Talán Steve Jones lehetett a kapocs, hisz' JT szólólemezén is jelen van (ha jól emlékszem).
Igaz, a szóló '97-es, tehát a Neurotic volt előbb, de gondolom ő ismerhette közelebbről Taylort.
Én csak az első Izzyt vettem meg, a későbbiek közül csak egy-két számot szereztem meg (na jó, töltöttem le, mert nagyon drágán mérik itthon a cd-it). Bár sokan mondják, hogy Izzy volt a fő dalszerző, én ezzel vitatkoznék. Az Appetite nagyjából a teljes zenekar műve, de hallhatóan Slash tette hozzá a legtöbbet zeneileg. Izzy száma erről csak a Think about you volt, illetve az Anything goes Chris Weberrel, meg a Mr. Brownstone Slashsel - a többiben csak pár "kisegítő" ötlete volt. Az UYI lemezeken már több száma van, de ezekről - részben - már kifejtettem a véleményemet :), vagyis a Double Talkin' Jive-ot leszámítva egyik sincs a kedvenceim között. Izzyben állítólag az volt/az a jó, hogy öt perc alatt megír egy számot, legalábis alapjaiban. Az első Izzy is ilyen: nincs sok tökölés, pár Stones-os rock 'n' roll, aztán annyi. Nem akarom, hogy megsértődjenek az Izzy-rajongók, de szerintem a GN'R siekrének egyik alaptényezője az volt, hogy Axl és főleg Izzy némi korlátot jelentett Slash vadabb ötleteinek, s így végülis "mainstream" lehetett a produktum. Ezt persze úgy értem, hogy sokak számára fogyasztható, nem úgy, hogy műanyag. Izzyről mint emberről meg azt gondolom, hogy a legkevésbé neki ártott meg a felhajtás, ő maradt meg leginkább olyannak, amilyen '85 táján volt: csendes, visszahúzódó. Azért én sajnálom, hogy gyakorlatilag kivonult a zenéből, s Amerikába importálni kell a lemezeit.
Ráéreztél a lényegre! Izzy volt a fő dalszerző, a szürke eminenciás. De lehet, hogy csak a leggátlásosabb. Nem véletlenül Ő volt aki a leghamarabb kiszállt. Hallgassd meg a szóló dolgait, csodálatosak. Egyszerű, majdnem primitív Rock'N Roll, de óriási lélek van benne. Semmi monumentalitás-stadionrockőrület. 2 gitár, basszus, dob. Estleg Hammond és herfli. Van egy kalóz CD-m , találó a címe:Guns Without Roses.
En ugy tudom, hogy azert mondta le, mert a studiomunkalatok olyan stadiumba jutottak, hogy muszaly ott lennie. Ezt erositi meg a snakepit.org oldal, a hivatalos rajongoi szajt, ami onmagaban hulyen hangzik, de tok hiteles.
Egyebkent engem nem zavar, ha azert mondja le, mert nincs zsuga. En sem vallalnam el ingyer, illetve igen, de engem nem hiv senki:)
Slash rulez
Ha megtalalom Neurotic Outsiders cd-t megveszem, kivancsi vagyok ra. Egyaltalan hogy került JT ebbe a bandaba? Kepet nem tudtok ide betenni roluk? (Kicsit lusta vagyok keresgelni a neten...)
Khm, ugyan némileg ellentmond az anyagiasságtól mentes rocksztár image-nek, de úgy volt, hogy a cilinderes lesz az egyik host vagy díjátadó (ki emlékszik?) a dél-amerikai MTV Music Awards-on, de lemondta, mert nem akartak fizetni érte. Egyfelől értem, elvégre én sem tennék semmit ingyen az MTV-ért :), másfelől meg kihasználhatta volna a publicitást. Mert azt nem hiszem, hogy pénzszűkében lenne, elvégre még Steven Adlernek is van zséje rendesen, pedig ő kapta a legkevesebbet, ugyanakkor két kézzel szórta a dollárokat... De tényleg Slash a legközvetlenebb és legbarátságosabb tagja a GN'R-nak, bár Duffról is nagyon jókat hallani.
Hát persze :-)
Pokoli egy fazon, az biztos.
Én az ilyeneket szeretem, a "sztároktól" kivagyok. Ha szembe jönne veled az utcán, és meghívnád egy sörre egy nyócker késdobálóba, akkor beülne. A Queen emlékkoncert előtti készülődéskor ő maga kínálta meg söréből az arra kijutott néhány magyar fiatalt...
És a zenekar nagyjából azért született meg, mert Axllel képtelenség volt együtt dolgozni, pedig Duff ötletére még arról is szó volt, hogy Steve Jones beszáll a GN'R-ba. El is kezdtek zenét írni, majd az egész vége a Neurotic Outsiders lemez lett.
Nagyon frankó kis punk zene.
