Egy lacetti sw 1.6-os esetében milyen fogyasztással kell számolni? Szinte csak vidéken használnám, 90-100 as tempó mellett. Köszi előre is a válaszokat!
Persze, hogy nem tehetsz róla. Talán márkaszervíz, ha nincs ismerős riasztósod. Tényleg nem tudok mást mondani, tőled hallok először ilyen jelenségről.
Aztán majd kiderül, valami piszlicsáré dolog okozta.
Hát erről aztán nem tehetek. Lehet benne valami, hogy esetleg a vétel, mert ha az autó hossztengeélyben állva próbálom nyitni, sokkal rosszabb/nem müködik, míg oldalrl igen. De akkor is csak többszöri próbálkozásra - általában.
Hát, ilyen gondról eddig csak tőled hallottam. Talán meg kellene nézetni egy riasztóssal, hogy nem e a jel vételével van-e gond. Kérdés, ismerik-e a típust, mert ugye ez a gyári centrá és immo.
ismét rákérdeznék, hogy az ajtó nyitó távirányítót hol lehet javíttatni, vagy lecserélni. Az elemcsere után valamivel jobb a helyzet ugyan, de múltkor totálisan cserben hagyott az egyik, kézzel, kulcsra kellett zárni az ajtót.
Első lépésként nézd meg, hogy az olaj nem szivárog- e a gyertyákra. Motorburkolat le, gyertyapipák le. Ha gyertya úszik az olajban szelepfedél tömítés csere.
Ha ez a hiba nem áll fent, akkor esetleg elöregedett gyertyakábelek, netán rossz gyújtógyertyák. Még az épnek látszó gyertyakábelek, a vadonat újak is lehetnek hibásak. Gyertyából meg nagyon nem mindegy mit rak bele az ember.
Mi is jártunk már így a 2004-es Nubirával, akkor még csak négy éves volt. Pesten, Ezüstvasárnap esti csúcsforgalomban, a Rákóczi úton. Ja otthonról 130km-re.
Koppanást hallottam a kocsi alatt és dőlt a gőz orrán-szájján. Félrehúzódtunk , kinyitom, tapogatózom a félhomályban, látom valami műanyag cső lóg a motor elején. Mint később kikövetkeztettük a termosztát koppant, ahogy "katapultált" a helyéről és földetéréskor visszapattant az aszfaltról.
Konzultáltam ismerős szerelővel, mondta, hagyjuk ott a kocsit , holnap feljönnek érte, esetleg trélerrel stb,stb..... Hááát mondom én nem szívesen mennék innen vonattal. Hülye kérdés következett: Nem lehet összeragasztani, majdnem kiröhögött..... , de azért próbáljam meg.
Elsétáltunk az Aréna plázába, gondoltam van benne TESCO. Beérünk, a hangosbemondóból:
FIGYELEM! FIGYELEM! AZ ÉPÜLETBEN TŰZ ÜTÖTT KI! MINDENKI HAGYJA EL A BEVÁSÁRLÓ KÖZPONTOT!
Én felkaptam a kisebbik gyereket, feleségem kézen fogta a nagyobbikat és rohantunk kifele a tömeggel.
Kint a biztonsági őrök már röhögve álltak ,hogy ez a héten már a harmadik ilyen , mert rossz a riasztó rendszer, jó vicc..... hmmm...
Vettünk három féle ragasztót, féktárcsa tisztítót, és tíz liter desztvizet, ja és elemlámpát.
Befújtam a szétvált felületeket féktárcsa tisztítóval, hogy az olajos-glicerines fagyálót oldja le róla. Kétkomponenses ragasztót bekevertem, feleség tartotta a lámpát, mind két felületet vékonyan bekentem, összenyomtam az összetartozókat, vártunk 15-20 percet, feltöltöttem vízzel a rendszert. Nem eresztett sehol, beindítottam, akkor sem, csak a glicerin gőzőlgött a melegedő alkatrészekről. A szerelőm ajánlotta, hogy hagyjam a hűtősapkát lazán, vagy vegyem le, hogy ne legyen nagy a nyomás. A hőmérséklet nem állt helyre a termosztát hiánya miatt.
Lassan elindúltunk, kihagytuk az autópályát, olyan volt mind ha füstöt húztunk volna magunk után, ha megfogott a lámpa a gőzőlgő fagyáló a motortér összes réséből előtört, érdekes látvány lehettünk, de azért lassan hazahoztuk a kocsit.
