Előtte én is ACE, meg minden codec-packoztam, ehhez most a legutóbbi reinstallom óta csak az Xvid, meg a wm9-est kellett feltenni, gyönyörű minőségben lejátszik mindent, és még a Qt-től sem kell függeni, mert azt is alapból.... On.
Akkor lesz egy pirinyó Photoshop teendőm mert az "5"-ös miatt (és csak az miatt) módosítanom kell a képen. Azt tervezném, hogy eredetiben raknám be illusztrációnak, habár akkor, ha kitörlöm, akkor a hitelességnek is annyi {:))}
Azért akkor evidenciában tartom, hogy ez csak tervezet.
Sajnos a délutáni napirendek nagy része nekem kimaradt. Éppen a polgármesteri jutalomnál értem vissza. 14 igen, 5 nem és 1 tartózkodással a testület megszavazta a határozati javaslatot.
Természetesen, hiszen nyilvános ülésen tárgyalt előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatból származik. Ezeket elvileg az önkormányzat is ki kellene hogy tegye a honlapjára. Akár a tudósító nick vagy valódi nevét is közölheted, bár nincs különösebb értelme, hiszen akárki más is megtehette volna helyében.
Azt kérem csak, hogy a betühibát (becsúszott egy "5"-ös) javítsd ki belőle! És még arra vigyázz, hogy ez csak a javasolt határozat volt, végül kisebb szövegmódosítással fogadták el!
Árpi, az egész elképzelés, akárki vetette úgy, ahogy van, tömény cinizmus. Így elfelejteni (vagy éppen nem?) egy másfél hónappal ezelőtti szörnyűséget.....
Ott még nem is "forgalomirányítás céljából" tartózkodtak.
Itt egy rész nekem kimaradt az ülésből, de nyilván megszavazták a javaslatot.
Időközben már arról tárgyalnak, hogy ismerje el az önkormányzat a Becker korábbi tulajdonosa felé a 199 ezer Euros tartozását, továbbá egy szerződés keretében adja át a város az idén beszerzett 2 új, szelektív hulladékgyűjtő szállítójárművet.
Éppen Jakab Béla (Civil Frakció) kérdezte, amikor visszaértem: erről a 199 euros kötelezettségről már jóváhagyólag döntött a testület, májusban. Mi a helyzet ezzel és kifizette-e már az önkormányzat.
A pénzügyi osztályvezető lényegretörő válasza: igen, a testület májusban döntött, a szerződést október 19-én aláírták, és az összeget kifizették.
Szalóki Sándor szerint már 6 éve szenvednek ezzel a problémával. Az anyag egy olyan korábbi szerződésre hivatkozik, amiről mindnyájan tudjuk, hogy nem létezik.
A polgármester szerint valami alapján azért dolgozik a Becker. 47-szer módosítottuk már a szerződést. Egyetért azzal, hogy össze kellene állítani egy aktuális szöveget, de továbbra is úgy véli, hogy van ilyen szerződés.
Most az ÉRD-Kom-mal fennálló szerződés és a kapcsolódó rendelet módosításáról folyik a vita.
Szalóki Sándor (MSZP Frakció) nem ért egyet a javasolt szerződés módosítással. Szerinte olyan szerződést nincs értelme módosítani, ami egy nem élő szerződés. Egy új szerződést szeretne látni és tárgyalni. Egyidejűleg szóvá teszi a szolgáltatás körüli anomáliákat is.
A polgármester valami olyasmit mond, hogy van, vagy nincs, a fene tudja! Ez egy olyan dolog, amit rendszeresen változtatni kell, hiszen változnak a körülmények. Ha nehezen is követhető a szerződés mai aktuális tartalma, a szerződés azért van! Ne vitassuk.
Gondolkodjunk el inkább azon, hogy értékesítsük a Beckertől megvásárolt üzletrészt. Javasolja, hogy december tárgyalják meg egy pályázati kiírás elveit.
Ebéd után egyhangú szavazással jóváhagyták a Bajcsy-Tárnoki kereszteződésbe tervezett körforgalomhoz szükséges ingatlanvásárlási, kártalanítási szerződések megkötéséhez szükséges megállapodások előkészítését.
Szintén egyhangú igent kapott a Dél-Budai regionális szennyvízprojkthez szükséges vízjogi létesítési és építési engedélyezési tervek elkészítésében való részvételt.
Valamit módosítottak az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére, elidegenítésére vonatkozó helyi rendeleten - nem hallottam mit.
Módosították a víz-, csatornadíj rendeletet, annak érdekében, hogy az illegális fogyasztókat szankcionálni lehessen.
Módosították a temetők fenntartásáról ... szóló rendeletet, ha jól értettem, 5 %-kal emelték meg a díjakat.
Az ebédszünet előtt még lezavartak néhány napirendet.
