Mind a VALAKI, mind a VALAMI . lehet bármely ember (egykori, élő vagy virtuális)... lehet bármiféle élőlény, tárgy, fogalom..stb.... a lényeg hogy ELVÁLASZTHATATLANUL és/vagy közismerten együvé tartozzanak,,!!
Sajnos nem őrá gondoltam, de ki fogod találni. (Colombo lehet, hogy alacsony, de minden, csak nem hiú. És a szóban forgó nyomozó nem valakire, hanem valami(k)re hivatkozik súrún. Egyébként egy nemrégi (hibás) feladványomban a felét már már ki is találtad.)
Jelentős személyiség voltam.... de nem voltam elégedett helyzetemmel, látva, hogy másoknak kinlódniok kell..!!Segiteni akartam, s most láncreverve ..... ennek fizetem az árát.... Nem jajgatnék, ha legalább a lánc kicsit hosszabb lenne...!!!
Nem tudom, jó helyen járok-e, de én James Byron Deanre (1931-1955) és az ő Porsche 550 Spyder típusú versenyautójára gondolok, amivel halálos kimenetelű karambolt szenvedett.
A nagy dán meseíró Hans Christian Andersen (1805 - 1875) ötödik kötetében megjelent meséjét egy Johan Thomas Lundbye rajz és Andersen édesanyjának gyermekkora ihlette. A történetet kilenc évvel az után írta, hogy barátja és kollégája Charles Dickens befejezte a Twist Olivért, melyhez hasonlóan A kis gyufaárus lány története is Európa nehéz sorsú gyermekeinek életére világít rá.
Árpádházi Szent Erzsébetet többnyire rózsákkal a kötényében, kosarában ábrázolják. Ennek eredete az a legenda, mely szerint férje halála után Erzsébet továbbra is gondoskodott a szegényekről. Egy alkalommal kenyereket vitt gondozottjainak, mikor sógorával, Henrikkel találkozott. Annak kérdésére, hogy mit visz kosarában, Erzsébet tartva attól, hogy esetleg megtilthatják neki a jótékonykodást, így válaszolt: rózsákat. Mikor megmutatta, a kenyerek helyett illatos rózsák voltak kosarában. Isten nem akarta, hogy a szent asszony hazudjon.
Bizonyos növények, melyek valakinek a kosarában élelemből változtak át növényekké, azért, hogy ne lepleződjön le az illető egy számára nem várt találkozás alkalmával, aki a szegényeknek vitte ki a palotából az ennivalót.
Nem tudom egyre gondolunk-e, de majd úgyis kiderül. :)
Én Beethoven 3. Esz-dúr (Eroica) szimfóniájára gondolok, mégpedig azért, mert amikor a mester ezt 1803-ban megírta, akkor az ajánlása még Bonaparte Napoleonnak szólt, mivel Beethoven nagyon tisztelte őt. Ám amikor 1804-ben Napoleon császárrá koronáztatta magát, Beethoven dühösen kitörölte az ajánlást a címoldalról. A mű bemutatójára egyébként csak 1805-ben került sor.
Egy sporteszköz, mellyel egy nagy világversenyen a tulajdonosa - akarata ellenére természetesen - egyik ellenfelének olyan sérülést okozott, amibe az illető nem sokkal később sajnos belehalt.
Nincs semmi gond, csak a három fiúgyermekről én még nem hallottam Seherezádéval kapcsolatban, de nem kizárt. Bár ha egész éjjel csak mesélt, akkor kérdés, hogy hogyan. :) No, erről ennyit.
Egy, még a XIX. században kitalált igen híres nyomozó egy bizonyos tárgyát kell megkeresni, amely tárgy arra szolgál, hogy az illető bizonyos élvezeti cikket tudjon használni, ezzel kiélve szenvedélyét. E valami nélkül ez a nyomozó tulajdonképpen elképzelhetetlen. Szinte nincs olyan ábrázolása ennek a személynek, melyen ez a valami nincs nála.
Tévedhetek is, mert az összefogó keret is többféle lehet illetve Seherezád (sahrijad stb) itörténete . azzal indul hogy Bajazid ( -) minden reggel kivégezteti a vele alvő nőt. ...... majd 1001 éjszaka elteltével előálll három fiával Seerezád és kegyelmet kér hüségéért cserébe... mert végére ért a mesének....