Sziasztok ,én egy 2007-es tcdi lacettivel dolgozom ,és hatalmas a problémám mert sajnos rá kellet jönnöm hogy ebben az országban még nem sikerült megtalálnom azt az embert aki a ehhez a típushoz ért de benzineshezb mindenki persze nehogy könnyü dolgom legyen ,folyamatosan világit a motorhibajelző lámpa pedig már a részecskeszűrőn is túl vagyok ,a márkaszervíz elkezdi kitörőlni a hibakódokat 6 hibakódot ír a gép ,a 6-ik kódtól vissza fele elketék törölni de 3-nál meg áll a törlési művelet és elkezdi vissza tölteni a hibákat ,mindenre testhibát ír zárójelben ,autóvillamosságisok nem válalják mert azt mondják hogy nem értenek hozzá ,szintén ezt mondják a márkaszervízek is ,ha esetleg valaki találkozott már ezzel a hibával és ért is ehhez a típushoz akkor nagyon várom az életmentő segítséget vagy hogy hova vigyem a kocsit ,annyit még hogy a ac omjputer vész üzemódba rakta a motórt szóval nincs turbó és nem pörög fel 3 ezer fölé a fordulat . előre is köszönöm ,
Nah annak érdekében, hogy hátha valakinek a segítségére lesz leírom, hogy eddig mi történt.
Beszéltem 1-3 emberrel, akik szerint valami konkrét hiba miatt volt eddig 3szor, hogy ballra kanyarodásnál az auót úgy viselkedett minmtha letiltott volna, a szervo elment, a fék felkeményedett, a műszerfalon kigyulladt az összes lámpa mint amikor gyújktsára tesszük,de nem átlagos lefulladás volt, nem volt megelőző köhögés, remegés stb. A mai napon egyenes útszakaszban ugyan ez megtörtént és ismét 3, indításra sikerült elindítani.
A sárga lámpás hibára azt írta ki a szerelőnek, hogy a gyújtás rendszerrel van gond a gyertyák, kábelek és a 2trafó ki lett cserélve, a hiba kód ki lett törölve, fél órai járatás után sem produkálta a tüneteket, amint mentünk vele kb 100m-t a sárga lámpa ismét kigyulladt és az autó megint dadogott,erőtlen volt.
A szerelő következő tippje az egyik injektor volt, mivel a gyertya is kormosodott.
A héten viszem vissza a szerelőhöz ,hogy a lámpa ismét ég, valószínűleg injektro csere lesz.
Jah és az EGR szelepet már használtuk kiiktatva is és akkor sem történt semmi.
Ha addig is valakinek a leírtakból volna konkrét válasza a hibára kérem írjon.
HB? Csomagtér ajtónál nézd meg a harmonika gumban az ablakmosó csövét. Ha eltörik, és kifolyik onnan a lé, az tud ilyen vicces dolgokat produkálni. Egyszerű., ha mosnád a hátsó ablakot és nem jön a folyadék, akkor a B vagy C oszlopban lévő csatlakozóra folyik a víz.
Egy érdekes kérdésem lenne! Nekünk van egy 2007 1.4 Autónk van, és a minap történ egy érdekes eset, vezetés közben az autó leállt vagy hasonló dolgokat produkált, ezek mellet a fék felkeményedett, a szervó elment, és a műszerfalon az össze lámpa kigyúlladt. Ezek után nagy nehezen sikerült megállni de 2x vagy 3x inditásra indult el.
Az a kérdésem lennene, hogy szerintetek ez Computer hiba vagy lehetséges valami más???
Benzinkúton vagy a TESCO-ban is kapható sárga dobozos szelep tisztító folyadék.
Azt hiszem STD a neve és kb.2dl.Én 5000km-ént egy flakonnal teszek egy teli tankba.
Ez azóta van amióta a szerelőm EGR-szelep hibakód után javasolta a használatát.
Jut eszembe , hiba üzeneted nincs?
Ezek a motorok nem városi tötyörgésre készültek sajnos!!!!!!
Ha a fogyasztásod is megnőt és füstölögsz mint a gyárkémény akkor majdnem biztos hogy ez a gond. A szelep csere " 16db szelep" hogy is mondjam , horibilis kiadás /kb.500eFt/.
neha kihagy az egyik henger. a kocsi alig bir felmenni a hegyre. a hiba mostanaban egyre gyakrabban jon elo. talan a hideggel fugghet ossze.
azt hittuk gyujtasgond, kicsereltuk a trafot meg a gyertyakat, ezzel 30eFt ugrott a szemetbe, mert a hiba tovabbra is fennall.
talan megszorulhat egy szelep. alvazszam alapjan ez a kocsi nem tarotzik bele a visszahivott lacettikbe, amelyeknel valami hasonlo problemat szervizeltek.
Sziasztok! Hátsó lökhárítómat érte olyan megtiszteltetés, hogy párszor sikerült meghúzni ( többen használjuk a Lacsit). A húzásokat el lehet távolítani, vagy az egész lököst újra kell festeni? És kb mennyi a hátsó lökös festése?
7 éves a kocsim, és mostanában mindkét kulcs nehezen nyitja - azaz a távnyitót többször nyomkodni kell, illetve szinte közvetlenül az autó közelében kell állni, hogy kinyisa a zárat. Mi az ok, kimerülnek az elemek bennük? Ha igen, hol lehet ezen segíteni?
A segítségeteket szeretném kérni egy bosszantó problémával kapcsolatban.
Egy chevrolet lacetti kombim van, 2004-es. A napokban a kesztyűtartóban lévő lámpa (szerelés közben) kiégett nagy villanással, majd este vettem észre, hogy a műszerfal-világítás teljesen elszált. A hozzá kapott könyvben nem ír arról, hogy melyik bisztosíté tartozhaz oda, ebben szeretném a segítségeteket kérni!
Én is dieselen gondolkodtam,de egy szervizes márkatárs véleménye a benzines felé terelt. Eddig nem bántam meg, főleg amíg volt etanol normál áron.
Idézem:
" A fogyasztása sajnos nem tudja a katalógusadatokat a sok városi használat az olajcserét is előrehozhatja akár 5000km re is aminek jelentős költsége van 6l c3 as olaj +szűrő garis autó esetén csak gyári kb35-40.000ft plusz a szerviz munkadíja és az olajcsere törlése a számítógépből szakszerviz ,gázolajszűrő jobb fajta 5-8.000ft 90 ekm szervizt nem uszod meg 100.000ft ból ezeket mindenképp mérlegeld és azt is,hogy mindig megbízható forrásból tankolj gázolajat mert rossz esetben egy betankolás akár 500.000-1.000.000ft közti összegbe is kerülhet .A menetteljesítmények viszont a benzineshez képest ég és föld!"
És a részecskeszűrő gondokról még nem is beszéltünk...