Másnap gratuláltak a szerelők a produkcióhoz, a megragasztott alkatrészt máig őrzöm.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha más is van/volt így!
Van egy kombi Lacetti 1.6 benzines gépem. Már 3 éve hajtom, és már régebben is csinált olyat, hogy kb 50-nél akadozva jár, rángatott. Na ez mára odáig fajult, hogy szinte minden sebességi tartományban rángat, nem tudok vele egyenletesen haladni.
Szerintetek mi lehet a gond? A szerelő azt mondta nem lát, nem tud semmit.
Nem tudom. Ezzel az autóval 7 éve ugyanígy tankolok, az előző autómmal (Citroen Xsara) sem cselekedtem másképp 5 éven keresztül; és még nem kellett soha AC-pumpát cserélnem. Mondjuk az is igaz, hogy általában a tágulási tartályban lévő 8-10 liter üzemanyagot 24 óra alatt elhasználom.
Egyébként azért tankolok így, mert igazán pontosan csak akkor tudok fogyasztást mérni, ha mindig ugyanaddig (csordultig) tankolok; ugyanis minden pisztoly máskor "kattan le".
Oké, nem voltam egyértelmű, de nem vagyok autószerelő, viszont ismerem a jelenséget.
Tehát, az első lekattanás után a levegőztetőt is tartalmazó szénszűrőt magában foglaló tágulási tartályt töltöd fel. Magát a szűrőt és azt a tartályt, ami a párolgó gőzök felfogására szolgál. Ha állandóan üzemanyagban úszik, akkor egy idő után úgy elkoszolódik, hogy semmi levegőztetése nem lesz a tanknak, hosszabb távon az AC pumpádat is kinyírod. Dízelnél a parafinosodás akár egy új autó esetén is előhozhatja, ott télen már szinte át sem megy a nafta a szűrőn.
Amit mondani akartam, első lekattanásig tankolj, akkor éri el a benzin a szűrő alját. Én soha nem tankolok még tovább, mint az első lekattanás. Az első tankolásomnál nyomattam, mert ugye 60 liter a tartály, de abból 8-10 (évjárat függvény) a tágulási, amit nem tudtam. Na akkor szólt a másik kútoszlopon tankoló szerelő, hogy ne tovább, mert nem tesz jót az autónak hosszú távon.
A "tágulási tartály" kb. 8-10 liter. Van benne egy szűrő, ami párolgást gátoja, hogy ne legyen veszélyes gőzképződés. ha rossz minőségű dízelt tankolsz az parafinosodhat, eltömíti a szűrőt és nehezen tudsz tankolni.
Benzinesnél ugyanez, csak ott a kosz tömíti el. Tenni ellene: semmit nem tudsz, túl drága ahhoz, hogy cseréld, a dzsuvát meg nem javaslom bemosni a tankba.
Én ugyanilyen "sziszifuszi munkával" tankolok; az első lekattanás után még 10-12 litert lehet szép lassan belecsorgatni a tankba (ez általában eltart vagy 5 percig). Viszont hogy nem lenne hiteles a mérés, azt nem hinném; nekem legalábbis nagyon jó fogyasztási adatok jönnek ki, és mindig így tankolok - tehát max. a kút kárára történhetik a "csalás", ill. pontatlanság.
(Az enyém benzines, de ez ebből a szempontból nem lényeges.)
Diesel Lacetti fogyasztása után érdeklődnék. Én használok most egyet, de 6,5 liter alá nem tudom vinni a járgányt országúton. Városban értelem szerűen még több.
Kérem akinek van tapasztalata ossza meg.
Második problémám a tankolásnál van, nem tudom teletankolni az autót csak sok, lassú pisztolymozdulattal ezáltal sztem nem "hiteles" az átfolyt mennyiség. Eddig minden autónál volt ún. légtelenítő rész a tanknyílásnál amit ha nyomtam tankolás közben akkor szinte minden gond nélkül tele tudtam tankolni.
Sziasztok! Ajtónytó/riasztó távkapcsoló nehezen nyit, ezen az elemcsere csak átmenetileg segített. Ha valami más baja van a kis kütyünek, hová vihetem? Az egyik még elég jó, de a másik gyakorlatilag csak a kocsi mellett állva nyitja az ajtót, de akkor is csak pár próbálkozás után. Kis piros fény, a friss elemnek köszönhetően, szépen világít rajta...