Legalább világit a fehérségével! Ha már télnek kell lennie... De én is a tavaszra szavazok!
Kikandikált néhány levélhegy a hó alól. Megörültem, hogy valaki már biztos a tavaszban, de csak a törökszegfű levélhegyei voltak. Sovány vigaszul megnéztem a nyári képeket róla.
Kaptam a Mamámtól egy süteményes tálat, amin rózsák vannak. Rájöttem, hogy moharózsákat ábrázol a rajz. Van mossod?
Ősszel láttam egy fehér rózsabokrot a Rózsadombon. Áttetszően csillogtak a szirmai a napsütésben és "öntisztulónak" látszott, mert egyetlen hervadt virág sem volt rajta. A laza ágszerkezettel olyan volt, mint egy tündérfüggöny. A virágai tenyérnyiek lehettek. Szivesen csodálnám a saját kertemben!
Emlékszem, utána is néztem akkor, de ellentmondásosak a leirások itt-ott. Nagyon rohanós heteket élek, alig tudok koncentrálni már bármire. Nehéz igy választani az óriási kinálatból - de legalább tényleg óriási. Brigi, most ott tartok, hogy Compassion, Sombreuill és Iceberg rendel.
Sympathie-n gondolkodom még vagy helyette valami máson. Megnézem a jegyzeteimet, abban viszont nincs kép. Ja igen, az nem csésze alakú. Amelyik olyan, az pedig nem szokott illatozni.
Sajnos nincs sok hely a kertben, ezért korlátoznom kell a vágyaimat.
Nem tudom, hogy mennyire szeretnéd, hogy telt legyen a virágja... Nekem most jön pár rózsám és van közte fehér is.
A legfehérebb az Iceberg (más néven Schneewitchen). Sajnos ő nem túl tömött és sajnos kevés az illata, de folyamatosan virágzik és garantáltan fehér. Íme néhány kép róla...
Szia Len ! Hófehérnek ajánlom a Sombreuill-t nekem van , és maga a csoda, és illatos. Szakirodalom azt írja, hogy vessünk vadrózsa magot, azt neveljük fel, és arra oltsunk.
Én már elvettetem ősszel a magokat:-)) Kipróbálom a nemesítést ist, hátha nagy rózsanemesítő leszek:-))
Nos, miután a rózsák beszerzési forrásit már tudjuk, beszéljünk arról, hogy tavasszal melyik lemosó a legjobb, mivel, és mikor trágyáztok, hogy védekezhessünk a csúnya rózsaroszda és fekete foltosság ellen, és mindenkinek égig érő, 1000 virágot hozó rózsái legyenek. Kinek mi jött be?
Most ott tartok futórózsa vásárlásban, hogy a Compassion mellé egy fehér és egy sötétpiros illatoskát keresek. Ha sikerül a szomszéd telket megvenni, lesz hely többnek is. Hófehéret nem találtam. Krémfehér, rózsaszines és sárga közepű van mindenfelé. Csak egy pici illat is elég lenne a hófehérséghez.
Tavasszal kapok a szomszédból sárga futórózsa hajtást. Azt mondják, régi tő, már el is fagyott egyszer és a talajszinten lenyesték, de tőből kihajtott. Ez is régen történt. Már olyan magas, mint a ház és robosztusak az ágai. Nagyon duci bogyókat érlel.
Milyen tőre oltják a kertészetekben a nemes részeket? Van egy bizonyos fajrózsa vagy bármilyen erőteljesen fejlődőre?
Nem akartam én itt szabályt felállitani! Jajjajjajj... Én is zavarban vagyok, ha látom, valakinek szól egy hozzászólás de szeretném én is megosztani a gondolataimat, kétségeimet egy kérdésben. Illetlenség "belekotyogni" mások beszélgetésébe, de itt talán mégis mindenkinek beszélünk. Ettől okosodunk ennyire :-))) Szóval kedélyesebb egy olyan társalkodó szoba, ahol felszabadultan lehet eszmecserélni. Gondolom, úgyis emilben folyik a beszélgetés, ha már nem tart számot publicitásra.
Távlati vágyak közé bekerült a növényes kőnyvkiadó felállitása. Számitok a segitségetekre :-) Egyébként a hiteles, jó minőségű képek komoly tételt jelentenek egy könyv előállitási költségében. Már a fotózáskor is fontos, hogy hozzáértő kezében legyen a gép, nehogy narancsnak látszon egy bordó virágfej, és még ki is kell nyomtatni... És kevesebbet is olvasunk - állitólag -, meg könnyedebbeket is mint a világ más tájain! Ez népességszámra kivetitett adat.
Ezek szerint nem moxi, hanem én voltam aki ezen okfejtésre késztetett... Mivel kezdő vagyok itt a topikon, nem tudom az iratlan szabályokat. Igyekszem nem elnézést kérni a jövőben, ha belekotyogok valamibe.... :o)))
Dehogy! Olvass vissza néhány korábbi hozzászólást. Szokás szabadkozni, hogy bár nem engem illet a kérdés... És csak azt mondtam, hogy szerintem jó, ha bárki bármihez hozzászólhat. Bocs, ha félreérthetőenfogalmaztam!