lepedőhöz hasonló, amely négy sarkánál fogva ereszkedett le a földre.
ApCsel. 10,12
Benne volt ebben a föld mindenféle négylábú és csúszómászó állata, és az ég mindenféle madara.
ApCsel. 10,13
Ekkor hang hallatszott: „Kelj fel, Péter, öld és egyél!”
ApCsel. 10,14
Péter azonban így szólt: „Semmiképpen nem, Uram, mert soha nem ettem semmi közönségest vagy tisztátalant.” [Ez 4,14]
ApCsel. 10,15
De másodszor is szólt hozzá a hang: „Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.”

A pogányokból lett hivők nem zsidó módon élnek, van viszont egy farizeus irányzat ahol még sajtot, tejet, még csirke, és birka húst is levetetik a családok astaláról.

ApCsel. 10,28
Ekkor így szólt hozzájuk: „Tudjátok, hogy tiltott dolog zsidó embernek idegennel kapcsolatot tartania, vagy hozzá bemenni. De nekem Isten megmutatta, hogy egyetlen embert se mondjak szentségtelennek vagy tisztátalannak.

Péternek Isten megmutatta ne mondjon senkit sem tisztátalannak, vagy szentségtelennek azért, mert nem zsidó étkezési szokások szerint él.

Tafkókám nem ismered az evangéliumokat!

Lk. 10,8
Ha bementek egy városba, és befogadnak titeket, azt egyétek, amit elétek tesznek.

1Kor. 10,27
Ha meghív titeket a hitetlenek közül valaki, és el akartok menni, mindent megehettek, amit elétek tesznek; ne kérdezgessetek semmit lelkiismereti okokból.

Tafkókám tiszta dologat csinálsz?

Tit. 1,15
Minden tiszta a tisztának, de a fertőzötteknek meg a hitetleneknek semmi sem tiszta, sőt szennyes mind az elméjük, mind a lelkiismeretük.
Tit. 1,16
Azt vallják, hogy ismerik az Istent, de cselekedeteikkel tagadják, mert utálatosak és engedetlenek, és minden jó cselekedetre teljesen alkalmatlanok.

Előzmény: Tafkó Birgut (9508)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.24 0 0 9508

"Kornélius nem volt zsidó sem prozelita"

Sem tahó, vagyis nyalván nem kagylóval vendégelte meg hebrajánus látogatóit. Ráadásul istenfélő is volt, azaz maga sem élt efféle fertelmességekkel...

Előzmény: Jéhu74 (9501)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.24 0 0 9507

"Az erjedésnek indult bor csak az új tömlőket nem szakítja szét."

Dehonnem...

Előzmény: Jéhu74 (9502)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.24 0 0 9506

"Péter apostol pogány módra élt"

Pajzánkodott...?

Előzmény: Jéhu74 (9500)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9505

Ilyenek az igazi tenyérbe mászó kúszó-mászok. :)

De nem ezért szeretjük őket, ahogy már valaki megmondta.

Előzmény: galaxisreszelő (9497)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9504

Igazad van!

Mi haszna? Talán a önmérséklet gyakorlása, vagy a sunnyi disznó betőrése.

Szerintem nagy felelősége van, hogy idejár sunnyulni az igazsággal szemben.

Vagy ő törik össze a kősziklán, vagy a kőszikla töri össze.

Választhat, az elsőt javaslom neki.

Előzmény: galaxisreszelő (9496)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9503

Ez nem az én fantáziám, a Seregek Ura döntötte el szerez nagy lagzit a népeknek.

Ésa. 25.6

És szerez a seregek Ura minden népeknek e hegyen lakodalmat kövér eledelekből, lakodalmat erős borból; velős, kövér eledelekből, megtisztult erős borból.

Nehémiás is meghivta jó zsiros ételre, és különböző borokra a zsidókat.