Először az önkormányzat 2006. évi belső ellenőrzési tervét hagyták jóvá Jakab Béla (Civil Frakció) módosító indítványát befogadva. A Pénzügyi Bizottság elnöke ismét szóba hozta az I-III. negyedévi költségvetési beszámoló kapcsán elhangzott problémát, miszerint az ÉKF jelentősen túlköltekezett az I-III. negyedévben, messze túllépve a saját kiadási előirányzatát. Erre hivatkozva javasolta, hogy kerüljön be a belső ellenőrzési tervbe az ÉKF gazdálkodásának ellenőrzése is.
A Jegyző Asszony elmondta, hogy idén már kétszer is tartottak ellenőrzést az intézménynél és most folyik éppena harmadik, de ettől még bekerülhet a jövő évi ellenőrzési tervbe is. Bekerült.
Ez nem kommunikáció kérdése. A kitűzött cél a javaslatban szó szerint benne áll. És az sem kommunikáció kérdése, hogy a gyerek belebetegszik, vagy sem. Az nem kommunikációsan, hanem patalógiailag lesz beteg. Nem kicsit.
szerintem a szerencsétlen kommunikáció miatt van félreértés.
egész biztos hogy én sem biztatnám a lányom, hogy a lehető legsürübb kipuffogógázat szivja órákon keresztül. Nem is engedném. de azt igen, hogy aktivan, tevékenyen résztvegyen egy olyan tevékenységben, amivel megismeri a közlekedési szabályokat és kialakul benne egy tisztelet az azt szervezők irányába is.
Polgármesterünk cinikussága sajnos nem újkeletű. De tudod mit? Idézem a képviselőnő hozzászólását, majd a polgármesterét.
Patkóné Séra Ilona: "Ki az a szülő, aki megengedné, hogy ilyen kipufogógáz kibocsátása mellett odaállítja?... Ez is okozhat allergiát. Lehet, hogy épp ez fogja kiváltani a gyereknél. tehát én ezt abszolút nem tudom elfogadni" (Megjegyzésem: később mi is lett a szavazás eredménye?)
Döcsakovszky Béla: "Az emberek semmilyen szabályt nem néznek vagy nem tartanak magukra nézve kötelezőnek, és ez tarthatatlan. (Fel kéne vésni a hivatal falára, gránitba, ezt a mondatot. megj. tőlem) nem csak a közlekedés terén, hát ezt tudjuk jól, a szemetelés, a szennyvízzel való bánás, és sok minden más olyan elképesztő slendriánsággal és a mások jogainak-érdekeinek semmibevételével folyik ebben a városban, hogy ez tűrhetetlen."... "Patkóné képviselőasszonynak azért azt mondanám, hogy káros valóban a kipufogógáz, meg allergia kialakulásához vezet, de az elgázolás még nagyobb probléma, ugye, ami a gyerekeket érheti, és ha lehet, akkor próbáljunk segíteni. Ez egy eszköz, és hat egyébként az autósok pszichéjére is..."
én úgy látttam, hogy vigyorogva simán bevallotta az ófalusiaknak, hogy átverte őket. Még gúnyolódott is velük, hogy jó hatása volt az egész cécónak, mert most hirtelen mindenki akarja látogatni az addig kutyát sem érdeklő közösségi házat.
Meg fogsz lepődni! Azokat a gyerekeket, akiket az a bizonyos kefebajszú ember vitetett el a háborúba, előzőleg nevelési célzattal vitték el otthonról...
hát igen, a polgármester szemmel láthatóan nem tudott mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy nem tudja bohóckodva "csúnya obstruáló ellenzék" felkiáltással lesöpörni a T. Mészáros által alaposan átgondolt, logikus érveléssel előadott gondolatokat. Azért megpróbálkozott vele...
az ÉTV eladásából akar bevenni 600-700 milliót, amivel betömködi a lyukakat aztán majd törje az a fejét az, aki lesz, hogy miből pótolja a viziközmü fejlesztéshez szükséges alapokat.
de mi lesz, ha dec. 31-ig valami véletlen folytán mégse jön be a pénz?!
Lehet, hogy félreértjük, talán én interpretáltam pontatlanul. Ezt kijavítandó, íme a teljes szövege ennek a javaslatnak, aztán mindenki döntse el, hogy nevelésről van-e szó?
"2. Az oktatási intézmények előtti útszakaszok közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében létre kell hozni a tanulókból szerveződő forgalomirányító csoportokat. Ezt az Ér5di Rendőrkapitánysággal fennálló közbiztonsági együttműködési megállapodás keretében kell végrehajtani. A Képviselő-testület felkéri az Oktatási és Művelődési Bizottságot, hogy a program részleteit dolgozza ki, és a következő testületi ülésre terjessze azt a Képviselő-testület elé, annak 2006. évi költségvetési vonzatával együtt."
tedd fel ezt a kérdést annak, aki országosan is foglalkozik ilyen jellegü programokkal és Érden lakik, a testületi ülésen elhangzott a pontos cime is. Biztos fog részletes és szakmai érveket ismertetni veled .