Az én pomelom is virágzott már,amit a Margaréta online faiskolától rendeltem. Én is lecsíptem elvirágzás után,remélem a közeljövőben még virágozni fog!! Rakok fel én is képet,de csak olyan képem van ahol bimbós. Szép napot mindenkinek!
Szia! A képen látható az pomelo és bizony nekik volt viráguk!! Itt a kép le volt fényképezve amikor virágzott!! Szerintem a 10-12 évet nem kell várni,a termést lecsíptem az online faiskola javaslatára,mivel a NÖVÉNYT VISSZATARTJA A FEJLŐDÉSBE ÉS NEM TUDNÁ MÉG RENDESEN KINEVELNI A TERMÉST!! Ezeket nem kell oltani azt mondták,ezek termő pomelok,úgy importálták külföldről ha minden igaz. Itt vannak a pomeloim amik virágoztak,a virága nagyon illatos volt:
Én is vettem pomelokat és licsifát az online faiskolától! Gyönyörű egészséges növényeket küldtek,remélem hamarosan teremni fognak(tudom még pár év!) Neked teremnek már a pomeloid? Láttam itta fórumon józsinál a termő pomelot,ami nagyon érdekes és irigylésreméltó!!! A növények amit fotoztál nagyon szépek! Én is voltam már Horvátországba,de nem Zadar városába és én is láttam rengeteg narancsfát és citromfát,na meg fügét. Az én növényeim itt vannak:
Sziasztok! A múlt héten Zadar városában jártam,hát fotoztam egy két érdekességet! A fügefa ott akkora mint nálunk a diófa,a citrom és narancsfa is óriás és bőtermő,na meg a kiwi és az olajfa! Remélem ezek a dolgok hamarosan kaphatóak lesznek az online faiskolánál is! A pomelom szépen nő és a licsifám is,remélem ők is idővel megnőnek és bőtermőek lesznek! Feldobok egy két képet!
Nem porozzák, csak viccből irtam, bár rokonok. Az enyém nem volt tul hidegben, -2-3 ° alatt még sztem nem volt, de rebesgetik, h. takarással kibirja a telet (pl. egy fütetlen fóliában)
Nem porozzák egymást, hisz nem közös a nemzetségük. A klón nem jó keresztporzásra, mert ha belegondolsz ugyanaz a genetikai tulajdonsága, igy olyan mint ha még azon a növényen virágozna amiről levágtad. Mindkettőnek külön magnövényről kell származni, még ha dugvány akkor is. üdv
Ők porozzák egymást? Ha a Feioámról dugványozok egy ágat.Tehát klón nővényem lesz.Az is jó keresztbe porzásra? A te példányod-(feioa)- hány C fokot bírt ki mínuszba?
Szappant mondtam, a többi stimmel. Nagyon igénytelen növény, egész komoly fagyokat is elbir. Sajna, ahogy Jozso irta, nehezen köt, van olyan év, h. egy sincs rajta, virág meg többszáz. A termése ludtojás nagyságu.