Neh. 5,17
Az én asztalomnál étkeztek a júdaiak, a százötven elöljáró meg mindazok, akik a körülöttünk levő pogány népek közül jártak be hozzánk.
Neh. 5,18
Az én költségemre készítettek el naponként egy ökröt, hat kövér juhot és szárnyasokat, és tíznaponként mindenféle bor is volt bőségesen. De én nem követeltem a helytartónak járó kenyeret, mert nehéz munkát kellett végeznie a népnek.
Neh. 5,19
Tartsd emlékezetben, Istenem, az én javamra mindazt, amit ezért a népért tettem!

Előzmény: Tafkó Birgut (9499)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9502

Az erjedésnek indult bor csak az új tömlőket nem szakítja szét.

Jézus a vizet borrá változtatta a Kánai menyegzőn, amellyel bemutatta, hogy bár még nem jött el az ő esküvője, de azért ad bőségesen jó bort a szégyenben lévő völegény családjának, hogy ne legyenek szégyenben, és ne vessék meg őket szegénységük miatt.

Az ó bör tömlő nem bírja a kiszáradása, és elhasználtsága miatt az erjedő bor nyomását, ezt csak új bor tömlő bírja ki.

Előzmény: Tafkó Birgut (9495)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9501

Kornélius nem volt zsidó sem prozelita, amelyről bizonyságot tesznek a zsidók amikor azt mondták Péter apostolnak.:

ApCsel. 11,2
Amikor aztán felment Péter Jeruzsálembe, vitatkoztak vele a zsidó származású hívők, ezt mondva neki:
ApCsel. 11,3
ApCsel. 11,4
Ekkor Péter sorjában beszámolt a történtekről, és ezt mondta:
ApCsel. 11,5
„Én éppen Joppé városában tartózkodtam, és imádkoztam, amikor révületben látomást láttam: valami nagy lepedőhöz hasonló szállt le, amely négy sarkánál fogva ereszkedett le az égből, és lejött egészen énhozzám.
ApCsel. 11,6
Közelebbről megnéztem, és láttam benne a föld négylábú állatait, a vadakat, a csúszómászókat és az ég madarait.
ApCsel. 11,7
Hallottam egy hangot is, amely így szólt hozzám: Kelj fel, Péter, öld és egyél!
ApCsel. 11,8
Én azonban így szóltam: Semmiképpen sem, Uram, mert szentségtelen vagy tisztátalan még soha nem volt a számban.
ApCsel. 11,9
De másodszor is megszólalt a hang az égből: Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.
ApCsel. 11,10
Ez pedig három ízben történt, azután az egész felemelkedett újra az égbe.

Előzmény: Tafkó Birgut (9494)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9500

A pogányságból megtért hivők nem kóserrül étkeztek!

Péter apostol pogány módra élt,  amikor a pogányok között volt.

Gal. 2,12
Mielőtt ugyanis odajöttek néhányan Jakabtól, együtt evett a pogányokkal. Amikor pedig azok megérkeztek, visszahúzódott és elkülönült, mert félt a zsidó származású testvérektől.
Gal. 2,13
Képmutató módon viselkedett vele együtt a többi zsidó is, úgyhogy képmutatásukba még Barnabás is belesodródott.
Gal. 2,14
De amikor láttam, hogy nem az evangélium igazságának megfelelő egyenes úton járnak, mindnyájuk előtt ezt mondtam Kéfásnak: „Ha te zsidó létedre pogány módra, és nem zsidó módra élsz, hogyan kényszerítheted a pogányokat, hogy zsidó szokás szerint éljenek?”

Előzmény: Tafkó Birgut (9498)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9499

Nem úgy lesz ám az Isten országában, hogy a semmiből teremt Neked egy sült tulok czombot, de fantáziálni szabad...

:-)

Előzmény: Jéhu74 (9492)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9498

"Péter apostol pogány módra élt,  amikor a pogányok között volt."

Mán hogy pogány keresztények között volt, mánpenig a pogánykeresztények nem ettek vakondokot...

Előzmény: Jéhu74 (9490)
galaxisreszelő Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9497

Csak még annyit, hogy amikor azt látom, hogy valaki szándékosan, és elvtelenül tagad, akkor azt legszívesebben megpofoznám, pedig szelid vagyok.