Klippem is van tőlük(Johnnak itt kifejezetten állat, rockman fazonja van!) és az érdekessége az, hogy két basszusgitáros van a bandában, Duff és John, de Duff e lemezen gitárosként van jelen. Matt dobol és Steve Jones teszi teljessé a supergroupot! Kár, hogy csak 1 lemezük volt, bár így válhattak igazán kultikussá.:)) Amúgy John és Matt nagyon precízen adják az alapot Duff játékához, szerintem John 'bőven' megállta a helyét egy ilyen formációban is.
Talán John T. szólólemezéhez áll közelebb ez a formáció, ha mindenáron kötni kellene egy korábbi munkájához....
Először arra tippeltem a G'nR best of-al kapcsolatban, hogy az új lemez eltolódása miatt kell letenni vmit a lemeztársaság asztalára (azaz x időn belül piacra dobni egy hanghordozót a szerződésnek megfelelően - ez bevett szokás a zeneiparban; sok válogatás korong született így:))), de mivel már meg is cáfolták a hírt, én is csak csatlakozni tudok, h nagy a káosz Axl körül!
Hát ez biztosan köztudatban tartja, mint a világ legmegbízhatatlanabb zenekara, akik már majdnem egy éve nem vették a fáradságot ahhoz sem, hogy kiadjanak egy sajtóközleményt, miért ért olyan gyors véget a turné. És talán az új lemezről is mondhatnának valamit, ami igaz. De lehiggadok, elvégre az inkább jó hír, hogy nem lesz best of lemez, új dal nélkül.
Mégse lesz best of album...Vagy két nap múlva bejelentik, hogy mégis? Vajon a GN'R Managementnél dolgozik csupa hülye vagy Axl őrült annyira, hogy ilyen káosz van állandóan a zenekar körül?
Universal Music announcement that the album would NOT be released! This announcement was made October 21; and it said, "A reason for the cancellation was not given and whether or not the disc will be rescheduled is yet to be seen."
Most eszembe jutott a tokiói koncertfelvétel... (Tudod, a két videokazis Use Your Illusion -turnén készült kocertfilm.) Hát nem egyszerű tombolást vágtak le a jappok. Ha most nekiállok kombinálni, hogy mire képes a nagy sárga tömeg... Lehet, hogy mégis lesz itt valami demokráciaféle, csak az hiányzik, hogy a vöröshajú Isten végre megmoccanjon? :o)
Lehet, valóban csak a jelet várják. Mintha lenne egy kínai mese, amelyikben egy őrült vörös hajú ember, aki nagyon messziről jött, a kis kínaiak közé menne, kik már nagyon régóta senyvednek, s elkiáltja magát: "D'you know where the fuck you are, China? You're in the fuckin' jungle, baby! You're gonna dieeeee" és ettől a kínaiak öntudatra ébrednek, kiegyenesítik rizskaszáikat és felaprítják az uralkodót. És boldogan élnek, míg...
"Bár Kínában is régóta várják már azt a demokráciát..." - Most ha rossz indulatú akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint nagyjából egyszerre valósul mindkét "Chinese Democracy"... :o(
Azt hiszem, ugyanazt nem értjük Axllel kapcsolatban. Finck, Stinson és Dizzy már több mint öt éve együtt van a GN'R-ban. Úgy volt, hogy 1999-ben jelenik meg a CD, de nem. Erre Finck és Freese átmenetileg, illetve végleg kilépett. 2000-ben jött Buckethead és Brain: mivel már ekkor "több mint 70 szám"-ról beszélt Axl, miért nem lettek készen? 2002-ben Paul Huge/Tobiast lecserélte Fortusra, aki tényleg jobb gitáros, de Paul úgy is eléggé le volt halkítva... Ekkor Richard játszotta fel újra a ritmusgitárt: ez mondjuk két hét, meg két hét megtanulni. Lemez azonban nincs. De ha valami nagy-nagy marketingfogás lenne ez a best of, hogy így térjenek vissza köztudatba, akkor miért nincs rajta legalább egy új szám és miért nem tavaly adták ki, miután kilobbizták a VMA-t?
Szomorú, de én sem tudom, hány számuk van készen. Mindenki szólóturnézik, szólólemezeket ad ki... Pedig ahogy Eszter írta, már a Guns N' Roses név pármilliós eladást jelentene.
UI: egyes pletykák szerint Buckethead kilépett. Inkább nem hiszem el, hogy a legjobb zenészt elveszti Axl - ez újabb 4-5 évet jelentene. Bár Kínában is régóta várják már azt a demokráciát...
Meg ezeket emlegetik, de az a hat forog kozkezen, ami neked megvan...
Prostitute
Cock-a-roach Soup
This I Love
Suckerpunched
No Love Remains
Friend or Foe
Zip it
Something Always
Hearts Always Get Killed
This Life
Closing In On You
Catcher in the Rye