Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Én csodálom, hogy még nem basztak ki minket mint a macskát szarni.
Jobb kezünket nyújtjuk az uniós pénzekért, ballal meg bevisszük a balhorgost. Amikor a támogatások jönnek, akkor kuss van, különben meg állítsuk meg Brüsssszelt.
És most lehet jönni a mindenféle konzervatív dumákkal. Magyarország az Unió kezdete óta egyszer sem volt nettó befizető. Persze jön mindjárt Bélánk és megcáfolja.
Arról nem is beszélve, hogy az uniós képviselők össz-európai-uniós képviselők is, akik nem kizárólag a hazájuk ügyeivel kell foglalkozzanak, hanem az unió közös érdekeit is képviselniük kell.
Szerintem nem tragikus, hogy valaki, aki tényleg Mo-n él, azt megillesse a jog, hogy a lakóhelye szerint szavazhasson az EP-listára. Ugyanis nem azért szavazhat a listára, mert magyar állampolgár, hanem mert magyarországi lakosként joga van az érdekképviseletére az EU-Parlamentben és az önkormányzati választásokon is. Szerintem ez eddig is így volt, én is szavazhattam magyar állampolgárként a német önkormányzati választásokon.
Ha ez a törvény, akkor ez a törvény, és számos normális ott élő külföldinek kedvez ez. Inkább a visszaélés ezzel a baj, nem az, hogy ki szavazhat. Csak mondjuk, valahogy ezt meg kéne fogni, hogy aznap bejelentkezve is szavazhasson egy random valaki a magyarországi választásokon. Mert az konkrétan így volt. hogy amikor még nagyon az elején éltünk Németországban, a férjem akart szavazni Magyarországon, mert egy temetés miatt pont Pesten voltunk. Be volt harangozva, hogy nyitva vannak a kormányablakok, hogy akinek lejártak az iratai, meghosszabbíthassa őket. El is ment kora reggel (mi még aludtunk), hogy csináltasson új sz.ig.-t, de nem csinálták meg neki. A csaj azzal érvelt, hogy akinek magyar lakcíme van, annak rendes ügyfélszolgálati időben kellett volna a személyit meghosszabbíttatnia, mert aznap csak a határontúliak ügyintézésére voltak nyitva. Az se érdekelte, hogy életvitelszerűen Németországban él, tehát kvázi "határontúli".
A tegnapot átaludtam, munka után kiütöttem magam köhögéscsillapítóval. Mint egy laikus, bevettem még egyet, mert az első nem azonnal használt. ;P Olyat aludtam tőle, mint a csuda, elmúlt minden bajom tőle (nem köhögök, nem fájok). Ma meg meló után végre a helyére fúrtam az új monitortartómat. :) Teljesen átpakoltam az asztalom, a tanonckislány húzta is a száját, de hiába, mert az ő gépe a laborban van, ő ott tarthat olyan kuplerájt vagy rendet, amilyet akar. Attól, hogy néha délután ő ül ott, attól még az az én helyem és most "körbe is pisiltem". :)
Akár magyar is lehet , de nem itt él . Ha ide szavaz , nem ő maga élvezheti az ikszelése eredményét , hanem téged vagy engem büntet/jutalmaz vele . Pedig én nem kérem , hogy bárki , aki nem itt élvezkedik , az nekem döntsön .... még épelméjű vagyok (legalábbis remélem) , tehát magam is tudok a magam javára szavazni .
Mifene különbség van a "magyar" , és a "magyarországi" képviselő között , ha mindkettő alatt Magyarországon élő embert értünk ? Vagy választható mondjuk egy Kalkuttában élő magyar ember is országunk brüsszeli képviselőjének ?