Előzmény: galaxisreszelő (9496)
galaxisreszelő Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9496

Itt az a baj, hogy ha degenerált, akkor azért nem érdemes vitázni vele, ha meg sunyi disznó, akkor azért nem. Szóval semmiképpen nem vitaképes. Ellenben a vele való vitának lehet más haszna, és ha te ezt látod, akkor dícsérendő a dolog. Én mindenesetre megelégeltem, hogy ugyanannyira sunyi, és hazug, mint pl. prozi, és az ilyen emberek kisiklanak a vita alól, így az végtelenre nyúlik. De persze idő van erre, ha van hozzá erőd, meg kedved, jól van. Sok sikert.

Előzmény: Jéhu74 (9489)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9495

"a különbség az hogy az egyiket szét szakitja"

Ezt Maga Jézus czáfolja, hiszen aszongya, hogyha új tömlőbe töltik, nem szakad szét...

Előzmény: Jéhu74 (9491)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.23 0 0 9494

"Körülmetéletlen emberekhez mentél be, és együtt ettél velük.”

1. Lehet, hogy Te izraelita vendégeidet hörcsökkel kínálod, de Kornélius nem volt tahó - nyilván nem kagylóval vendégelte meg hebrajánus látogatóit,

2. ráadásul a kegyes Kornélius - istenfélő lévén - maga sem élt eme fertelmességekkel...

Előzmény: Jéhu74 (9490)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 9493

Adventista velös kövér eleddel. Mi az? - Görögdinnye. :))

Nagyon tetszett.

Amit az úr kövér, és velős eledelnek mond az is lesz. Amit bornak mond az is lesz.

Előzmény: Biga Cubensis (9487)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 9492

Tafek! :)

Vágóhid, és szeszfözde a te fejedben van. :) Szerinted az úrnak kell vágóhid, hogy húst adjon, vagy szeszfözde, vagy borászat, hogy bort adjon? Te olyan hitet-Lenke vagy! :)

Jézus a halat megsokasította, és sok ezer embernek adott eledelt, és a vízet borrá változtatta a Kánai mennyegzőn. :)

"És szerez a seregek Ura minden népeknek e hegyen lakodalmat kövér eledelekből, lakodalmat erős borból; velős, kövér eledelekből, megtisztult erős borból;"

Előzmény: Tafkó Birgut (9485)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 9491

Tafek nem félsz, hogy a borászok kikészítenek? :)

Nem félsz, hogy az igazság hátulról közelit hozzád, és földre terít.

Teljesen mindegy ó vagy új tömlöbe töltöd a mustot Izraelben megerjed, a különbség az hogy az egyiket szét szakitja, a másikat nem. Azért mert az ó tömlő már nem tágul úgy, mint egy új bör tömlő.

Tafek! :)))

Előzmény: Tafkó Birgut (9484)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 9490

Kedves Tafek!

Ha azt mondanná neked Isten ed meg a bibliát, szerintem nem foglalkozznál vele hogy már agyon lett tapogatva, és tele van bacival, úgy megennéd, mint János a Jelenések könyvében az Isten üzenetét.

Félreértések elkerülésére üzenem mindenkinek nem kell bibliát enni, csak az edeleket

Nem abban van a nagyság amikor valaki ragaszkodik ószövetségi, vagy emberi hagyományaihoz, hanem abban amikor Isten szól akkor azt mondja ha Te mondád, megteszem. Te tafi úgy ragaszkodsz az ószövetségi hagyományokhoz, holott nem éltél abban semmit igazából, nem úgy Péter apostol. :)

Nem beszélve arról, hogy olyan vallási hagyományaid is vannak bőven, amelyek mind az ó, és újszövetségnek ellentmondannak. Péter csak az ószövetség hagyományihoz  ragaszkodott.

De amikor elment a Kornélius háza népéhez, megtapasztalta, hogy Isten ugyan úgy elfogadja a pogányságból megtérteket.

ApCsel. 11,1
Meghallották azonban az apostolok és a Júdeában levő testvérek, hogy a pogányok is befogadták az Isten igéjét.
ApCsel. 11,2
ApCsel. 11,3
ApCsel. 11,4
Ekkor Péter sorjában beszámolt a történtekről, és ezt mondta:
ApCsel. 11,5
„Én éppen Joppé városában tartózkodtam, és imádkoztam, amikor révületben látomást láttam: valami nagy lepedőhöz hasonló szállt le, amely négy sarkánál fogva ereszkedett le az égből, és lejött egészen énhozzám.
ApCsel. 11,6
Közelebbről megnéztem, és láttam benne a föld négylábú állatait, a vadakat, a csúszómászókat és az ég madarait.
ApCsel. 11,7
Hallottam egy hangot is, amely így szólt hozzám: Kelj fel, Péter, öld és egyél!
ApCsel. 11,8
Én azonban így szóltam: Semmiképpen sem, Uram, mert szentségtelen vagy tisztátalan még soha nem volt a számban.
ApCsel. 11,9
De másodszor is megszólalt a hang az égből: Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.
ApCsel. 11,10
Ez pedig három ízben történt, azután az egész felemelkedett újra az égbe.
ApCsel. 11,11
És íme, abban a pillanatban három férfi állt meg az előtt a ház előtt, amelyben voltam, akiket Cézáreából küldtek hozzám.
ApCsel. 11,12
A Lélek pedig azt mondta nekem: menj velük, és ne tégy semmilyen különbséget. Eljött azonban velem ez a hat testvér is, akikkel bementünk annak a férfiúnak a házába.
ApCsel. 11,13
Ő pedig elbeszélte nekünk, hogy látta, amint az angyal megállt a házában, és ezt mondja neki: Küldj el Joppéba, és hívd át Simont, akit Péternek is neveznek:
ApCsel. 11,14
aki olyan igéket hirdet neked, amelyek által üdvözülsz mind te, mind egész házad népe.
ApCsel. 11,15
Amikor pedig elkezdtem beszélni, leszállt rájuk a Szentlélek, ahogyan ránk is leszállt kezdetben.
ApCsel. 11,16
Ekkor eszembe jutott az Úr szava, aki így szólt: János vízzel keresztelt, de ti Szentlélekkel fogtok megkereszteltetni.
ApCsel. 11,17
Ha tehát ugyanazt az ajándékot adta nekik is az Isten, mint nekünk, akik hittünk az Úr Jézus Krisztusban, akkor ki vagyok én, hogy akadályozzam az Istent?”
ApCsel. 11,18
Amikor mindezt hallották, megnyugodtak, dicsőítették Istent, és így szóltak: „Akkor tehát a pogányoknak is megadta Isten a megtérést az életre.”

.

Tudod a pogányok nem kóserül étkeznek, meg nem tisztán, még is Péter apostol körülmetéletlen emberekhez ment be és együtt evett velük. Tudod miért? Azért megértette azt amit Isten mondott. "Ne mond tisztátalannak azt amit Isten megtisztitott"

ApCsel. 15,4
Amikor megérkeztek Jeruzsálembe, örömmel fogadták őket az apostolok és a vének, ők pedig elbeszélték, mi mindent tett velük Isten.
ApCsel. 15,5
Előálltak azonban néhányan, akik a farizeusok pártjából lettek hívőkké, és azt mondták, hogy körül kell metélni azokat, és meg kell parancsolni nekik, hogy tartsák meg Mózes törvényét.
ApCsel. 15,6
Összegyűltek tehát az apostolok és a vének, hogy tanácskozzanak ebben az ügyben.
ApCsel. 15,7
Amikor nagy vita támadt, Péter felállt, és így beszélt hozzájuk: „Atyámfiai, férfiak, ti tudjátok, hogy régtől fogva engem választott ki Isten közületek, hogy az én számból hallják a pogányok az evangélium igéjét, és higgyenek.
ApCsel. 15,8
A szíveket ismerő Isten pedig bizonyságot tett mellettük, amikor éppen úgy megadta nekik is a Szentlelket, mint ahogyan nekünk,
ApCsel. 15,9
és nem tett semmi különbséget közöttünk és közöttük, mert hit által megtisztította szívüket.
ApCsel. 15,10
Most tehát miért kísértitek azzal Istent, hogy olyan igát tegyetek a tanítványok nyakába, amelyet sem atyáink, sem mi nem tudtunk elhordozni?
ApCsel. 15,11
Ellenben abban hiszünk, hogy mi is az Úr Jézus kegyelme által üdvözülünk. Éppen úgy, mint ők.”
ApCsel. 15,12
Ekkor elcsendesedett az egész gyűlés, és meghallgatták Pált és Barnabást, amint elbeszélték, milyen sok jelt és csodát tett általuk Isten a pogányok között.
ApCsel. 15,13
Amikor elhallgattak, megszólalt Jakab, és ezt mondta: „Atyámfiai, férfiak, hallgassatok meg!
ApCsel. 15,14
Simon elbeszélte, hogyan gondoskodott Isten először arról, hogy a pogányok közül népet szerezzen az ő nevének.
ApCsel. 15,15
És ezzel egyeznek a próféták szavai, ahogyan meg van írva:
ApCsel. 15,16
Ezután visszatérek, és felépítem Dávid leomlott sátorát, romjait is felépítem, és helyreállítom,
ApCsel. 15,17
hogy keresse az emberek maradéka az Urat, és mindazok a pogányok, akik között elhangzik az én nevem. Így szól az Úr, aki ezt véghezviszi,
ApCsel. 15,18
és aki ezt öröktől fogva tudja.
ApCsel. 15,19
Ezért én úgy gondolom: ne terheljük meg azokat a pogányokat, akik megtérnek Istenhez,
ApCsel. 15,20
hanem rendeljük el nekik, hogy tartózkodjanak a bálvány okozta tisztátalanságtól, a paráznaságtól, a megfulladt állattól és a vértől.
ApCsel. 15,21
Mert Mózesnek ősidőktől fogva minden városban megvannak a hirdetői, hiszen a zsinagógákban minden szombaton olvassák őt.”

Kapta a látomást de nem értette sokáig, de fokozatossan megértette.

Az apostolok tanácsa nem tiltotta meg sem a bor fogyasztást, sem pedig a nem kóser ételek fogyasztását a pogányoknak.

Péter magát a pogányok apostolonák gondolta, de valójában az egyik legnagyobb farizeus lett a pogányok apostola. :) Az Úrnak is van humor érzéke, és látható mit tud tenni az Úr, csak mosolyogni, és az Úrban nevetni lehet rajta. A pogányok apostolává tette a korának egyik legnagyobb, és legfanatikusabb farizeusát, és Ő lett a pogányok nagy apostola. :)

Látható a következő történetből is miért lett a pogányok nagy apostola, és miért volt rá alkalmatlan Péter.

Gal. 2,6
Azok pedig, akik tekintélyeseknek számítanak - hogy a múltban mik voltak, azzal nem törődöm; Isten nem nézi az ember személyét -, azok a tekintélyes személyek engem semmire sem köteleztek.
Gal. 2,7
Ellenkezőleg: elismerték, hogy rám van bízva a körülmetéletlenség evangéliuma, mint ahogyan Péterre a körülmetélésé.
Gal. 2,8
Mert aki munkálkodott Péter által a körülmetéltek közötti apostolságban, az munkálkodott énáltalam is a pogányok között.
Gal. 2,9
És amikor Jakab és Kéfás meg János, akiket oszlopoknak tekintenek, felismerték a nekem adott kegyelmet, megállapodásul kezet adtak nekem és Barnabásnak, hogy mi a pogányokhoz menjünk, ők pedig a körülmetéltekhez.
Gal. 2,10
Csak azt kérték, hogy emlékezzünk meg a szegényekről: ez az, amit én igyekeztem is megtenni.
Gal. 2,11
Amikor pedig Kéfás Antiókhiába jött, nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem.
Gal. 2,12
Gal. 2,13
Gal. 2,14
Gal. 2,15
Mi, akik természet szerint zsidók, és nem pogányok közül való bűnösök vagyunk,
Gal. 2,16
tudjuk, hogy az ember nem a törvény cselekedetei alapján igazul meg, hanem a Krisztus Jézusba vetett hit által. Ezért mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hit, és nem a törvény cselekvése által, mert a törvény cselekvése által nem igazul meg egy ember sem.

Péter apostol pogány módra élt,  amikor a pogányok között volt. :) "Amit Isten megtisztitott ne mond tisztátalannak" Tehát megértette már régen a látomást amit az úr adott.

De félt a zsidó származású testvérektől, és ezért képmutatoskodott. De a pogányok nagy apostola helyretette a képmutató viselkedését.

„Ha te zsidó létedre pogány módra, és nem zsidó módra élsz, hogyan kényszerítheted a pogányokat, hogy zsidó szokás szerint éljenek?” :)

Elment Kornélius háza népéhez, hirdetni a mindenható evangéliumát.

Előzmény: Tafkó Birgut (9482)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 9489

Igazad van emberileg. Nem.

Isten tudja van-e értelme.

Voltál-e olyan, hogy az "egész galaxis" mondja az ellenkezőjét, te mégis mást hajtogatsz, és kész lennél a galaxist is keresztül reszelni egy vasreszerelővel. :)

Vannak itt hasonlóak Józsikácska3, R.katolikus, stb., és valószinűleg ők engem tartanak viszont annak és sok  mást. :)

Szerintem nem annyira degenerált, csak nagyon sunnyi kis farizeus. :)

Természtesen nem a sunnyi farizeusságát szeretjük, ahogy más már kinyilatkoztatta, és igazat adok neki.

Előzmény: galaxisreszelő (9486)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 9488

Tafek!

Mi nagyobb?

A fórum függőséged?

A vallási indítatásaid?

A bor a hús, kávé, tea, cukor, só gyülölete?

Szertesz engem Tafek?

Mit érzel, ha eszedbe juttok?

Előzmény: Tafkó Birgut (9482)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.11.22 0 0 9487

Velős, kövér eledel, mi lenne akkor? Talán a görögdinnye?

Különben meg ez úgyis csak egy szimbolikus kép. Vega kaják ide vagy oda, must vagy bor ide vagy oda, Isten nem fog szakácsköntösben itt téblábolni és felszolgálni...

Előzmény: Tafkó Birgut (9485)
galaxisreszelő Creative Commons License 2010.11.22 0 0 9486

Szerinted érdemes egy ennyire degenerált, csak a maga "igazát" hajtogató emberrel beszélni? Nem.

Előzmény: Jéhu74 (9480)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.22 0 0 9485

"És szerez a seregek Ura minden népeknek e hegyen lakodalmat kövér eledelekből, lakodalmat erős borból; velős, kövér eledelekből, megtisztult erős borból;"

Fura elképzeléseid lehetnek Isten országáról, hogy azt gondolod, tele lesz szeszfőzdékkel és vágóhidakkal...

Előzmény: Jéhu74 (9477)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.21 0 0 9484

"Tehát az új bor erjedésben van, ezért nyomja szét a tömlöket"

Ha ótömlőbe teszik, akkor a must valóban elkezd forrni. Ezért teszik újba, hogy erjedetlen maradjon...

Előzmény: Jéhu74 (9480)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.21 0 0 9483

Igen ám, de Péter megmagyarázza eme látomás értelmét, mely nem az, hogy mán lehet enni polipot, kagylót, sündisznót s más fertelmességet, hanem ez: de nékem az Isten megmutatá, hogy senkit se mondjak közönséges, vagy tisztátalan embernek...

Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.21 0 0 9482

"öljed és egyél!"

És ölte és ette...?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!